Jump to content

Harald H

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 1. ...fortsatt til salgs...!
 2. hei Snakeroll klasse tre med mye backing eller fire med litt mindre. Jeg liker litt kapasitet og ikke smekkfulle spoler så jeg kjøpte den for å bruke den på en treer.
 3. Jeg er i hvert fall enig i at snøret er det viktigste her. Jeg kjenner ikke det snøret men det høres litt ut som det har vekta langt fram. Det gjør det ikke nødvendigvis lett å kaste med for en nybegynner. Teknikk, timing og stopper blir viktigere for kastet ditt, selv om klumpen kanskje skyter bedre og strekker kastet i motvind bedre. For meg er materialet/stivhet/minne også av stor betydning i kaldt høst- eller vintervann. Mitt all-round førstevalg er Coastal slow intermediate, og det koster bare en hundrelapp mer. Men ta med stanga til en god butikk så får du prøve lina og se hva du liker selv.
 4. Høres ut som du er rigget litt overdimensjonert synes jeg. Skal være forsiktig med å gi råd til folk for her er det mye som kan diskuteres men om jeg skulle skaffe meg EN stang til fiske i saltvann ville det vært en ni-fots klasse sju med en intermediate-line. Det behøver ikke koste skjorta, takler alle relevante fluestørrelser og klarer de fleste vindforhold. Hvis jeg bare drar på tur i svak vind ville jeg valgt en sekser. Med dårlig kasteteknikk kan du pådra deg skader selv med en lettere stang, men med dårlig teknikk OG tungt utstyr går det bare fortere. Litt veiledning eller et kurs i ny og ne er lurt for nybegynnere og erfarne. Om du går til en god forretning får du prøvekaste og gode råd.
 5. Messingbjeller! Bra jobba. off topic: send meg stillingsannonser når det blir ledige jobber der du er. Fri pga fiskefeber slår alle velferdspermisjoner i verden.
 6. Nå når denne snella i sitt grønne futteral må ha kikket fram fra glemselen i snøfonna så kanskje noen har funnet den? En kasse pils i dusør...
 7. Harald H

  oslofjorden

  Tenkte jeg skulle bidra med litt inspirasjon siden det ser ut som helgen ble ganske slunken for mange. Ute en kort tur lørdag på Hurumlandet, veldig klart vann. Lang fortom og lita reke men helt dødt. Helt til siste kastet før jeg skulle snu nesa hjem til en pils og en bedre middag, da det smalt på en fisk helt inne i fjæresteinene. 60 cm, 2250 g. Så litt slank ut men blank og fin og for en gangs skyld ble den med hjem. Var nok bare flaks med reka for den var god og mett på småfisk. Blir nok en deciver på ca 5 cm neste gang.
 8. Heia, det hadde vært hyggelig av deg!
 9. Det ble jammen grisekaldt i vaderne tiltross for den halve varmegraden i lufta. Jeg hadde så hastverk med å få på noe annet at jeg i farta la snella på biltaket og der kan den ha danset oppover bakken fra Halden brygge før den antakelig seilte over i en veigrøft. Tibor Everglades med grønt etui. Hadde blitt veldig glad om de som finner den sier fra på 976 20 212!
×
×
 • Create New...