Gå til innhold

Asle.Martinsen

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asle.Martinsen

  1. 2016 sesongen var helt rævva for min del. Bruker mye av sommeren ved Sandvikselva etter smålaken og sjøørreten der. Blei bare en smålaks. Det var så lite vann at mesteparten av fisken gikk ikke opp før etter sesongslutt. Skal prøve litt mer med små ørretfluer denne sesongen skjønner jeg. Når man ser laksen står i hølene på lavt og klart vann.

    Takk for inspirasjon. 

    • Lik 1
  2. Har selv en EikreFly 9fot #5 av den myke typen og den helt toppers å dælje streamere i ferskvann og innaskjærs med. Bare de er bundet lette nok kan de være store som fy. Jiggy på 7-8 cm er ikke noe problem. Bruker selv vanlig SA GPX med 8 ft polytipper eller gamle SA Stillwater glassline (Intermidiet) den også med polytipp hvis jeg skal dypere. 

  3. Den virket litt stiv og treg. Den var bedre i elva. God rygg til å kjøre smålaks med. 10 ft er litt langt å fiske i sjøen med. Har en 9,6 ft Eikrefly og en 9,6ft Orvis Clearwater II i #7 som er så godt som like og er litt dypere i aksjonen. Hydrosen er nok nesten mer en europeisk #8 stang. Antakelig er hydros og helios 9ft #7 stenger populære. For de er umulige å få tak i brukt..

  4. Mye flott terreng fra Bodø og sør mot Ørnes og Glomfjord. Jobbet mye der opp for noen år siden. Mange flotte sund og småstrømmer som bare skriker sjøørret. Hadde med stang og prøvde noe der oppe. Hadde mest lykke langs kraftverksveiene opp mot Glomfjellet etter vanlig ørret og langs sjøen mellom Glomfjord og Ørnes. Er man der i juni-august er det noen småelver med sprek smålaks og.. :).

  5. Gleder meg til generelt alt fluefiske i år.. Har vært ute noen turer allerede og rukket å få årets første sjøørret og knukket årets første fluestang.. (Topp stemning - Da kan man handle mere..) Se frem til alt fra småørretfiske i lokalbekken med #2 og  smånymfer på vårflommen i april/mai til popperfiske etter abbor en varm sommerkveld. Makrell og lyrfiske i sjøen og kansje en flyndre på wollybuggeren. Er nok ikke så kresen på hva jeg får, bare jeg har med fluestanga..  <<l

    Lykke til i 2014!

  6. Har en Zero Gravity 9 #5 tip flex som jeg har brukt mye til sjøørretten når det ikke er rufsevær. Bruker SA Stillwater saktesynk og GPX flyt. Har også en Hydros (Helios blanks) 9 #8 tip flex til grovfiske med stooore fluer. Flotte stenger fra en en produsent som har holdt på i over 100 år..

  7. Har fisket litt i Lierelva i 2013. Der har det vært veldig bra. Fikk SØ på hver tur og var borti no laks sent i sesongen.  En av guruene der fikk nærmere 70 laks i år.(De stårste opp mot 8-9kg) Prata også med en polakk som har hatt C&R på en SØ på 9kg(???)

    Sandvikselva står for tur neste år for min del. Fikk medlemskap i Vestre Bærum Sportsfiskeklubb nå i desember og får fiskekort i Sandvikselva til neste år. Man kan også kjøpe årskort utenå ha medlemskap der.

    Sandvikselva er en elv som krever flom for å være fiskbar, så det er ikke mange fiskedøgn i året. Så man må benytte anledningen når den er. Jobber selv på Rud ovenfor Sandvika og kan ta noen kast i lunsjen og før og etter jobb selv.

    Det fiskes med 2 fluer; Allys shrimp på liten kobbertube om dagen og noe svart på natta.

    Ene kollegaen på jobben har 10 kast i SEi år og 3 fisk. n SØ og 2 laks. største 6kg. Så det er håp.

    Lykke til. :)

×
×
  • Opprett ny...