Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 430
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    119

Innlegg skrevet av Jarle TL

  1. Roaas skrev (18 timer siden):

    Var så på flatbanka kjønnshåret nær ved å kjøpe en

    Oi, det var nærme!

    Spøk til side, takk for erfaringer fra dine opplevelser med fiske fra packraft. Jeg regner med at jeg kommer til å opplever akkurat det samme. Men jeg gleder meg som en unge til første sjøsetting uansett!

    • Lik 1
  2. Roaas skrev (21 timer siden):

    Har du prøvd å fiske fra en slik?

    Nope. Forstår at det går fint, men det krever vindstille vær eller anker. For mitt bruk handler det mest om å kunne padle over til andre siden. Der vaker det alltid mye mer 😅

    • Lik 2
  3. Årets første tur etter SØ på lørdag. Indre Oslofjord. Noe kraftig vind fra sør, litt farget vann og skiftende skydekke. 4 grader i vannet. Hadde ett napp med følgefisk uten å få mer kontakt med den. Mye kjemping mot motvind i sydvendte bukter.

    En fisk på 7hg i håven. Den tok en Vaskebjørn på ganske grunt vann. Skikkelig flott kondisjon og en skikkelig fighter.20240323_173201.thumb.jpg.3cc4c97d8e60fbd1bb26e05fb2c87ed2.jpg

     

     

    • Lik 4
  4. Sputnik skrev (59 minutter siden):

    Jarle - Den du linket er vel samme, bare i nylon? 

    Ser helt rett ut. Medium med gumminett er tingen 🙂

    PS. Du kan få tak i den håven med litt freshe farger også, men de koster litt mer. Helt unødvendig selvsagt..

  5. Hvis den skal brukes til både SØ og i marka ville jeg gått for en medium med kort håndtak. Den er stor nok til de fleste situasjoner. 

    https://flyfisheurope.com/mclean/mclean weigh landing nets/short handle weight nets/product/MA-111

    Jeg bruker small i marka pga at den er mindre og lettere å ta med. Medium til alt annet.

    Gumminett er gull. Kroken fester seg ikke, den er skånsom for fisken ved c&r, og den lukter ikke.

    Skyll håven og inne i vekten etter bruk i saltvann. Tørk godt før du dytter inn vekten. 

    • Lik 1
  6. Takk for en bra helg folkens! Veldig inspirerende å befinne seg i en boble helgen gjennom, omgitt av folk som er like interesserte som en selv.

    Flotte foredrag av Erlend (euronymfing) og Svein (fluefiskets historie, samt fiske i USA).

    For en positiv stemning! Og takk til styret som organiserte dette. Gleder meg til neste år!

    • Lik 3
  7. Da ble det endelig et flytende fremkomstmiddel på meg igjen. Mange år siden jeg hadde bellyboat, og har savnet å komme meg ut på vannet noen ganger. Eller bare kunne forflytte meg til andre siden av vannet eller elva. Nå kan vulgataklekkingene bare komme!

    image.thumb.png.f2944424d8b41bc2b932da1e4be0cab5.png

    • Lik 8
  8. Rune Stokkebekk skrev (På 21.2.2024 den 9.00):

    Jeg har laga disse med litt mindre bead enn de hardcore nymfefiskerne liker

    Der er jeg helt på linje med deg. Liker ikke overdrevent store beads på nymfene. Spesielt ikke de som skal imitere døgnfluenymfer. Har selvfølgelig noen som skal synke kjapt, men er mer glad i å lage flua strømlinjeformet og bruke tynn fc hvis den skal ned i vannlagene (type perdigon).

    I juni måned står ørreten gjerne nærme elvebredden der jeg fisker, og det er da jeg bruker nymfe mest. Behøver ikke nymfer som synker fryktelig fort når ørreten står på 40cm vann. Artig å sightfiske med små nymfer på denne tiden.

    • Lik 1
  9. Du kan også vurdere en enda kortere krok enn TMC 112TR på fluer med forlenget bakkropp. Jeg tror trikset på så store tørrfluer er å ha tilstrekkelig krokgap og mykt materiale i bakkropp.

    image.png.dd47ff83824faa5a416ac84b2ef6c077.png

    På bildet er Hanak 500BL som jeg bruker. Andre alternativer kan være TMC 2488/2487 #10, Ahrex FW527, Firehole Sticks 413, og flere andre.

    På slike kroker har man litt mindre plass å binde flua på. Det er smart å plassere vingen (på duns med forlenget bakkropp) relativt langt bak på krokstammen for å få god balanse i hvordan den flyter.

    • Lik 2
  10. Fordelen med lavere klasse, for eksempel klasse 4 isteden for klasse 5 handler om hvor delikat og stille fluelina lander på vannet. En firerline er lettere enn en femmerline og vil plaske mindre ved nedlegg på vannet. Dessuten er lavere klasse bedre dimensjonert for å kjøre mindre fisk (morro-faktor). Både klasse 4 og klasse 5 fungerer utmerket til nymfefiske. 

    Bruksområdene for klasse 5 kan være bredere enn for klasse 4. Men med en firer og en sekser stiller du sterkt i de fleste situasjoner 🙂

  11. Det lengtes!

    Min fremste erfaring er at forpliktelser  (jobb og familie) har en lei tendens til å komme i veien for de beste dagene i marka. De beste periodene for Vespertina, Vulgata og flyvemaur (august) kommer stort sett i intensive perioder i arbeidslivet eller ifm sosiale forpliktelser. 

    Fluefiskemessig blir jeg alltid overrasket over hvor små og nette Vespertinaene egentlig er. Her er jeg bedre forberedt nå tror jeg.

    For vulgatafisket har jeg oppdatert boksen med mer naturtro fargenyanser ift mine lokale vann. Samt en drøss varianter av klekkere. Erfarte at ørreten kan bli totalt selektiv på vulgataklekkere og ignorerte samtlige duns i fjor. Noen faste travere er med, og et par nye på forsøksstadiet. Den ene skal jeg binde på fluebindehelga.

    Ellers fortsetter jeg å ta med to stenger i marka. En delikat tørrfluestang klasse 4 og en noe rappere femmer for vulgatafiske og små streamere og libeller/vannymfer.

    Av mer perifere faktorer så kan jeg anbefale elsykkel som fremkomstmiddel dersom selve fisket er målet. Tilgjengeligheten til markavann har åpnet seg skikkelig etter å ha investert i elsykkel og Thule sykkelholder til bilen. Tiden det tar for transporten innover/oppover grusveien har krympet betydelig.

    • Lik 3
  12. Jeg tror ikke du går feil med hverken klasse 6 eller 7. Truls fanger vel mest SØ på forumet her, så jeg skal ikke overprøve hans anbefaling av #6. Selv bruker jeg mest klasse 7. Dette er på grunn av allsidighet ved tøft vindvær. Her kommer de individuelle kasteegenskapene inn som en viktig faktor. Er man god til å sette pene, markante bukter så mestrer man antagelig fint klasse 6 på kysten. 

    • Lik 1
×
×
  • Opprett ny...