Gå til innhold

ken-guru

Members
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Som resten: Hends eller Knapek (håndlagde og rare øyer av og til.) Disse er jo billige og gode. Ellers har vel TMC sine varianter med kode "BL" etter kroknummer
  2. Interesant med litt etymologi og lokalhistorie.....og godt å vite jeg ikke var helt på bærtur geografisk
  3. Harestua var det het ja... Hadeland er vel et annet sted det kanskje. Merker at geografien sitter dålig i varmen.
  4. Han er vel fortsatt på Hadeland og padler og speller? En mann med enorme evner innenfor mangt et område!
  5. Ta med flaska ut og tren med to flagg folkens. Dere er tilnärmet gale hele gjengen!!! Selv er jeg ikke kastenisse og gjör bare det som föles rett. Altså slipper når man kjenner at det skal slippes. Basert på erfaringer. Stötter ideen om to stenger i ei hånd. Eller ei i hver som man sakser med, og dermed bruker bakkastet som trekk for det andre fremkastet. (er det ikke en tysker eller mellom-europeer som har et sånt merkelig kryss-diagonalt trekksystem han mener er overlegent det normale dobbelttrekket?) Jeg fisker vel egentlig bare, men om neste vinter blir like kald så kan jeg jo filosofere videre her på semi-lukket avdeling. Grattis med dagen!
  6. Takk for det Frode! Selv har jeg ikke vært til sjøs siden sist, men det skjer nok plutselig. (Kanskje en dagstur i Bohuslän om døgnkvote blir fylt tidlig en morgen i midten av neste uke...hehehe. Krysse finner.) Her var forøvrig mitt beskjedne tilskudd tiil utradering av fiskebestanden: [attach=1]
  7. 32m sier du?!? Hakke målt, men kanskje de er det fra klasse 8 og opp, men mine i klasse seks og syv står det 27,1m på.....-men med fortom og stang så blir det vel 32m -Ikke særlig fornøyd med coatingen heller. For mjuk/ømtålig. (Klarte å kappe gjennom ved å klipse løpelina i spenna på linekurven. Plastikk spenne!!! Jaja, det er vel ingen snørediskusjonstråd så jeg legger av nå. Gleder meg til neste uke. Kommer sikkert til å bruke coastal #7 Fast Intermediate litt i år selv om det er mye vann til uka. Kanskje jeg blir mer overbevist. Er vel uansett ikke så jæv_a nøye bare man koser seg.
  8. Ja man får bruke det man har og liker. Selv blir det vel mest GL switch multitip. Jeg er vel bare ikke så glad i de Coastal jeg har prövd generelt. FI i klasse syv er ok, men jeg får ut såååå mye mer og såååå mye enklere med 40+ uansett teknikk. 35m går fint. Med lite vind og litt höyde over vannet så står man der med backing i neven selv om man har digre dobörster eller tunge clousere i tuppen. Lille coastal på 27m har jeg til gjengjeld å få hele utafor stangtuppen. Ikke at jeg har brukt det särlig mye så kanskje bare en vanesak. Synes forresten SI coastal synker litt vel tregt. Nesten som low float/hover. Kan hende det bör vaskes först? 40+ SI synker litt mer i mine öyne. Sees om ti lange dager!
  9. Takker begge for flotte fluer! Blir kult å pröve litt varianter jeg ikke har brukt för. Selv har jeg värt lite hjemme siste uka, så det har dröyd litt. Mine er dessverre ikke i posten för i morgen.
  10. Laxus også jo. Så bra. Håper det går unna med et par til så blir det vel noe fart her. Ikke mange uker igjen til man ikke har tid til annet ved stikka enn nödvendig påfyll. Så sleng deg med om du har lyst!
  11. Har du prøvd 40+ extreme distance? De er bedre om du også vil ha litt ekstra bæreevne for større fluer, i allefall for min kastestil. Eller mener du coastal klump kanskje? (de har jeg ikke prøvd ennå)
  12. Jeg blir gjerne med... Ikke sikker på hva jjeg skal lage, men finner ut av noe.
  13. Tregt svar Atle, men ja jeg bruker den nieren i flyt på 20g/(9.0m?), åtteren kappet til 10,5m/18g på min LPXe 9'6" #7. Passer bra i små trange elver, og fortommene som hører til er på 5 fot bare også slenger jeg på 4-8fot spiss avhengig av synkegraden/fluevalget. De slår litt hardt/fort over på lange kast om man ikke bruker fortommene som hører til og bare kjører mono. De er dessuten langt billigere enn Power Taper, og har smekre små løkker. (selv om coatingen på løkka røk etter en sesong med mono-skyteline.) I grenseskauen foretrekker jeg vel uansett vanlig coated runningline pga mindre knot, korte kast og at de fllyter... Egentlig er kanskje WF liner like greit på denslags enhåndsfiske og korte distanser, men blir dyrt og mye styr om man skal bytte ofte.
  14. Sjekk Grötte-Flå på orklaguiden. Det er vel praktisk talt andre sida av elva og har mange fine strekk og höler. Var der for halvannet år siden som helst fersk laksejeger, og jeg har sett endel SVÄRE fisk der og hatt endel lugg og slag lenger opp enn det. Et område jeg gjerne vil tilbake til i sommer. Fra juli bör det väre godt med laks oppi det området, og om ikke så finns det ganske bra med brunörret også. Ellers er det bare en time over fjellet til Sokna og Stören. Orkla har vel heller ikke så mange store vandringshindre derfra og nedover så laksen bör finne veien den.
  15. Nå er det jo sånn at mange innsjøer og steder med stillestående vann har vært behandlet gjennom tidene og dessuten vil ofte elver sive ut i grunnen og fylle på grunnvannskilder. Det er ikke sånn at det bare renner ut i havet og forsvinner for godt. Stoffet skal faktisk brytes ned i naturen, og i den prosessen kan ugunstige emner også oppstå.
×
×
  • Opprett ny...