Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  698
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Posts posted by Terje Bendiksby

 1. Går igjennom min saltvanns beholding av kroker og prøver ut nye. Nå er det riktignok ikke sjøørret kroker , men krok beregnet på havets racere. Etter ha gått gjennom de krokene jeg har fra 1/0 til 6/0 kan jeg bare konstantere at noen 1/0 krok er andres 3/0 osv.  Mellom samme merke og modell kan wire, skaftlengde størrelse osv markant  variere mellom f.eks størrelse 2/0 og 3/0. Selv fra samme fabrikant kan det være stor forskjell på krokåpningen  mellom to forskjellige modeller .  Det kan være vanskelig å velge snøre ut fra aftm, men bindekrok størrelse ut fra oppgitt størrelse f. eks 2/0 , er ikke noe enklere. PS jeg ser noe av sammme tendensen på mine tørr- og sjøørretfluekroker fra forskjellige og samme produsenter.

 2. Nå har jeg ikke brukt disse, men i Mexico bruker jeg syltynne vanter med solfaktor, hvor bare fingerneglene får glede av sola. Det virker sparer fingere under de hurtige inntrekket, hindrer  vannblemmer etter dagevis med kasting med klasse 10 og oppover, og at huden skal bli kuttet opp kommer om jeg  borti backingen (power pro) under utras. Så du har gjort noe fornuftig.

 3. Penger å spare der.  Ingen grunn til å betale for mye nei. Jeg følger endel med på danblanton.com og han bruker  barracuda og sendte sin inn etter mer enn 20 år for service og den kom tilbake som ny. Spray hele stikka engang i blant med 5-56 og tørk av så holder den ekstra bra. Uansett pris i Norge på de to priseksemplene, så er prisen god når en sammenlikner  med  USA priser uten moms og frakt.

 4. Jeg har Dyna king Barracuda og Renzetti saltwater traveller. Mest fornøyd  med Barracudaen (egentlig veldig fornøyd med begge), men den er en skrivebordstikke. Renzettien er lett å ta med i bagasjen, derfor to stikker.  I dag hadde jeg nok studert og seriøst kanskje valgt Stonfo Transformer grunnet valgmulighetene den har, uten at jeg har prøvd den. PS jeg binder alt fra 6/0 krok ned til 18. Begge stikker har jeg hatt i over 20 år og de er like fine som dag en.  Har vurdert å kjøpe en midge kjeft til barracudaen, men enn  så lenge har den havnet i kategorien kjekt å ha. Dynakingkjeften har flest tilpasningsmuligheter til krokstørrelsen og er førstevalget, bortsett fra når den skal være med i bagasjen.

 5. Kjøpte dem fra kina på noe som heter

   . Trodde først jeg hadde blitt svindlet, pakka reiste kina rundt og forsvant.  Klagde og fikk en beklagelse og ny pakke på vei som kom fram.  Kosta 236 for to stykker med frakt. Eller du finner tilsvarende på eBay, noe rimeligere, ved å søke på 28 Slots Nail Art Tools Jewelry Beads Storage Box Case Makeup Plastic Organizer

   

  28 Slots Klar Plast Tom Oppbevaringsboks Nail Art Rhinestone Tools Smykker Perler Display Storage Box Case Organizer Holder × 2
 6. Prøvde for noen år siden å binde et selvlysende punkt på sjøørettfluene jeg brukte på nattfiske i elver i Sogn.   Det skremte ikke fisken og jeg oppfylte døgnkvotene .  Så gikk det i glemmeboka. Nå har jeg kjøpt tilsvarende materiale til gjeddefluer. Har andre erfaringer med selvlysende materialer?

 7. Nå skal jeg ikke komme med tekstreklame men jeg anskaffet meg nye jobbriller i oktober. Handlet på  en kjede hvor du får to for en pris.  Det andre (gratis paret) tok jeg  photochromatiske  linser med fra klart til brunt glass avhengig av lys. Ikke så mye dyrere. Tok ikke polariserte her i og med at jeg skal  ha de til data og fotobruk i jobbsammenheng. Klart det koster  endel, men de kan  brukes til fiske og med tanke på det tok jeg titaninnfatning som tåler salt og mitt litt røffe daglig bruk. PS de har også 50% på det hvis du kjøper et tredje i løpet tre måneder ( Den gikk jeg også på , med mitt forbruk av briller) . Trenger du nye briller er det en kombinasjonsmulighet. Riktignok ikke fiskebriller , men her på berget duger de mer enn nok.

 8. Nå er jeg ingen optiker, så prisspørsmålet vet jeg ingenting om.  Mitt valg er gå for det beste du har råd til, det er øynene dine du skal beskytte. Selv er jeg veldig avhengig av gode solbriller og investerte endel i high end polariserte for tre år siden,  to par briller med progressivt glass. Det ene med brunt og det andre med grått glass. Har brukt  de i Norge, Mexico, Europa, California.  Konklusjonen er veldig klar for min del. Grått glass er ypperlig til bilkjøring, daglig liv  osv og kanskje fisking når det mørkner. Det er bare brunt som gjelder under fisking især i sola og polarisert gjør at du ser gjennom vannoverflaten. Det brune glasset mitt forsterker også fargene. Det eneste aberet med polarisert er at det ikke er lett å se på skjermen på et kamera. Har kjøpt inn nye briller nå og skal ha et par til og da er brunt glass som gjelder eller mulig jeg prøver kobber.  Hvis du går inn her , er det en ypperlig beskrivelse av forskjellige linsefarger: 

 9. Kjempefin. og det fungerer kjempebra det systemet der. Jeg gjorde  min egen "bindestasjon" selv for noen år selv, basert delvis på samme system . Det er kjempepraktisk bruk av overskuddsmateriale som var til kast.

 10. Har irritert meg grønn på kroker som ligger i esker i en skuff. Vanskelig og holde oversikt. Brukt noen kvelder  på å sortere og legge det i plastbokser. Til de de minste krokene er er disse småboksene beregnet på å oppbevare perler og andre småting  ypperlig. Endelig oversikt og forhåpentligvis slutt på å finne enkeltkroker her og der.

 11. Ja det er utrolig hva en har tatt med over atlanteren., selvom fruen nedla forbud mot å ta  med flere pontongbåter 25-30 kilos klassen i familiens bagasje. Må nok bruke en litt annen teknikk en jeg prøvde på først. Sitter utrolig bra.   Kjøpte det nok inn da det første UV limet kom på markedet. Det kasta jeg  ( første generasjon )men men noen  flasker med klart uretan lim og flasker med en tyktflytende væske til å skrive /tegne på t- skjorter har jeg beholdt. Begge disse har spennende bruksområdet , eneste aberet er at det krymper under tørking, så her er nok uv lim tilsatt farge/ glitter noen steg fram.

 12. Under oppryddingen fant jeg tre bokser med farvepulver som er beregnet på farve jigger. Varmer opp godset og dupper i pulveret. Så er det  en holdbar coating. Måtte bare prøve med kulekjetting. Må nok øve litt på teknikken. Andre som har prøvd noe liknende? Ble  farverike kuleøyne.

 13. Det kan du trykt si. Den historiske greia er at vi tilbrakte 3-4 uker i 10-12 påsker Florida  når ungene  bodde hjemme. Bodde strand nært og fisking daglig. Som oftest var det døgning før avreise og at jeg hadde vært noen uker på jobbreiser i forkant.  Rakk aldri og pakke annet enn fluestang  og måtte kjøpe det nødvendige av kroker osv der., vært eneste år.  Så ble det liggende De siste årene er det Baja California som har vært og er målet og der bruker jeg andre kroktyper  til Bluewater enn det jeg gjorde på grunnene i Florida. Nå  kommer de til heder 0g verdighet  til gjedde, sei/lyrfluer og en og annen sø flue i de mindre størrelsene. Men at det var så mye krok visste jeg ikke.

 14. Det er en ide. Det negative jeg kan komme på med dette er fra Marlinfiske mitt.  Det  er det tilfelle når den ene kroken peker opp og den andre peker ned og du får fisk sitter den ene i underkjeven og den andre i overkjeven og ryker fortommen har du  den fisk som svømmer i den sikre  død med låst kjeve. Det var det jeg lærte.

 15. Jeg er som veldig skeptisk . De er laget for fisk som suger inn byttet og meningen er jo at  den skal kroke i leppa og ikke langt ned svelget og de fleste fiskene vi  jakter på  hugger jo til byttet. Så det du sier virker veldig fornuftig.

 16. Må innrømme  at jeg kastet meg på bølgen med sirkelkroker til fluebinding for noen år siden. Noen pakker ble det og urørt er de. Det er et eller annet som gjør ser for meg at det blir feil. Vet sirkelkrok til agnfisk har mange fordeler, men til en streamer med hurtig inntrekk blir det feil for meg. Mulig jeg bommer og krokne selges jo fortsatt. Noen som har erfaring med sirkelkrok  og fluefiske?

×
×
 • Create New...