Gå til innhold

Olav Nikolai

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Olav Nikolai

  1. Hei folkens,

     

    Jeg har et prosjekt på skolen hvor vi skal bruke og bli fortrolig med naturmaterialer, og bygge/lage noe. Jeg tenkte å slå to fluer i en smekk og lage en enkel flue/fiskestang, men det er noen forutsetninger for at prosjektet kan realiseres:

     

    - Materialene til selve stanga må finnes i norsk natur

    - Tidsbruk: maksimalt 30 timer

    - Stanga burde være brukelig til å kaste ut en line 5-10m uten å knekke, men funksjonsevnen trenger ikke være noe utover det

    - Stangringer og snellefeste kjøpes separat

     

     

    Noen spørsmål jeg sitter med:

    Er det overhodet mulig uten at det blir for omfattende?
    Kan man lage en flue/fiskestang av materialer man finner i norsk natur?

    Er det noen som har erfaring med å lage en fiskestang helt fra bunn, som ikke er av bambus?

     

    Alt av tips til materiale og fremgangsmåte, eventuelt en god begrunnelse for at dette ikke er mulig taes i mot med stor takknemlighet

     

  2. Gode imitasjoner på øyenstikkerlarver (gjerne robban sin versjon) og marflo (gjerne den versjonen på oppstrøms) ønskes kjøpt, da jeg ikke har turt å begynne på den delen av hobbyen enda. Ønsker 10-15 fluer, avhengig av pris.

     

    Ta kontakt på PM med tilbud. 

  3. Hva tenker du på når du sier lenger turer?

    Hvor mye stæsj skal med?

    Tenker hovedsaklig på en uke og oppover, men er ute etter tips i alle former. Hva er det som ikke skal med?  :P Generelt pleier jeg ha med to stenger i ulik klasse og dermed to ulike sneller med ekstra line(på spole) til begge. Deretter 3-5 fluebokser, tippets, tappert fortom, nippet, lim, drydip osvosvsov

  4. Hei godtfolk, 

     

    Jeg er generelt en lite organisert fyr og har huset fult av roteesker og altmuligposer. Det eneste jeg har kontroll på i livet er flueboksene :P 

    Så.. hvordan organiserer dere alt mikkmakket man egentlig ikke trenger, men alikevell tar med i tilfelle rottefelle på lengre turer? Tenker da hovedsaklig på alt av småting, sneller osv.

    Alt av tips, triks og ting som gjør det lettere å ha kontroll på alt utstyret taes i mot med takk. Jeg har frem til nå hatt alt i en sliten, gammel fellekjøpetpose, som jeg tenkte skulle få lov å pensjoneres.   

     

    Olav

  5. Ja, det kan man absolutt. 5D-versjonen av Magic Lantern er enda bedre enn 7D-versjonen (NB! Funker bare på 5D mk II og mk III, ikke det som bare heter 5D - det kan man jo ikke filme med).

    Anbefales!

    Smud. Så snart den nye 5D'en kommer skal det sjekkes ut! Det forrige ble marinert i kaffegrut på fjelltur. Lenge leve idiot forsikring! 

  6. 7D tar meget bra video, ja.

    Og i tillegg til at 7D funker veldig bra som det er, kan man installere et hacket operativsystem som heter Magic Lantern på det. Magic lantern "låser opp" og gir tilgang til en mengde avanserte videofunksjoner,  bl.a manuelle lydinnstillinger, alternative bitrater, zebra, raw video etc etc. Bare å google;)

    Kan man gjøre det samme med 5D, Håvard? Hørtes meget, meget spennede ut! 

  7. Hiver meg på alt det over, men savner også stoff for nybegynnere. Husker når jeg startet for 2 år siden så fant jeg noe som het fluefiskeskolen, men det har jeg ikke funnet i ettertid. Har en del kompiser som syntes det er vanskelig å finne godt, enkelt og pedagogisk nybegynner/intstruksjons materiale. Mange gode tråder på forumet, men det kan bli litt uoversiktlig og kan ta pusten fra en fersking! 

×
×
  • Opprett ny...