Jump to content

Helge Pedersen

Medlem NFF - 2017
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About Helge Pedersen

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en Eikre Fluvius 4#. Nesten ikke brukt. Kjøpt Noroco 2013. Noen interessert, ta kontakt sms 92093623.
 2. Her har dere en som lager litt av hvert.
 3. Skal en tur til Trondheim og får tid til 1 dags fiske i aktuelt område. Kan disse elvene fiskes helt opp på snaufjellet, dvs mot Dørålseter og Grimsdalshytta? Fint om noen har noen tips om området. Har sett det er fluesone i Grimsa (råd mottas gjerne her også) , men liker best å gå å fiske på fjellet.
 4. Konkretiserer ". Litt usikker på hvor du vil her. Kan du konkretisere spørsmålet ytterligere? Er det bare luftferden og overslaget du lurer på? " Hvis en har eksempelvis 4x fortom og 6x spiss, vil det det være vanskeligere å presentere fint enn 5x fortom og 6x spiss som jeg har lest meg til er korrekt. Vil jeg på noen måte merke forskjellen på "2x forskjeller" med f eks lettere å få griserumpe?
 5. 1. Kan jeg forvente at hele fortom/spiss med knuter holder samme styrke som angitt? Fukter alle knuter. Dvs, vil knuter svekke styrken? 2. Hva er resultatet på kasting/presentasjon ved bruk av eksempel fortom 4x og spiss 6x, eller enda større forskjeller. Hvordan vil det merkes? Spør fordi jeg har vært ustrukturert i kjøp av fortom/spissmateriale fra 4x til 6x og husker ikke hva som sitter på snella og må rydde og standardisere innkjøp noe mer. 3. Hvor ofte bør jeg skifte fortom? Forstår det avhenger flere ting, antall fiskedager, rift og lignende som krever bytte. Men vil fort
 6. Ref til Runes innlegg som jeg synes er godt, så oppfattet jeg også AB's sluttkommentar at det er de fluefiskerne som ikke bruker/bidrar ffs som er problemet og ikke "administrasjonen". Og at AB har tydeliggjort dette nå. I denne debattråden vil jeg tro det er et antall 15-20 personer som bidrar og det er vel også ca antallet på de som bidrar mest her inne. Jeg kjenner ingen i " dette fluefiskemiljøet" og bruker ffs til å lære, snappe opp ideer fordi jeg er en fersking. Rekruttering til fluefiske er et sjeldent tema her inne, men jeg vil tro at mange som meg leser og lærer uten og bidra. Kunne
 7. Skal ei langhelg til Folldal område. Er det noen som har noen tips for Rondane nord og øst til en ikke så erfaren fluefisker.
 8. Er det noen som kan tenke seg å selge et eksemplar av denne filmen.
 9. Vurderer å skaffe meg en type fiske kajakk. Årsak: kommer til områder som ellers er lite tilgjengelig. Kan noen bidra med litt generelt om dette fiske, utfordringene, råd om utstyr til kajakken, avstand en bør beregne å kaste på, er fisken like var som ved fiske fra land osv.
 10. Marius: Er det enklere og kaste/presentere med 12 fot og spiss enn 9 fot og spiss? Har selv trodd at 9 fot er enklere, da jeg har en tendens til å dra litt ekstra til i siste "kastet" og som da ender i "griserumpe".
 11. Ronny: "ikke en eneste døgnflue imitasjon bundet som parachute lenger" Skulle gjerne hatt utdypet dette.
 12. Lillevann og Ruff. Var litt krass der kanskje ja. Er bare ivrig etter læring uten og lese så mye utenom prat. Beklager det.
 13. Tom Syversen. Vi gjør det enklere enn det. Jeg har ikke ønske om bilder eller beskrivelse av 3 typer stivet, flytende eller ikke flytende spiss. Da får jeg som du bekrefter ikke respons.
 14. Ruffen. Hvis du ikke har annet å bidra med i tråden så la være
×
×
 • Create New...