Gå til innhold

gorgon

Members
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gorgon

  1. Ad det med brensel, jeg har alltid med meg en sammenleggbar sag. Det er reingjerder over alt, og gjerdestolpene slås aldri langt ned. Det er derfor mulig å kutte av toppene til gjerdestolpene som brensel. Pass opp for gjerdestolper som er trykkimplegnert,
  2. Jepp. Helt umiddelbart ville jeg sagt oppover, men her ser man at stanga trekker lina nedover. Tydeligvis er det dette som danner bukta! Interessant!
  3. Bytter gjerne tips i området Alta-Kautokeino-Kvænangenområdet mot tips fra Telemark. Kontakt på PM (vest for RV93, mot fylkesgrensa til Troms)
  4. Kulehodenymfer kan være kjekt å servere røya.
  5. gorgon

    Bø i Telemark

    Jeg skal på ferie i juli til Bø i Telemark, og lurte fælt på om det er noe poeng i å pakke ørretstanga. Jeg bytter gjerne vassdragstips herfra mot fisketips fra vestre del av Finnmarksvidda (triangelet Alta-Kautokeino-Kvænangen). Fisker sjøl C&R.
  6. Sånn må det være. Når stanga retter seg ut tilføres lina ikke noe mer kinetisk energi, og på grunn av luftmotstanden vil snøret miste fart etter dette.
  7. Hei Tom Det at stangtuppen har størst fart idet den retter seg ut er jeg 100% enig i. Jeg har argumentert for det i siste innlegg. I et normalt kast vil det fortsatt være spenn i stanga når man stopper, ellers vil man slite med buktene. Det er i alle fall min antakelse. Ellers har videoen fått meg til å tenke (selv om min gamle far alltid sa: Ikke tenk, det bare forvirrer). Når man aksellerer stangtuppen i et kast, må det være slik at den totale aksellerasjonen må være på sitt maksimum når stangrota står rett opp, ellers vil man ikke få rett linje på stangtuppen. Eller tar jeg feil her? Ellers mottar jeg gjerne pekere til glimrende artikler.
  8. På videregående lærte jeg at F=k*x, hvor F er krafta forover, k er fjærkoeffisienten og x er lengden du strekker fjæra (stangtupp er her fjæra). All den tid F=m*a, er det opplagt at det ikke er mer akselerasjon framover når stanga er rettet ut, og derfor vil det ikke bli ytterligere fartsøkning framover for snøret. Derfor må farta være på sitt maksimum når stanga er rettet ut. Det trenger man ikke videoer til for å vise. Hvordan fjæringsegenskapene til stanga påvirker kastelengden viser ikke denne videoen heller. Hvis det var slik, ville man kaste omlag 3-4 meter lengre med ei fluestang enn med et kosteskaft. all den tid det er den avtanden fluelina går framover basert kun på stangas oppspenn (basert på min ringe vurdering av avstand på video). De fleste vil være enig med meg at dette ikke er tilfelle. Hellenic mente at ekspeimentet ikke hadde noen verdi. Jeg vil ikke gå så langt. Jeg har bare problemer med å se verdien.
  9. Der mista du meg. Poenget var?
  10. Se her, TFO Office Rod: Ser snæksen ut, men er det noen her som erfaring med denne eller tilsvarerende?
×
×
  • Opprett ny...