Gå til innhold

Gundersen

Members
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Gundersen

  1. Det synes rart at Hemsedøler klager over at det til tider blir ”køfiske” i Hemsila. Dette skyldes bl.a at fiskere som ikke er kjent i området blir anbefalt de samme stedene når de spør seg for (feks. i sportsbutikken i Hemsedal ..). Jeg vil absolutt anbefale fiskere å besøke elva utenfor høysesongen. Det er faktisk muligheter for å tusle i fred og ro langs elva, nyte naturen, velge og vrake i gode fiskeplasser og fiske etter store, vakende ørret....de er der ! Jeg har fisket i denne elva i over 30 år og minnene er mange, men jeg må innrømme at de siste årene har jeg ikke hatt den samme gleden av å besøke Hemsila. Dette skyldes i stor grad de skjerpede reglene og de høye prisene. Jeg vet også at det er mange Hemsedøler som ikke liker utviklingen på priser og regler, det være seg lokale fiskere og næringsdrivende som også baserer sin inntekt på sommerturisme.
  2. Vel, da ville dere vel fått det slik dere ønsker. Det sier jo en del at formannen i fiskeforeningen, slik jeg tolker det, "hjernen" bak dagens dustete regler og høye priser, har guiding som biinntekt. Bukta og begge endene, spør du meg. La meg også komme med et spørsmål: Min erfaring fra de siste par års fisking i elva, tyder på at det blir mer og mer småfisk i elva...Er dette korrekt observert ?
  3. At det til tider blir ”køfiske” i Hemsila skyldes bl.a at fiskere som ikke er kjent i området blir anbefalt de samme stedene når de spør seg for (feks. i sportsbutikken i Hemsedal ..). Det er tilbakemeldingen jeg har fått etter samtaler med x-antall fiskere langs elva. Om du er glad i ørret (spise..alså) skal du ikke dra til Hemsedal. Hvis ikke reglene er endret, er det slik at hvis du feks. dropper innom Hemsedal og ønsker å fiske en dag, må du kjøpe et 2-døgns kort !?! Videre, hvis du så får en fisk som er innenfor de gjeldende mål (husk å medbringe tommestokk..) og tar denne med for å nyte et godt måltid, vel, da får du ikke lov til å fiske mer den dagen. Skjønn det den som vil, for meg er det en gåte.... De, etter min mening, dustete reglene som gjelder i elven, gir seg mange utslag. Her er et par observasjoner : -En ung mann fikk sitt livs drømmefisk. Den blir fraktet bort fra elva oppi vadebuksa. -En voksen fisker får en stoooor ørret som må foreviges. Hva gjør han så når kameraet ligger i campinghytta ? Jo, da sender han en kamerat avgårde for å hente dette. Det blir en tur – retur reise på mer enn en halv time. Vel tilbake brukes en hel filmrull til forevigelsen og man kan jo bare tenke seg til hvilken tilstand fisken var i da den skulle vekkes til live igjen. Det var andre tider før...
  4. Virkelig fine elvestrekninger som ble vist her. Jeg har også min "drømmeelv"..det var ved denne elva jeg konverterte fullstendig til fluefiske for ca. 15 å siden. Jeg hadde anskaffet enkelt flueutstyr, men sverget fremdeles til min gode gamle slukstang med flue og dupp. Men en dag jeg var på favorittplassen og så flere stoore ørreter vake kun få meter unna, tenkte jeg at tiden var inne til å teste fluestanga. Heldige meg..på første kastet med tørrflue gikk det på en ørret som etter ca. 15 minutters kamp kunne hoves...og vekten viste 1,85 kg. I de følgende dagene fikk jeg flere flotte ørreter på samme utstyret, på samme fiskeplass (1,25- 1,45 - 1,5 og 2,2 kg)..alle på tørrflue. Siden den gang har dette vært min drømmeelv og fluestang mitt eneste redskap. Og, for å provosere litt: de smakte fortreffelig alle sammen !
×
×
  • Opprett ny...