Jump to content

petternp

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er så heldig at jeg har fått fiskekort i Lærdalselva i sommer 2-3 juli. Men jeg er ikke sånn alt for god laksefisker, jeg er mer en tørrflue ørretfisker. Når du betaler så mye som du må i lærdal, er det lurt å ha en del triks i ermet. Jeg har fått laks før, men det var nok bare lakseflaks. Når jeg fisket laks i fjor med en fiskekompis, fikk han alltid mye mer fisk enn meg. Jeg synes vi fisket ganske likt, og rulerte på fiskeplassene. Vi brukte samme flue, og vi hadde mer eller mindre like mange kast. Hva er grunnen til at noen får mer laks enn andre? Har det med fluen å gjøre? snøret? Takker får alle svar! La det gjerne bli en komplisert debatt folkens
 2. Ja, jeg fikk veldig mye viktig og god info! Tusen takk for alle svar! Petter
 3. Jeg må nesten bare takke deg så mye for et kjempe bra svar! Meningen med denne tråden var om noen kunne gi et bra tips til en allroudstang, gjerne også si litt om stangen. Om dere ikke har et bra tips, så for all del, lag en tråd om noe annet.
 4. Når dere sier at den ikke bør være for stiv, hva er stiv? Regner dere sage one som en for stiv stang. Lealand outfitters, tridentflyfishig og Sage, mener jo at One med sin (konnetic technology) er den perfekte allround stangen. Men hvor går grensen egentilg for hva som er for stivt?
 5. Nå er det slik at jeg nettopp har hatt konfirmasjon og derfor har en del penger å bruke på fluestang. Nå har jeg en helt grei guideline stang, men ønsker å oppgradere. jeg har en danielsson dryfly 4-6 og et rio preception snøre. nå har jeg veldg lyst på en rask stang, må være ni fot. jeg kommer til å fiske mest tørt, men kanskje litt nymfe fiske og. jeg har sett litt på sage one, men methoden er nok litt for kraftig. tenkte også litt på hardy zenith. men hva foreslår dere av allround ørretstenger?
 6. Da jeg spurte en god fiskekomis av meg hva han synes om loop evotec (stangen) og om han anbefalte den sa han: "Nei, loop stenger bør du nok ikke kjøpe, de knekker bare" Jeg skjønte det egentlig ikke, jeg hadde prøvekastet den før, og jeg synes den var jævlig god. men om den knekker lett, vet jeg ikke om det er lurt av meg å kjøpe den. Men om den knekker, er det mulig å få byttet den, om man kjøper den fra skittfiske.no ? Jeg har nemlig knekt et par stenger før skjønner dere
 7. Har en orvis access #8 og en orvis access snelle. MÅ ha en god skyteklump til små trange elver med mye veggitasjon! skal være mulig å kaste med store fluer, og helst levere fluen raskt! Hvilke klump skal jeg gå for?
 8. Hei folkens! Har fått en fisketur til Island av min far som komfegave! Men ingen av oss har noen gang vært der, og vi prøver å hold turen så billig som mulig. Vi er ikke helt sikker på om vi skal fiske laks eller ørret ennå. Er det noen som har mulighet til å svare på noen spørsmål? - En god ørretelv? - En god lakseelv? - Når er beste tiden for tørrfluefiske etter ørret? - Når er beste tiden for laks? - Opphold? Hytte? Hotell? - Billige pakketilbud? - Billig leiebil? - Hvilke stenger er det lurt å ha med? -Lurt med guide eller klarer man seg uten? Takknemlig for alle svar!
 9. Tror det heller for bli Trout LT på meg da!!
 10. Hei folkens! Jeg er på utkikk etter et bra speilrefleks kamera som ikke koster sånn alt for mye. Kommer ikke til å bruke stort mer enn 5000,- Kameraet må kunne filme nesten like bra som det tar bilder. Jeg vet ikke alle de derre tøffe utrykkene ennå, kan bare de helt basice, så helst ikke kom med sånn alt for kompliserte greier. Setter pris på alle svar. Hilsen Petter
 11. Noen som har erfaring med Sharkskin? Om jeg kjøper tenker jeg å sette det på Exp4 #4! Da blir det litt blanding mellom tørrfluefiske og lett nymfefiske! Men deres tanker?
 12. For meg blir det Tisleia, Begna, Hemsila, og noen fjellvann i valdres av ørretturer. Av lakseturer blir det Gaula, Jølstra, Arna, og Nausta
 13. petternp

  Laks

  Hør her, du ikke kalle det laks, dette er en annen skapning. Det er ikke engang et dyr. Man kan kalle det et verk, eller kansje man kan kalle det en ting. Man kommer i allefall ikke lengre fra et dyr, enn opptretsverket. Jeg spiser i alle fall aldri opptretsverket før de gjør noen drastiske tilltak, med genetisk forsøpling, gode vekstvilkår for lakselus, og det at merdene er så j*vlig miljøforrurensende. Det finnes også et tonn med andre grunner mot opptretsverket. JA til opptrett i lukka annlegg!
 14. Tusen takk for hjelpen! Info ble brukt! Husk og stemme da ! Petter
×
×
 • Create New...