Gå til innhold

Zenith

Members
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Godt tips. Nå har en velvillig sjel tilbudt seg å hjelpe, så det ordner seg.
  2. Vel, det kommer an på hvordan man tolker det. Hadde jeg vært så smart å sikkerhetskopiere min egen film før den ble borte, så hadde jeg fortsatt hatt en kopi. Det er fullt tillatt. Mulig om man skal være juridisk spissfindig at det regnes som piratkopiering, men moralsk har jeg ingen problemer med det så lenge jeg faktisk har kjøpt filmen selv. Jeg kjøper stort sett alle filmer som kommer ut (som jeg mener er noe å se ihvertfall), fordi jeg syns det er riktig å støtte de som skaper film av så god kvalitet som det blir gjort her i Norge.
  3. Jeg har rota bort denne filmen, og sitter kun igjen med coveret. Selv ikke en flytting kunne trylle fram dvd´en på nytt. Har ikke sett filmen siden jeg var på NZ selv, og skulle så gjerne kikket igjennom den igjen. Noen som kan hjelpe med en kopi, evt låne bort sin for noen dager? Betaler selvfølgelig for det. Bor i Lillestrøm, så om noen i området kunne låne bort sin film hadde det vært perfekt. Bare for å unngå misforståelser, jeg har kjøpt originalfilmen en gang, så det er ikke snakk om piratkopiering, har kun mistet plata. Syns det blir drøyt å bruke 250 kroner en gang til...
  4. Tror nok du har rett i at man går glipp av noe. Var selv og fiska etter kingfish oppe i Bay of Island, og syns dette var fantastisk morsomt. Fikk desverre ikke noen king selv, men jeg fikk jo absolutt med meg hvilken fighter dette er. Selv fikk jeg bare et lass med barracuda og div småarter. Nå var det båtfiske jeg prøvde, men jeg kan tenke meg at flue etter disse er helt sykt.
  5. IKKE bruk trykkluft på boks, da disse i aller høyeste grad kan skade sensoren. Her kommer det iskald luft, som også kan komme ut i væske form. Da er det hasta la vista til sensoren. Det aller enkleste man kan bruke, er å kjøpe en øre skylle ballong på apoteket til noen tiere. Dette funker greit på støv som sitter løst. Hvis ikke dette hjelper kan diverse sensorbørster absolutt anbefales, bruk anerkjent merke og følg nøye instruksjoner. Hva du enn gjør, ALDRI ta på sensoren, da denne kan ta skade av dette. Husk også på at på fingertuppene er det et fettlag som setter seg med en gang på sensoren. Er du i tvil tar du med deg kameraet til en fotoforhandler som kan dette, og ber om hjelp til å lære dette. Kjøp en børste så lærer han deg garantert hvordan man gjør det riktig.
  6. Godt å se at det er flere enn meg som har samme oppfatning, begynte å lure på om jeg var sær...
  7. Tja... Litt i tvil om hva jeg skal si om denne. En gjeng gutter på campingtur, sover i telt en masse forskjellige steder, tar en hel masse stor fisk som de vifter med, men lite annet. Lite å lære, lite info å hente. Føler det blir mest en "se så stor fisk jeg fikk" film. Som det nevnes tidligere blir det litt MTV over det hele, og jeg er ikke spesielt imponert. Har riktignok en del fine undervannsfilming og fine locations, men jeg har sett det bedre. Vel verdt en titt, men har sett norskproduserte filmer som går denne en høy gang.
  8. Misunnelig jeg også... Var en tur der før jul, fantastisk land på (nesten) alle måter. Jeg ble totalt forelsket i området rundt Taupo, og hadde noen fiskedager i dette området som jeg lever av enda. Kjøp Jon Kents guider til både nord og sørøya, som Solvor sier, lei en fiskeguide for en halv eller aller helst en hel dag, (jeg betalte 200 NZD for en halv dag, dyktig og hyggelig fyr), og ikke minst nyt naturen selv om du ikke får fisk! (Jada, minst like mye av de dagene...) Jeg hadde kanskje den beste fiskedagen min i Tongariro River, brukte stor fortynget kulehodenymfe med små grønne nymfer av forskjellige typer i enden. Dette var de jeg opplevde fisket best, og jeg prøvde mange forskjellige typer. Indikator av type stor er her et must, og gjør tilslag på den minste bevegelse i indikatoren. Fiskebutikken i Turangi, et steinkast fra elva, er bra og hjelper deg med å velge de riktige fluene. Jeg ble anbefalt å bruke 6 lbs fortom mellom nymfene, men jeg kan skrive under på at dette ikke alltid holder i denne elva. Schnappp... Ellers kan det ikke stresses nok viktigheten av å bevege seg særdeles varsomt langs elvene der nede, spesielt på de med sight-fishing. Dette fikk jeg smertelig erfare selv. Fant en helt glimrende plass i ei lita helt klar elv, og begynte å kaste oppstrøms da jeg hadde sett en fisk som stod der før jeg begynte. Når man er alene og fisker er det vanskelig å spotte fisken syns jeg, så mye av det ble jo blindkasting. Slukøret ga jeg meg her, og fortsatte videre oppover elva, uten resultat noe sted. På vei ned valgte jeg en annen vei, der jeg fikk oversikt over elva ovenfra, og akkurat der jeg en time tidligere hadde stått og fisket gikk det 5-6 ørret av meget pen størrelse helt inntil elvekanten der jeg hadde vasket fluene mine... Noen dager senere skulle jeg prøve akkurat samme spot igjen, men denne gangen ville jeg observere fra høyden først. Da jeg kommer opp på haugen og ser ned i elva står det ei dame og fisker på plassen "min". Selvfølgelig to meterr uti elva, enda det var kjempeplass på elvebredden, og elve var kanskje 5 meter bred akkurat her. Plutselig roper hun høyt til mannen sin som står 50 meter lenger ned: "There´s no bloody fish in this river". Jeg kan ikke forstå hvorfor hun trodde det.... #-o En ting er helt sikkert, jeg skal tilbake, NZ er på mange måter et paradis for meg, og ikke bare pga fiske, men landet og menneskene i sin helhet. Jeg misunner Solvor som er der nå,og Eihacn som skal dit snart... Kos dere masse.
  9. Som de fleste sikkert har fått med seg er det turbulens rundt dumping av slam i området utenfor malmøykalven i Oslofjorden. Er det noen som vet eller har gjort seg opp noen tanker for hvordan en eventuell slamdumping vil påvirke fiske og fiskebestanden i området? Evt noen gode linker til utgreiinger?
  10. Artig program, men fisketettheten var jo så stor at man like godt kan kaste flua ut i et av de utallige oppdrettsanleggene på vestlandet... Men fin fisk var det.
  11. Fant ut at det var på tide å prøve laksefiske, etter år med kun innlandsfiske og sjøfiske. Resultatet ble en liten laks på 2 kilo, men gud hvor moro. Ble tatt på en enhånds 8 stang Fiskeglede regnes heldigvis ikke i kilo
  12. Zenith

    "rar fisk"

    Spiste månefisk på en god restaurant i Oslo, og kan skrive under på at det var en god fisk. Prøv denne om du finner den på menyen, anbefales.
×
×
  • Opprett ny...