Gå til innhold

Bdale

Members
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Profile Information

  • Interests
    Fotball
  1. Hei. Eg får beskjed om at eg ikkje har løyve til å laste opp denne typen dokument, når eg prøver å laste opp eit Word-dokument(2013). Eg håpar at det er mogleg å fikse eller få lasta dokumentet opp på anna måte
  2. Viss det er av interesse, so lagde me ein rapport etter fjorårets garnfiske. Me har ikkje noko fagleg grunnlag, men me har skrive rapporten på grunnlag av det me såg gjennom årets sesong og alle åra me har fiska med stang i vatnet. Det er berre å komma med tilbakemelding og innspel på rapporten
  3. Eg har null erfaring med ruser, men me vurderer å starte med det denne sesongen pga. det er mindre tidkrevjande enn garnfiske og det treng mindre tilsyn. Viss ein set ruser i gytebekken, so må ein sjølvsagt sette den på hausten, men kan ein sette ruser resten av året også? Sjølvsagt i sjølve vatnet, for det vil jo ikkje vere fisk i gytebekken på sommaren(eller?). Er ein avhengig av å bruka ledegarn når ein skal bruke ruser? Er det best å sette rusene i osen på bekken nede i sjølve vatnet eller litt opp i bekken? Kor stor fisk er det ein får i ruser? Er ein avhengig av noko spesielt agn i rusene eller vil fisken bli tvinga inn der av eventuelle ledegarn?
  4. Hallo. Sitt å byter brems på Guideline Reelmaster LA #6-8. Har studert bruksanvisninga på guideline.no (http://www.guideline.no/filestore/Download/ReelmasterLA_manualHIGH.pdf). Er den til å stole på? Når eg no har opna snella, so har eg ikkje like mange delar som på bruksanvisninga... Snella har fungert fint fram til no, utanom litt ujamn brems til tider. Men når eg opna snella so var det litt rusk(sand, drit) inne i kulelageret, so eg rekna med at det var feilen. Men den blir uansett bytt ut med heilt ny brems. Bør eg berre sette snella i saman igjen på same måte som eg tok den i frå kvarandre, utan dei delane som manglar(i følgje bruksanvisninga)?
  5. Det står ein liten artikkel/spalte om "Den komplekse dynamikken i fjellvannene" i denne månadens nummer av Vilmarksliv(12/2015). Er sikkert mykje kjent stoff, men absolutt relevant og ganske lett forståeleg.
  6. Eg har også fått med meg at det blir gjort ofte i utsettingsforsøk, og viss ein fangar ein fisk som er feittfinneklippa skal ein rapportera inn. Brukar du ei HEILT vanleg saks og lagar eit lite snitt-ikkje klypper av heile? Har du fanga igjen nokon av fiskane?
  7. Ein ting eg lurer litt på er feittfinneklipping. Tek fisken noko skade av det? Korleis gjer ein det(saks eller høgteknologiske greier)? Eg skjønnar at ein sikkert må søkje om det, men det virka som ein genial måte å sjå kva fisk ein har fanga før, og ikkje minst om ein har sett ut fisken. Kunne tenkt å kartlegga litt kor mykje fisk ein fangar igjen i vatn som har ganske liten fiskestamme, men stor for eksempel. Nokon som har peiling??
  8. Takkar for svar. Trur eg har fått svar på det eg lurte på. Eg skal i vertfall prøva med litt forskjellige imitasjonar til sommaren både nymfer og tørt Eg opplevde at fisken tok augnestikkarar eigentleg gjennom heile sommaren, men den var meir på hogget i ei vekas tid i tillegg til dei dagane det var sol og varmt.
  9. Det stod ein god artikkel i ein av dei siste utgåvene av alt om fiske om Hardangervidda sin fiskebestand og kva slags fiske ein kunne forventa dei neste åra, og årsakene til kvifor det blir sånn(mykje snø, sein isgang, varm sommar osv.) Der stod det om kor stor fisken var etter kor lang tid sånn generelt sett i vann med god/middels/lav mattilgang. Om eg ikkje hugsar feil var ein fjellaure etter 3år 350-400gram. Det arbeidet ein gjer no vil ein først sjå ordentleg resultat av etter tidlegast 3år. Har sjølv berre lest om det har ingen eigen erfaring. Samtidig er det ikkje alle aurar som har anlegg for å vokse seg ordentleg stor sånn som dei storaurestammene som finns i Noreg sånn som på Hardangervidda. Viss det er bekkeaure blir den jo maks ca. 35cm.
  10. http://nausta.net/wordpress/wp-content/uploads/2015/06/Nausta-elveeigarlag-kultiveringsl%C3%B8yve-2015.pdf. Viss det hadde vore ein foreining som her må/bør ein søkje, men sida du gjer det i so liten skala og for fisken sitt beste er det heilt sikkert ok. Har sjølv gjort noko liknande(utanom gyteperioden), og eg ser eigentleg ikkje noko gale i det
  11. Takkar for tips og svar. Ser ein fisken hoppa når den tek libeller i nymfestadiet? Klekker dei på noko bestemt tidspunkt av sesongen eller er det sprett jamt utover? Vatnet mitt ligg på 800moh.
  12. Eg tenkte mest tørt, men viss vått gir godt fiske er eg sjølvsagt med på det også.
  13. Syns den som var på flue.no virka veldig liten, men den er kanskje ikkje det. Fisken var i vertfall heilt vill. Den hoppa 30centimeter over vatnet og jaga i overflata.
  14. Eg veit ikkje om dette er rett plass å skrive denne saken, men eg prøver. Eg fiskar mykje på eit vatn som har i periodar kjempemykje augenstikkarar. Eg har leitt rundt på dei ulike flugesidene på nettet, men eg har ikkje funne nokon imitasjonar av det. Eg har heller ikkje evna til å binde fluger på dette nivået enda. Er det nokon som har tips om sider som sel imitasjonar eller personar som binder? takk for tips
×
×
  • Opprett ny...