Gå til innhold

EGIL

Members
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Ett lite tips! Sjekk ut Winston. Jeg har i hele mitt fluefiskerliv fisket med Scott Powerply stenger. ( Og splittcane ). Men for noen uker siden fikk jeg kjenne på en Winston IM6 8`6" i klasse 3#. Jeg handlet tvert! Jeg tror denne modellen har skiftet betegnelse til WT. Jeg prøvde noen WF snører men falt ned på ett DT 3# fra Hardy. Mer DELIKAT stang/snøre skal du lete lenge etter. Jeg legger med noen bilder av stanga IN ACTION. MVH Egil.
  2. Norges svar på New Zealand. Jeg måtte klype meg i armen, opptil to ganger. Krystallklart vann, Perfekt vannstand, Tilnærmet Vindstille. Og STOR fisk som ikke var vanskelig å oppdage. Dette er noe av det råeste fluefiske jeg har opplevd etter ca 15 år med imitasjonsfiske etter ørret. Å kaste på kilosfisk ++ som man ser er vel ikke hverdagskost for alle her til lands. Det første forsøket gikk rett i dass som man sier. Jeg la lina for nærme fisken og den pilte av gårde. Etter å ha tatt litt lærdom av det første forsøket var det på`n igjen. Teknikk: Fiskestang!!( Powerply 4") 2,5 stanglengde fortom. 7X spiss. Myggpuppe sort med kobberribb, påfugl i thorax, og høne hackel som på spiderfluer. Mudd på første 30cm, fett på resten av spissen. Kastet laaaangt unna fisken når den stod med ryggen til. Lot flue m/mer drive inn over fisken og startet inntrekk så sakte at man ikke kan se det på vannoverflaten. Fisken ser myggen og siger mot den og TAR. Det er nesten for godt til å være sant. Etter å ha fisket sånn i noen timer kom vinden å spolerte resten av dagen. Det var kansje greit nok for fangstrapporten viste. 2,3kg, 1,1kg, 0,9kg og 1 stk drømmefisk dro avgårde med flue og fortom etc etter å ha rast ut til backingen flere ganger. Det var en brukbar Pinsehelg. Egil.
  3. EGIL

    MAGISKE ØYEBLIKK.

    Nå spikker jeg til splitcanestengen mine selv. I dette tilfelle har jeg lagt inn (Norsk Bjørk) i snellefeste og valgte å avslutte med en korkende. ( fightingbutt ) som noen kaller det. NOEN LIKER DATTERA, ANDRE MORA. Stanga kaster godt en 4 line og har en såkalt parabolic action (Helaksjon). Dette gjør at til mitt type fiske , på blankt vann med 7X - 8X og små fluer er dette ett artig alternativ. Små fluer er for meg krok 22 - 28/32. :mad: Når det kommer til behandling av fisken må jeg vel bare innrømme at den ikke er optimal. Det å fiske i små vann med løsmyr siste metern gjør valget enkelt. Enten må fisken dras opp på gjørma og settes ut igjen på egnet sted eller så har man nærkontakt med nøkken. Nå kan man jo alltids velge å ikke fiske på disse plassene, men i mitt tillfelle sliter jeg litt med det når disse sjansene byr seg. Ett annet alternativ er jo å bare vise frem det politisk riktige bilde!! MAGISKE ØYEBLIKK er kansje en litt dårlig tittel, i hvertfall for fisken. :twisted: (ps. fisken ble faktisk nesten ikke berørt. kun med krokutløser. merkene må han før meg ha lagd.)
  4. EGIL

    MAGISKE ØYEBLIKK.

    Sorry glemte foto! Her er de.
  5. Det vaker spredt rundt i tjernet. jeg finner en fisk som går frem og tilbake langs myrkanten å slurper i seg havarerte småkryp. (hårmygg.mygg) Kryper utover myra på alle fire. Setter på en mygg krok 22 sort med cdc vinger (spent). Noen luftkast og så legges lina ut med kun fortommen utenfor myrkanten. Fisken vaker 4 meter unna, 3 sek senere 2 meter unna. PANG flua forsvinner i en virvel. Etter en kort kamp kommer fisken inn og lar seg fotografere. Dytter fisken pent ut igjen med tanker om att vi ses nok snart igjen. Fiskeutstyr: Splitcane, 7X og mygg krok 22. Sted: Skogstjern Akershus 6 mai 2004. Takk og lov att jeg er hekta på fluefiske og ikke noe annet!! God fiskesesong til alle likesinnede!!
×
×
  • Opprett ny...