Jump to content

Bounce

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Posts posted by Bounce

 1. On 2/14/2022 at 4:13 PM, Bounce said:

  Skal finne et par liner til de letteste stengene:

  Tørrflueline i klasse 3, helst med lang fronttapering (typ Rio LT eller SA VPT), men andre kan funke, og.

  Denne er nå i boks, fant at SA VTP #4 er egentlig gansk lett og funker fint med stangen (Eikre Aquila 833).

  Enersnøre fortsatt litt i leting.

 2. Skal finne et par liner til de letteste stengene:

  Allaround line i klasse 1, helst litt framtung klump (typ Rio Creek) men andre kan funke, og.

  Tørrflueline i klasse 3, helst med lang fronttapering (typ Rio LT eller SA VPT), men andre kan funke, og.

 3. Da er første kastene tatt med stangen. Linen var Cortland Sylk #2, med tanken at hvis jeg bruker noe mindre enn 33ft så blir det nokså riktig vekt for en ener. Dette fungerte i så måte riktig at jeg ikke kunne gå mye mer enn 7-8m av line ute før jeg fikk trøbbel med kastingen. Sikkert noe som skyldes kasteferidighetene mine, men likehvel har stangen helt åpenbart grensene sine.

  Å kaste en glassfiber ener synes å være en øvelse på å tilpasse seg selv til det som stangen orker å gjennomføre. Den kaster pent med stangtoppen når man har 3-5m line ute, og orker opp til de 7-8 meter line som sagt. Gøy å kaste med små bevegelser og prøve å ikke bruke kraft til 5-6 meters avstand (siste 2m er fortom).

   

 4. Har brukt VPT (tidligere versjon) til tørt, men den er ikke akkurat en all-around line. Muligens er det noen her som har erfaring å gå undervanns med den, kanskje går det greit med buzzere og nymfer.

 5. Terje, denne er ikke testet med fiske ennå, men kastet er den. Kaster fint en riktig klassifisert line, men har masser av reserve i bunndelen. Kaster også fint en kortere klump på 18 grams, samt slenger ut en Rio Gamechanger på 350grains, som motsvarer 1-hånds klasse 11. :D

   

 6. Ser at jeg ikke har registrert denne her, kanskje pga at den er litt mer laksestang. En Haldin 8' #8 med Struble snellefest og Snake Brand lineførere. Tok noen 13 farger å teste til jeg fant en passende tråd, men er nok fornøyd med komboen nå. 

 7. Bens of Holland glassfiber 6ft og halv, klasse 1. TAC snellefeste og Rec ringer+topp. ProWrap nylon A i farge 710 (BeesWax). Klar for kamp med storfisken.

   

 8. Leter fortsatt etter en god flytesnøre i klasse 8. Liner som jeg vet funker i stangen er Rio Outbound Short, Vision Kust. Liner som jeg kunne prøve er Rio SHS #8, Barrio GT 90/125, Rio Gold.

  Andre forslag velkommen (unntatt Bullett Evolve, som er testet).

×
×
 • Create New...