Jump to content

Bounce

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Bounce

 1. Nok en klenodium: Orvis Limestone special 8'6" #6.
 2. Hardy Fibalite Perfection 7'8" #5
 3. Jeg tar anledningen å reklamere litt for landsmennene mine. Finske forumet har gående en særdeles intressant bindekonkurranse, der man skal binde en flue med en material (plus noe basic som tråd, kule/conehead, lim, tusj). Det er noen gansk opplagte fluer, men mange geniale. Ta en kikk:
 4. Hvis jeg bare har behov for noen få, kjøper jeg disse: ...ellers blir de ofte de her:
 5. Det er fordelen med MM, den suger senebitene inn.
 6. Iljegard Flyfishing i Sverige.
 7. Nok en glassemne: Haldin HDT87
 8. Hvis jeg husker riktig så har Orvis sin Glass 703 også fått godord. Samme med Markus Haldin sin HDT703.
 9. Høres ut som om du liker kjapp glass. Finnes noen slike 3'ere der ute.
 10. Monomaster.
 11. Si ifra hva du finner av klasse 1-3 der ute. Det er noen kilder for gode klasse 3 emner, men 1-2 mindre av. Og langt mindre med info og erfaringer å finne om dem. Er for særintresserte, dem. Bens of Holland har noen, kjøpte meg en 6,6' #1. Hvorfor ikke kjøpe en fullstendig tullete stang hvis man nå engang skal satse på en leketøy.
 12. Dunk! (bunnkontakten) Intressert å høre om denne funker bra...
 13. Fant meg en Bullet Evolve #8 men kunne tenkt meg en Rio SHS og. Derfor, bump.
 14. Tipper en annen flytesnøre med litt baktung 9-10m klump kan funke, og.
 15. Ben's of Holland glassfiber emne 6'5" #1. Hva i all verden skal jeg bruke den til...
 16. Tror du Truls er en optimist. Her er det akkurat motsatte som er problemet. Posten gjør en feil, og mottakeren samt Skatteetaten tar jobben å rydde opp. Blir aldri noen forbedring hvis ikke ryddejobben faller på synderen.
 17. Andre runden med le Toninois (er vel båtlakk) viser at CP strategien var ikke vellykket. Hver eneste surring har fått seg en leopard-lik farging. Da tror jeg at jeg lar den være og påstår i fremtiden at slik var det tiltenkt -- camou farger. Da har jeg også fått dreiet håndtak og limet snellefestet. Det som er igjen er å få lineførerne på plass på bunndelen, samt noen runder med lakk overalt.
 18. Du ser i nederste bildet surringen til venstre har fått misfarging fra Tonkinois. Så jeg har allerede bommet. Spørsmålet nå er om jeg gidder å rive ut surringene som gikk galt og starte på nytt eller om jeg fortsetter med disse og lever med den. Øverste bildet viser den andre toppdelen som fikk en runde mer med CP, som gikk fint.
 19. Livet kommer i veien og prosjektet drar. Men endelig har jeg fått toppdelene surret og lagt på CP, samt første runde med le Tonkinois. To lærdommer: 1. silk og CP går ikke sammen så bra. Det må _rikelig_ med CP til for å få det gjennom silken. Dermed har jeg nå en toppdel med ujevn farge i surringene. 2. Det er _ikke_ trivielt å få surringene pent på en sekskant emne. Jeg begynner å utvikle økt respekt for bambusbyggere som surrer selv. Sikkert blir bedre med erfaring men jammen er det nøye å få surringene sitte pent. Apropos, en bambusemne med to topper tar minst d
 20. Hareline har et par forskjellige tubingtykkelser, som f.eks. Mistpool selger. De hadde også no ekstra tynnt (0.3-0.4mm) fra Shane Stalcup. Hvilken størrelse var de du letet etter?
 21. Bounce

  Fra flyt til synk

  Gode poeng der. Grunnen til mitt bruk av polyleadere er at jeg ikke gidder å organisere fluene etter vekting og binder alle uten ekstra vekt.
 22. Bounce

  Fra flyt til synk

  Du har en 9foter stang, så du kan enkelt bruke polyleadere mellom 8-10 fot uten problem. Fast sink er 4 tommer per sekund (10 sekunder til 1 meters dybde). Har selv brukt bare sink tip lina utover leadere, så kanskje er det andre som kan tipse om synkelinene.
 23. Bounce

  Fra flyt til synk

  Riktig. Ofte er det bedre å bruke en lengre leder med mindre synkegrad enn en kort, tung en. En 6 føtters extra fast sink er en djævel å kaste for å si det sånn...
 24. Bounce

  Fra flyt til synk

  Nettopp, og synkegrad&lengde vs sveivehastighet gir deg dybden du når. Skal du dypt ned er det da synkelina som glerder. Jeg bruker disse (polyleadere) mest til våtflue og lignende i elv.
×
×
 • Create New...