Jump to content

Bounce

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Bounce

 1. Tror det finnes en bedrift i Sør Norge som reparere Simms og en del fiksing av fiskeutstyr. Husker ikke navnet men de kanskje har kunskapen.
 2. ...eller Monomaster, f.eks:
 3. Leter fortsatt etter en god flytesnøre i klasse 8. Liner som jeg vet funker i stangen er Rio Outbound Short, Vision Kust. Liner som jeg kunne prøve er Rio SHS #8, Barrio GT 90/125, Rio Gold. Andre forslag velkommen (unntatt Bullett Evolve, som er testet).
 4. Kari Lautamäki lager noen intressante:
 5. Kjenner ikke gamle Fario snøret, men høres ut som om du (sammen med stangen) ikke liker baktunge klumper (eller lange front-taperinger). VPT har en lang tapering foran, og Bullett likadan men med totalt kortere klump. Kanskje en litt mer vanlig WF type Rio Gold e.l. kunne passe? Jeg har erfart at den typen funker bedre i mine stenger som er gjerne litt rolige (som Fario er, og?). Noen som kjenner stangen kan kanskje hjelpe bedre.
 6. Ha, bare sånn det blir sagt så er det flere her innom som har 1000x mer erfaring enn meg. Samtidig kjenner jeg, akkurat derfor, tror jeg, hvordan en nybegynner lurer på ting. Ofte er det viktigere å finne en god fremgangsmåte enn å finne noen absolutte svar.
 7. Tror du har vurdert bruket ditt godt. Tror jeg ville selv funnet en switch (baby 2-hånds) og testet hvor bra det kan gå. Blir nok begrensning på fluestrørrelse som Truls sier, men da må du uansett vurdere annen utstyr. Og jeg har fått (utilsiktet) gjedde med en #6 leech slik at man ikke altid _må_ kaste andunger etter gjedde.
 8. Godt mulig en (2-h klassifisert) 7er er god kompromiss for både tunge gjeddefluer og laks/SØ. Men jeg er enig med at det å kaste en f.eks. 11.5 foters swich som enhånds funker ikke så bra i det lange løp. Det som _går_ er å kaste overhånds med to hender. Det er nyttig å tenke hvordan du skal fiske etter gjedde. Jeg gjør ikke selv det, men forstår det slikt at man ofte bruker båt eller belly. Switch i båt går sikkert, men usikker om belly.
 9. Riktig. Blir også litt enklere å binde få slike enn flere spesifikke. Er lat på den måten jeg.
 10. Svaret for meg er som regel: liten svart klinkhammer. Ofte funker det, og. Men viktig her er hvor jeg fisker, der de fleste insektene er litt shades of grey.
 11. Øving funker. Når man kjøper fortommer og line direkte fra Stroft (i Tyskland), sender de med varene en liten hefte med "die vichtigste knoten der anglern" som jeg altid tar med til elven. Funker som idiot-backup for meg. Nesten like bra som å øve i forkant.
 12. Jeg greier ikke å holde kostnadene ned, men om jeg skulle prøve det, ville jeg vurdert hva som er viktigst av utstyr for meg og fisket mitt, hva det koster, og deretter prøve å prioritere. Ofte finner man ut at man f.eks. fisker fint med billigere stang (spare tusenlapp eller flere). Derimot en passende line kan endre opplevelsen (bruke noen hundrings mer). Fluer og spissmaterial er noe som blir brukt uansett, og er inkludert i driftkostnadene det er vanskelig å unngå. Men så skal man jo betale fiskekort, osv... Personlig liker jeg utstyr altfor mye å kunne f.eks. eie bare en ørretstang (per klasse). :-D
 13. Hadde ikke tenkt det slikt før nå, men det er jo, helt klart, overbevisende logisk.
 14. Jo, må jobbe for å oppfylle minimumskravet: en fisk per stang...
 15. Nok en klenodium: Orvis Limestone special 8'6" #6.
 16. Hardy Fibalite Perfection 7'8" #5
 17. Jeg tar anledningen å reklamere litt for landsmennene mine. Finske forumet har gående en særdeles intressant bindekonkurranse, der man skal binde en flue med en material (plus noe basic som tråd, kule/conehead, lim, tusj). Det er noen gansk opplagte fluer, men mange geniale. Ta en kikk:
 18. Hvis jeg bare har behov for noen få, kjøper jeg disse: ...ellers blir de ofte de her:
 19. Det er fordelen med MM, den suger senebitene inn.
 20. Iljegard Flyfishing i Sverige.
 21. Nok en glassemne: Haldin HDT87
 22. Hvis jeg husker riktig så har Orvis sin Glass 703 også fått godord. Samme med Markus Haldin sin HDT703.
 23. Høres ut som om du liker kjapp glass. Finnes noen slike 3'ere der ute.
 24. Monomaster.
 25. Si ifra hva du finner av klasse 1-3 der ute. Det er noen kilder for gode klasse 3 emner, men 1-2 mindre av. Og langt mindre med info og erfaringer å finne om dem. Er for særintresserte, dem. Bens of Holland har noen, kjøpte meg en 6,6' #1. Hvorfor ikke kjøpe en fullstendig tullete stang hvis man nå engang skal satse på en leketøy.
×
×
 • Create New...