Gå til innhold

Heggeli

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Heggeli

  1. http://www.forskning.no/Artikler/2006/april/1145538179.41 Sjølv om ting e kjendt, e d vel ikkje sikkert der e statistiske data tilgjengeli om emnet. Dessuten e d vel positivt at noko av forskningspengane gjenge med til å overvåke ørretstammer. Ikkje berre blank fisk som her vest.
  2. Har 4seven til 5er stanga, synst den er utmerket. Har ingen erfaring med 2six. En av fordelane med 4seven er at den er lik 5eight. Kun spolen som er forsjellig. Har kjøpt 5eight spoler til den i ettertid, og bruker snella både på femmerstanga å på tyngre utstyr. Storspolesneller fjerner litt av den "lette" følelsen på fiske synst ej, å hadde nok ikje brukt den i mindre snøreklasser enn 4 uansett.
  3. Trur d kunne vere interresant. Knasje for fleire av oss frå Bergen. Begge helgene passer. Leifmorten, bryllup er ingen unnskyldning. En av fiskekammeratane mine gifta seg, og på bryllupsreise kjørte dei rundt å fiska, eller han fiska, ho sat på bredden og las. Fremdeles gift etter ti år.
  4. Heilt eni. Held på med hovedfag i miljøkjemi, so har sett fram og tilbake på problemstillinga. Er ikkje for videre utbygging av elver, nødvendivis. Opprustning av eksisterende anlegg hadde holdt i masse vis. I alle fall kan Norge gjer det, finansane er tilstades. Det hadde vør ei genial invistering. Urørt natur er en ressurs som ikkje blir verdsatt. Reduksjon i energiforbruk? Løysinga på mange problem
  5. Mykje som kan gjerast på vasskraft fronten, uten å bygge nye kraftverk. Dessuten har vel sverige ikkje mange atomkraftverk i drift, trudde d snart va jamnt slutt? Miljømessi e vel ikkje atomkraft so gale egentli, samenlikna med kull i alle fall. Vannkraft e nok det beste alternativet vi har i dag. Realisme e vel ogso noko? Rekna med at mange friluftsfolk er i mot både vasskraft utbygging, og gasskraftverk? Men det var vel ikkje en debatt rundt energi det skulle vere. Bli berre litt provosert av folk som berre ser dei lokale problema. Dersom to vannkraftverk kunne stenge et kullkraft verk, kan dei få bygge ut den elva dei vil for meg. Men kullkraftverka blir sikkert ikkje stengde før det er tomt for fossilt brensel. Trur faktisk eg skal skrive under, kjekt å kunne fiske av og til med.
  6. Ka e generelle regler for bruk av belly i ferskvann. Har skaffa meg en før denne sesongen, så erfaringane er ikkje dei heilt store. Trudde i utgangspunktet at belly var tillatt i dei vatna der det er tilatt med båt. Er det heilt opp til grunneiger? Har opplevd at fiskekort selger som og leiger ut båt, forbyr belly.
  7. Fisker fortrinnsvis tørrt, men d blir ofte en streamer i ruske ver, eller nymfer.
×
×
  • Opprett ny...