Jump to content

vim

Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vim

  oslofjorden

  Min andre på rad, fullstendige bomtur på Hurumlandet i dag. Denne gang 6 timer på strekningen Tofte-Vollen, uten så mye som en følgetorsk. Men en nydelig dag!
 2. Bare å konstatere at vindstille og sol ikke er helt optimalt, tror jeg, men en nydelig dag i båt! Sandvika-Oslo-Sandvika i tre timer og x-antall hotspots, endte i et syltynt slips på rundt 50 cm. Men makan til hugg, har jeg ikke vært borti siden Havabborens glansdager, tror jeg. Var sikker på at jeg hadde tatt den helt store de 20 første sekundene. En vintersulten kropp, med begrenset utholdenhet.
 3. Sjøsetting av båt og fem timer med fiske i vindstille, trodde jeg skulle garantere fangst i dag, men nei. Prøvde 7-8 godplasser, 9 fluer og flere hundre kast - helt uten kjenning. Fisket på én som bare cruiset rundt under båten, men den var overhodet ikke interessert. Hadde én følgefisk, og dett var dett. Lavt vann og utrolig mye grønske i store klaser rundt omkring i Indre Oslofjord.
 4. Har fortsatt trua på sydvendte bukter med grunt vann (les: varmes fortere opp) en stund til. Fisken går tett på land - kast kort først - uten å vade. Ellers er det vel å anbefale å legge turen litt vekk fra brakkvannsbassengene, for å unngå bare tusenbrødre uten fett på kroppen. Tar fortsatt mye på rosa/orange/hvit reke, ellers er det vel snart børstetid nå. Jeg har ikke voldsomt forskjellig erfaring med lav- eller høyvan, men drøye timen før høyeste- og laveste gir fin strøm og ihvertfall litt mer trua, med litt drag i snøret. Jeg har absolutt tatt mest når det er litt drag i lufta også. Ikke så mye på blikkstille vann.
 5. Jeg har brukt mitt 7/8 snøre på Evotec #6 stang og er kjempehappy. Desidert beste fast int. line jeg har prøvd. Ett eneste minus og det er at rillene sliter litt ekstra spor i fingrene ved inntrekk Har heller ikke hatt problemer med at det "flasser" av rillene.
 6. I anledning isfritt og kun to timer til rådighet, prøvde jeg en sjelden tur til Kalvøya (Bærum) i dag. 4 stk. hvorav største på 47 cm, men tynne alle sammen. En påminnelse om hvor langt det er mellom fisk i god kondisjon i brakkvann senhøst/vinter.
 7. ... når du år fartsbøter gjennom Østerdalen hver vinter, men konsekvent lager kø i hele Glommas lengde i juni.
 8. Takk for fluene og initiativet. Mye fint!
 9. vim

  oslofjorden

  Den der har jeg også observert noen av i det siste. fluefiskerens hvitveis... ?
 10. Skikkelig OL-feber Null stress - god bedring!
 11. Bendelorm. Første gang jeg har sett i en SØ, men lett gjenkjennelig og relativt ulekker.
 12. Bør døpes "Ballsy shrimp"
 13. Kilosfisk (44 cm) innerst i Oslofjorden i dag. Feit og fin, men ikke mye til kamp. Den var full av både sild, bendelorm og lakselus. Bendelormen havnet selfølgelig såvidt utenfor bildet. Planen var matfisk, men den ideen dropper jeg, selv om det vel ikke er noen fare hvis man fryser/steker godt.
 14. Nei, det reine vinterfisket er kun desperasjon og kan ikke betraktes som sesong. Blæretang, gress og alger er brunt, sinnet er svart Men vannet er klart og fiskeplassene stort sett ledige. Liker SØ fisket om vinteren jeg.
×
×
 • Create New...