Jump to content

Stig Vivelid-Nilssen

Members
 • Posts

  4089
 • Joined

 • Last visited

Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rune, Jeg stiller meg 110% bak dine nyanserte tanker. Det er veldig mange lesere og skribenter som har hatt stor glede av Fluefiskesiden i åresvis. Dette ønsker jeg helt klart å fortsette være del av. Er håpefull til at dette lar seg gjennomføre. Thumbs up fra meg...her inne har vi fått venner for livet- kortvarig uvennskap til og med:-)..men ved at siden har fungert godt har vi blitt venner igjen; fluefiske skal bidra til batterilading og fine stunder. Fluefiskesiden har vært og fortsatt ønske om å være det:-) Mvh Stig
 2. Takk Jim. Og takk for deling av "teori i praksis" forsøkt vist Willy
 3. Mine råd avhenger litt av hvilken modell (klasse og lengde) du har handlet. Til mine #4 9' og #5 9' LS bruker jeg med stort hell "langklump liner", a la Experience og Eikre Evolo long belly #4 på LS #4 9'. Til femmeren bruker jeg både Eikre Evolo long belly , MKB linene i total Control. (noe tung men deilig deilig lell) Nye Orvis Hydro saken får fantastiske skussmål på stangen også:-) Stig
 4. Etter endelig å ha tatt meg tid til å forsøke å visualisere det jeg innledningsmessig ønsket med tråden, å videreføre min entusiasme rundt dette fisket, har jeg nå en video liggende...og kommer selvsagt flere rettet spesifikt mot "den ene fluen", "de konkrete forholdene" etc. Når jeg også i år måtte takke nei til det ærefulle oppdraget å lede det Norske Fluefiskerlandslaget som kaptein- så er det i grunn mitt hjerte nærmest å "videreføre kunnskap" her, liksom jeg ville gjort det i Bosnia i disse dager. Dette er en vesentlig del av vårt konkurransefiske i elver, bare større enn vist i filmen. Så får den som har lyst kikke innom, forhåpentlig noe å snappe opp. Er fremdeles opptatt av mitt "nære fiske" fremfor kø- sitting I Hemsila, selv om det selvsagt ser finere ut på bilder:-):-) Enjoy:.-) Får av en eller annen grunn ikke limt inn youtube lenke her. Søk opp på navnet mitt, dere finner Shortline nymphing 28 min der:-) Stig
 5. Takk Willy, (Rodswinger) Ja, Kurt, han har helt rett...lange og lette stenger, nå er Soldarini Hydropsyche Elite #2/3 9'6 min absolutte favoritt til småelvfiske og flikking av små/lettere fluer og lang fortom. Dvs etter jeg fikk den geniale linene til MKB Nymfeline #2 (3 mtr level spiss..det tynneste som er mulig og samtidig flyte, men vanlig dt tapering derifra og til resten av linene, slik gjør lengre presentasjoner mulig når f.eks tørrfluer skal på, man trenger noe vekt for å lade stang og komfortabelt fiske på 10- 15 metr hold også, således er MKB den smarteste oppfinningen siden fluefisket startet:-):-) Den er veldig fin dus oliven/synlig nok, og utrolig lite minne, glatt. Linene fåes i #2 og #3..og ved å reversere linene har man helt ordinær DT line med kortere tapering. Dvs "2 liner i 1":-) Fortommer som er meget velegnet til dette er naturligvis Eikre og Hends sine. Ikke stive og "umedgjørlige", synlighet er viktigere på fortom en kamuflasje, obs, obs. En jungeltriks er å f.eks å ta en god kvalitetes Tiemco fortom, som er monofilament, blinker og reflekterer lys som bare det, men den er synlig. Skrap den med sandpapir..matt den ned:-):-). Dette er noe jeg lærte av en helt fantastisk nymfefisker for en tid tilbake, og har selv gjort det stuntet med hell. Man ser denne fortommen hele tiden, og reagerer mye kjappere og oppnår bedre "riktig drift" enn kun å leite etter "indikatorbiten der fremme et eller annet sted når presentasjon i dårlig motlys. Prøv, så skal dere se, vidunderlig:-) Stig (som snart skal begynne kortlinefiske igjen etter mer enn rømt oppdrettsfisk- har krøket en del langs bryggekanter, godt "kortlinefiske med voldsomme utras, men det er liksom ikke det samme lell:-))
 6. Som jeg har skrevet tidligere; Aktiv A/S Florvåg, de har ikke i butikk men forhåndsbestiller på forespørsel, v Kjetil Sandvik (han henviser sikkert til meg da jeg har Winston kontakten:-))/hjelper Aktiv å "selge riktig":-). Greit å få litt nyansert bilde og nogenlunde riktige beskrivelser ved å sammenlikne..derfor har jeg alltid en og annen toppstang eid/prøvd også for å kunne hjelpe flere. Pokker, nå høres det ut som om jeg driver en "SOS hjelp jeg ønsker stang" linjer...vel det blir jo nesten slik:-) B-sport (Luggens)- selger i butikk, gi ham en lyd og hør om han har inne, hadde ihvertfall:-)
 7. Helt korrekt Olav, den 5 delte er "flatere" i toppen og jobber dypere føles det som, den er ganske så kraftskytende med deilig tungt dypt spenn. Men; det er her B3LS #5 9', og selvsagt også min kjære #4 9' jobber så lekent og en del "lettere i hånden" følelse (den er også mye lettere i gram). Jeg har alltid synest at B3X #4 9' og #5 9' er gode, men de bøyer seg på et vis "for" langt ned ved første belastning, for så å bryte markant over i delene under. Dette skillet er "sporløst/sømløst" borte i B3LS stengene jeg har i 9'. Man har leken topp, men ikke "for" leken, dvs man setter pinetrange bukter i motvind, nytelse, så kommer nedre deler bare i gang etterhvert som man ønsker det..og man har plutselig en "toppaksjon med dypt spenn" og voldsom fart i forhold til hva jeg trodde var mulig. Det er derfor jeg fremhevet akkurat denne i tråden. For den har alt det trådstarter spør om, bare så vanskelig å beskrive faktisk "hvor perfekt" denne er som en allround femmer. Man skal bare sette den i "drive" ja så kjører den. Dette er dessverre for mange som ikke eier slikt, det aller, aller deiligste og mest komplette jeg har tatt i og kastet med og fanget fisk på. Og jeg blir nikket til av de andre som har våget å stole på det...både B2x og B2t eiere sier det samme. B3LS #5 9' er og blir helt uovertruffen. Nå høres jeg litt i overkant ivrig ut, skulle ønsket jeg hadde egenskaper til å dempe begeistringen bitte litt for objektivitetens skyld- sorry, klarer det ikke . B3X er også meget fin, men passer meg liksom ikke helt. denne gjør!!
 8. Og her ser jeg akkurat det jeg har beskrevet i Winston tråd..gøy at denne dukket opp igjen:-). Som en fabelaktig mix mellom B2x og B2t laget Winston B3LS, og vi er mange som er utrolig glade for at de gjorde nettopp det. Nå slipper jeg valgets kval mellom B2X sin herlige lekne topp mot B2t's deilige myke bunndrag og noe flatere topp. Nå er det bare å pakke ned en B3LS #5 9', så er alt fisket jeg vil bedrive med en #5 stang i boks, ja til og med en intermediate line i #6 er fin å kaste med dersom man vil lugge i enda flere fisk på et par meters dybde (selvsagt bare når mat er nødvendig:-)). Hadde et fantastisk røyefiske med denne stangen i sommer, i små delikate elver hvor man "vippet" fluer til krabatene, og ikke minst i stiv kuling med muddlere på bølgetoppene i vann. Gjør alt med slik letthet denne stangen. Nå er jakten på den perfekte reisepartner for transport i samme tube, her er nye Winston Nexus i #5 8'6 allerede blitt en favoritt:-). To ulike stenger som lar meg beholde kastestil- nydelig. B3LS er også utrlig gøy på småfisk- og takler selvsagt e på 3-4 kg med trygghet:-)
 9. Hei Viktor, Alle Winston B3X, B3sx og B3LS (Boronstenger) vil ligge på 5999.- 6999.- med "gårsdagens" dollarkurs. Hva som skjer med dollaren er jo ikke godt å spå, men at de er "hyggelig" priset utfra butikk pr dags dato er ingen tvil om. Amerikapris + mva= norsk veil pris. Til sammenlikning er de samme priset som Orvis i USA, og da vet alle at en Montana made Winston med Boron til utsalg i Norge på 5990.- er grei deal:-). Men helt klart, du kunne ha kjøpt en brukt GVX #5 av meg i sommer for ca 2500-3000.-, men B3LS selger nok verken jeg eller noen andre til bruktpris med det aller første- for den er ikke mulig å erstatte, ihvertfall ikke enda:-) Forøvrig skal du ikke se bort fra Eikre Aroni, det har herjet en del FB sympatier i forhold til den stangen etter den fabelaktige "plastikk" omtalen den ble gjenstand for tidligere i denne tråden. Mye tyder på at et samlet "fluefiske Norge" som har tatt i den stangen er meget lite imponert over den karakteristikken- og der ser jammen ut som om det var knall reklame for Eikre Aroni at den ble omtalt slik her:-). Så vær om deg, snart er det vel tomt i butikkene fordi "alle vil ha". He-he..artig..plast du liksom:-)
 10. Hei 2m, hyggelig at du spør:-) Aktiv A/S- Florvåg importør og salgsledd og B-Sport (Luggens)- salgsledd
 11. Har etter et nytt godt fiskeår, med tilbakevending til konkurransegjengen ved 2 anledninger lært at det miljøet, den pulsen hadde jeg virkelig savnet:-) Har lært at det er på Finnmarksvidden jeg drømmer, etter å ha tatt turen opp igjen dit for første gang på 12 år. Har lært at "det enkle er oftest det beste"- back to basic...med noe attåt kan berike mitt fluefiske Og ikke så hyggelig; har endret syn på en bestemt person. 2014 har vært en berg og dalbane for meg- og mange utrolig flotte opplevelser med og uten fiskestang i hånden.
 12. Sorry Gary, de har jeg ikke. men kan sikkert spores et eller annet sted. Prøv likevel å les de beskrivelsene som er gitt av andre enn meg på Winston tråden, de er meget habile...og de stemmer 100% med mine egne synsinger. Og dette er virkelig "endelig en femmer hos Winston alle faller for"...ikke trenger vi B2X eller B2t..vi har B3LS, og den overgår B3X på alle punkter. Den føles dypere og raskere..egentlig en helt rar deilig følelse:-)
 13. Nå skal jeg sitte lenge på gjerdet og la dette forbigå i "glemmeboken":-) Det jeg vil si er at gode forslag her drukner. Jeg er inhabil så det holder, akkurat som gamle Lopp typer eller nye Eikre typer. Er en stang god så skal den få den heder og ære den fortjener. Og i dagens stangverden finnes det mange gode alternativer, men kjære trådstarter, les deg opp på Winston tråden og den omtale B3LS har fått- dette er AKKURAT den stangen du prater om at du vil ha. Og jeg lover deg; Du kommer til å takke meg for å ha fått deg inn på rett spor. Ryker noen uklare med meg fremover og kaller denn plastikk eller et eller annet tøvete, så skal jeg personlig møte opp der vedkommede bor å be ham/henne kaste for meg.....for så å måtte svelge den plastikken som er surret rundt tuben fordi den ikke skal ha et synlig merke før du tar hele stasen med deg i soveposen:-) Aroni; har jeg ikke kjent på, bare lest masse lovord om den. Og nå for første gang lest at den er plastikk!! Litt overrasket er jeg faktisk nå. Seriøst!! Og vet ærlig talt ikke hvem/hva jeg skal tenke om sådan materialoppdateringsstoff. Men merker meg påfølgende tonefall...er det slik at vi har med en uoverenstemmelse å gjøre her, en uoppklart personlig feid? Så synest jeg vi andre lesere bør vite om det slik at vi tar litt salt i klypene våre når vi leser det ene eller andre. Men som sagt: Winston B3LS- your dreamrod. Og nå svarte jeg som svært uavhengig i mine utstyrsvalg da jeg ikke er sponset heldigvis (for det hadde bgrenset troverdigheten min:-)) men inhabil siden mine soleklare valg er nettopp denne stangen som allsidig, dyp og rask femmer med lav vekt og ultimat følelse. Har en følelse av at vi nå er igang med skikkelig "vinterdiskusjon" igjen, og ville nødig blande meg inn...men kan ikke bare sitte å se på slike rop om hjelp, ei heller ytterligere forvirrende utsagn.:-) Stig
 14. Ngiri; Du sier det som alle de andre lykkelige eierne av BIIILS sier; en fantom stang, og jeg mistenker faktisk at nettopp denne modellen vil nå høyt opp hos shootout'sene:-). Nettopp grunnet sin raskhet- jeg og de andre opplever den som "supersmoothrask"..og helt fantastsik å kaste motvindskast med nettopp fordi man føler man spenner opp stangen og bare suser linen i trange bukter med positive overslag av lanng fortom. #4 9' er helt lik, et underverk, bare GVX select #4 kan måle seg med denne i kortlinebekken, og GVX selecten er virkelig en god og følsom #4 stang- litt raskere er nok BIIILS'en..uten å ha stiv tupp. Fantastisk gøy at du med B2t som tidligere favoritt liker LS'en så godt, for det samme gjør de som hadde B2X'en som favoritt:-)- smart trekk av Winston denne serien her. Og jeg har en B3X #3 8'6 som er knallgod hjemme, blir ikke brukt fordi B3LS #3 8'6 passer min kastestil mye bedre:-)
 15. Heldigvis er mesterskapet avviklet med særdeles flott norsk resultat:-) Og resten er det ingen som undrer seg over- oppdrettsnæringen er IKKE BRA I DET HELE TATT!! Men konkurransefiske er veldig bra for noen, og ikke bra for andre. Det er hele poenget mitt Akkurat som om jeg fortelle alle at "nymfefiske" er det eneste riktige. Phø..så lenge fisken spiser mat oppå vannfilmen skal den få fluer der også Men å avstå fra årets NC med bakgrunn fra fjorårets "arrangørflauser"? Neppe:-), rett og slett fordi det ikke er noen av de jeg i år treffer som noen gang kommer til å gjøre annet enn å verne om naturen og villfiskens ve og vel. Ei heller NKFF som organ stiller seg bak "miljøkriminalitet" Stig
×
×
 • Create New...