Jump to content

Labbe

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Labbe

 1. Labbe

  Rio eller Sa

  Ja må ofte sitte på gjerde å vente litt på akkuratt det snøret man vil ha kommer da:) men absolutt en mulighet
 2. Labbe

  Rio eller Sa

  Ja, hadde jo vært det beste. Men i disse netthandel tider så har det vært vanskelig.
 3. Labbe

  Rio eller Sa

  Hei! Skal først og fremst ha meg ny line til 5erstanga. Den blir mest brukt til tørt, nymfer, buzzere. Til snikfiske bruker jeg klasse 3 og streamere klasse 6. Uansett, det jeg TROR kunne passet mitt fiske bra er SA vpt2.0 eller ART. Men nå har Rio Gold sneket seg inn som en kandidat også. Noen som kan veilede litt her, fordeler/bakdeler osv? Når disse linene koster opp mot 1500,- synes jeg det er kjipt å ikke bli fornøyd for så å selge det på Finn til under halv pris rett etterpå:)
 4. Jeg kunne gjerne tenkt meg å få vite det også😅 siden du har svaret
 5. Var veldig til hjelp dette. Nå oppsøker jeg ikke de største elvene heller, og de største fluene jeg har er vel kanskje en 7-8 cm sunrays og noen med coneheads osv. Kanskje klasse 7 er fint👍🏼
 6. Jeg har lenge tenkt på å kjøpe ei kraftig enhånds, men har rett og slett prøvd for lite. Jeg er også interessert i å inngå ett kompromiss med meg selv der jeg vil bruke denne stanga både her (lågen,Gausa, mjøsa) og til laks hvor man kan treffe på storlaks. Jeg ser at de fleste skriver at ei 9 eller 10 fot klasse 7 er perfekt til dette men, jeg har låst meg litt på klasse 8. Noen som kan dele noen erfaringer ? Skal sies at jeg sikler veldig etter guideline nt8 men mottakelig for andre merker☺️
 7. Sjøørreten går vel ganske lagt opp der også? Kanskje vanskelig å lure på ei tørrflue men, gå inn å se på veig sin siste episode på YouTube den er veldig inspirerende!
 8. Det hadde vært kult!
 9. Ja som sagt over her så har folk forskjellig syn på hva de mener er optimalt. Slik du sier om klekkere har jeg ikke tenkt på før, fin den! Har jo pr dags dato ett godt utvalg i farger og størrelser, så vil si at det er godt dekt til nye situasjoner:) mye av de er hentet fra deg! de artiklene her inne om fiske i de forskjellig type vann og bunn er jo veldig kjekke! Kanskje lage noen for elv også?😁
 10. Håper vi aldri finner det ut nei😁 artig å se hvordan folk har forskjellig tilnærming og nerdenivå som fruen kaller det!
 11. Da jeg startet med tørrfluefiske hadde jeg veldig anstrengt forhold til døgnfluer og det påfølgende fisket. I filmer og i blader blir jo disse frontet som Guds gave til tørrfluefiskeren noe som også gjorde meg mer frustrert. Jeg slet med å identifisere dem ved elva, lære latinske ord og finne riktig størrelser. Men etter noen år startet jeg å binde selv, og ble tipset av en god fluefisker om å ha fokuset på brun og olivengrønne fluer i ulike størrelser. Dette hjalp meg voldsomt da jeg slapp å tenke på å identifisere dem på micronivå før jeg fikk satt på en flue, og gjorde døgnfluefiske til en morsom aktivitet. Er det noen som deler noe av det samme? Jeg er fullt klar over at jo mer tilnærmet lik flua er det naturlige, kan gi mere fisk, men hodebryet mitt forsvant hvertfall
 12. Om noen har en simms hip pack de tenker å selge så hyl ut 👌🏽
 13. Labbe

  Vadesko

  Noen som har noen anbefalinger til noen gode vadesko som også funker å traske litt i?
 14. Labbe

  Fluebindesett

  Ja riktig. Vært i prat med flere forhandlere som sier det lønner seg å gå opp en prisklasse eller to. Takker for svar
 15. Hei! Er det noen med erfaringer med disse settene? Er ute etter å ikke måtte kjøpe meg ny bindestikke neste år fordi den ikke holder:)
 16. Labbe

  9 ft 5

  nå bruker jeg Guideline til stort sett alt av stenger,sneller og liner og brukte fario elite i fjor. Vurderer å prøve 4 cast på 5ern og control 3.0 på 3ern i år, da jeg ikke er helt komfortabel med den gule lina som på fario, sært nok. Veldig lyst på fario nt8 og 10 ft #8 til neste år, men man får se om man har vært snill gutt til jul.
 17. Labbe

  9 ft 5

  nei det er ett problem at man ikke får prøvd nok før man kjøper! blir mye kjøp og salg etterhvert
 18. Labbe

  9 ft 5

  sant nok:) har en litt eldre fario classic som 5 er pr i dag, men synes det føltes mye bedre med en gang jeg fikk prøvd ett 6er snøre. Har du noen anbefalinger til annen stang? fario crs eller fario nt8?
 19. Labbe

  9 ft 5

  heisann! jeg har merket at jeg gjerne vil gå opp en snøreklasse på 5erstanga men usikker på om ett 6 snøre blir for plaskete og tungt til tørrfluer, alternativet er å kjøpe ei 4 stang og gå opp til 5 snøre. Noen erfaringer rundt dette?
 20. Ja muligens men hsr prøvd forskjellige mygg klekkere også, ikke palmer da
 21. Nei har ikke det, har ikke heller:/
 22. Nja, jeg ser ikke noe på overflaten. Derfor blir jeg så usikker, og finner ingen gode imitasjoner heller:/
 23. Jeg sliter om dagen, tar fisk alle andre plasser enn ett vann nedenfor hytta.. jeg klarer ikke finne ut hva den tar og i flere dager nå har fisken hadd skikkelige plaskevak, ordentlige hugg. Jeg vet at myggpupper kan forårsake slike vak men jeg tror det kan være vårfluepupper på vei mot overflaten den tar. Jeg har satt på alt jeg har av både tørt og vått av vårfluer men dårlig med resultat. Er det noen som har samme erfaring, eventuelt en god stigende vårfluelarve/puppe ?
 24. Labbe

  Kastekurs

  Noen som vet om kastekurs i Lillehammer området i år? Eller om noen private tar på seg slikt?:)
 25. Labbe

  Flere stenger

  Ja riktig. Jeg har prøvd lite liner så det er greit med litt input. Er jo så mye å velge i at man kan bli gærn!
×
×
 • Create New...