Gå til innhold

Meld inn ulovlige garn med ny app


NJFF

Anbefalte innlegg

Vårens sjøørretfiske er i full gang. Påsken er tradisjonelt høydepunktet for ivrige sjøørretfiskere. Dessverre så er det noen som ikke følger spillereglene. Det er fremdeles et problem at folk setter ulovlige garn.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Statens Naturoppsyn (SNO) har i år gått sammen og utviklet en enkel mobil løsning for å rapportere ulovlige garn.

Nå er det enda enklere å melde fra om hvis du snubler over et ulovlig garn. Last ned Ulovlige garn-appen fra App Store eller Google Play.

http://itunes.apple.com/no/app/ulovlige-garn/id513465453?l=nb&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=no.tibeapp.sno&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5vLnRpYmVhcHAuc25vIl0

ulovlige-garn.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SNO gjør en god jobb utfra forutsetningene.

Oppsynet bør økes til et et virkelig korps som dekker hele kystlinja på heltid, et korps hvor alle har fått nødvendig skolering og er gitt politimyndighet. Her, som ellers, kreves kompetanse. Denne er det i dag ytterst få i selve politietaten som sitter på. Selv om jeg har opplevd positiv respons fra politiet, er vel det mest fordi jeg selv har dyttet kunnskapen i fanget på dem, de har på en måte kommet til dekket bord, og da er det jo "lett". Korpset med spesialkompetanse bør kunne dekke flere områder, og ikke kun håndheving av fiske etter anadrome arter. Det vil være viktig med begrenset politimyndighet.

Koster penger? Selvsagt. Det meste vi ønsker å oppnå her i verden gjør det. Vil det være verdt det? Vil det skape unødvendig formynderi? Jeg tror, ikke hvis det blir håndtert profesjonelt, og på riktig måte. I stor utstrekning vil arbeidet dreie seg om informasjon og veiledning. Her er det mye å hente. Så må korpset også ha mulighet til å slå ned på de notoriske brutalt og effektivt, der og da.

Et tankekors er vel at det er de notoriske som kjenner regelverket, derved bryter det bevisst, mens publikum i øvrighet ikke en gang aner at det finnes et regelverk. Regelbruddet blir ikke noe bedre av den grunn. Kunnskap ut til befolkningen.

Det å vite at det er et virkelig korps der ute, er forebyggende i seg selv. Igjen, kunnskap ut til befolkningen.

Vi har en tendens, dessverre, til å informere de som allerede vet.

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

På tide med en liten oppdatering:

Rapportene kommer inn, og direktevarslingen til Statens Naturoppsyn går knirkefritt.

Politiet får også stadig rapporter om ulovlige garn. I Troms er det oppretta ni saker etter to kontrollturer, og i Hardangerfjorden ga en kontroll en fangst på fire garn, så det nytter å melde fra!

Sjekk mer om ståa på kampen mot ulovlige garn på: http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=169116018&displaypage=TRUE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Godt man tar det litt alvorligere i Nord. I Oslo, Vestfold, Buskerud er ulovlig garnfiske en folkesport med lange tradisjoner. Får vi en app hvor vi kan melde inn ulovlig fangst av vinterstøing snart også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...