Gå til innhold

Løkker på skytelina


Pollen

Anbefalte innlegg

Staffan hadde en fin film av dette, men finner den ikke på nettet lenger. Fant en "oppskrift" her på forumet som forklarer det samme med ord.

"Måten jeg bendsler på er å lage en liten løkke på fluesnøre og deretter bruke fluebindingstråholderen til å surre rundt. Dette gjøres ved at man i stedet for å surre på vanlig måte, setter fart på tråholderen og lar den gå i kast rundt fluesnøre. Dette krever litt trening å få til. Det man oppnår er at flubindetråden legger seg meget stramt rundt fluesnøre. Viktig at man har bare en liten åpning mellom tommel på hver hånd når man "kaster" fluebindetråden for å kunne holde kontroll på tråholderen. Man må også sørge for at bindetråden dekker over området der enden på fluesnøre møter resten av fluesnøre. Derfor må man gjøre dette noen ganger til man har fått en surring som dekker slik at man ikke ser enden på fluesnøre.

Til slutt lager man noen halvstikk med fingrene over løkka som man har laget og deretter legger man fort på en dråpe superlim over bindetråden."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan skrelle coatingen ved å lage en løkke på feks ett tynt multifilamentsnøre, og så stramme til ca 4 cm inn på linen. Deretter kan du dra coatingen av, og du vil sitte igjen med kjernen. Denne er såpass tynn at du kan binde den ned, for så å legge den dobbelt - slik at den ikke kan skli ut. Med litt locktite vil dette bli veldig sterk og bygger lite..

En kan selvfølgelig gjøre dette som beskrevet over, men det vil naturligvis bygge mer..

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...