Gå til innhold

Nymfefiske


Mickey

Anbefalte innlegg

Flott at dere deler deres erfaringer her!  <<l Selv er jeg stort sett ganske blank når det kommer til nymfefiske. Har kun prøvd tjekkerfiske, og det er jo bare helmaks det! ;D Hadde ikke behov for indikator. Kjente stort sett det meste med den lette firerstangen jeg brukte  ;)

Hvordan blir det med åra da gutta? Mister man feelinga i takt med alderen?  ;D ;D

Nope ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder nymfefiske,er ikke det å kjenne nappet det absolutt optimale,syns jeg.

Ved fiske uten indikator,holder jeg et øye med snørespissen,evt den delen av fortommen som ikke har sunket enda og som jeg kan se(avstand,vind,bølger og brutt overflate kan gjøre det vanskelig å se fortommen skikkelig).Ofte når man kjenner nappet,er det for sent,er min erfaring,se heller etter "taket/strekket" i fortom/snørespiss.

Ved kortlinefiske ville jeg heller ikke satset på å kjenne/ha feeling.Er fisken litt finspist har du nesten ikke kjangs hvis du ikke tar den på de små stoppene som indikatoren gjør når fisken tar. ;)

Fiske med nymfe under tørrflue anser jeg som noe av det enkleste og kan være en grei måte å få "trua" på. <<l

Har brukt mye André's mikroduns på Tiemco Y 212 krok,og festet i krokbøyen.Noen ganger fisker den tørre,noen ganger fisker nymfa,så her er det rom for omstillinger. ;D

Har brukt inntil 1,5 meter under den tørre da jeg ofte har kastet noe kortere og med åpnere buer.Lite problemer med tvinn,men noen herlige overaskelser har det blitt. :D

Siden snart alle fluene mine etterhvert er på mothakeløst,må jeg nok over på metoden med å binde den tørre i en løs ende,så får vi se hvordan det går da.Nå til helga kanskje.......... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...