Jump to content

Rodswinger

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  4384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Rodswinger last won the day on June 30 2020

Rodswinger had the most liked content!

Reputation

113 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Buzzerfiske er jo et litt sånn "hegrefiske",veeeeldig sakte. Fisker mye i synkefasen de få gangen jeg gjør det,for de svømmer faktisk den veien : Opp....og ned igjen,etter som det passer å klekke eller ei. En måte å gjøre det på,og det beskriver vel Rune og,er jo å henge en buzzer eller to under ei tørrflue(mygg) eller som opphenger på INNsiden av den tørre.Særlig når fisken går høyt og ikke vil ha tørt.Mest sannsynlig går det også fisk å beiter på de samme myggene et par meter lengre ned,så vanlig buzzing kan godt funke,selv om du ser fisk ved overflaten. En ting er helt sikkert. Buzzerfiske er litt himmel eller helvete. Kan virke helt umulig(fisken kan bli svært selektiv,særlig på størrelse),men hvis du løser det,er det kjempeenkelt.Og,kanskje det mest tilfredstillende fiske du kan bedrive.
 2. Den der kan nok funke ja Ikke tenk så mye på den hvite ribbingen.Den vil uansett gå i ett med underlaget når du lakker,eller hvis den blir våt.Kan bli noe bedre hvis du binder inn den hvite tråden dobbel og tvinner før du ribber.Da vil ribbingen tre noe tydeligere fram,men hvit blir den ikke,noe den heller ikke er på de som faktisk er på vei opp for å klekke. Negllakk er et godt tips.Pleier å legge to lag på bakroppen og tre på thorax,og så kan det fornyes uten at flua blir for tjukk, hvis flua blir slitt,og det håper vi jo på. Fisken under her,er tatt på en sånn enkel svart buzzer.kun svart bindetråd,hvit tvunnet ribbing og uten cheeks. Når det er sagt,må jeg også si at de med cheeks fisker stort sett meget bra.
 3. Har ikke sett noen av dem,og dermed har jeg ingenting fra disse å vurdere opp mot hverandre,men det skal jeg kanskje forandre på.
 4. Selvfølgelig bra å tilpasse fisket,Rune. Og, man bør vurdere habitat,men trenger ikke skille på art. Det er tatt bøttevis med stor ørret på euronymfing,jeg har sjøl hatt noen av dem i håven...heldigvis,og det er forbausende hvor nær man kommer bra fisk (ørret) noen ganger. Og,bra fisk som man kroker "i nærheten av beina sine" er Rock'n roll,det kan jeg love ! Men,som du sier,en ørret som nesten ikke tåler nedlegget av en 16-krok tørrbaetis,vil vel neppe bli særlig mer bitevillig av ploppet fra en fortynget nymfe eller to,og ved kortlinefiske kommer man vel antakelig ikke nær nok heller.
 5. Siden Devin Olsen ble nevnt over her . Var en tur innom Erlend's FB-side,og fant denne : Det skader aldri å se hvordan ting blir gjort.
 6. Man trenger jo ikke gå så langt mye lenger enn her. The Stig startet en tråd for noen år siden . Vi andre hang oss på,men Stig er nok en av de som har mest peiling i dette landet,så det er nok best å lese det han skrev,og ikke henge seg like mye opp i tullet vi drev med. Det står litt om utstyrsvalg,men der har det seff vært endel utvikling,og i dag bruker vi for det meste 10 fots stenger rundt klasse # 3. Det finnes forøvrig 11 fots og nedi #2. Fortommer opp mot 9 meter,men de på 4,5 + oppsett er kanskje mest brukt. Når det gjelder stenger,vet jeg at gutta på landslaget bruker mye Vision,som har tatt et kvantesprang i kategorien.Kanskje ikke så rart,da broren til The Stig. Erlend er med på laget(sponset,er visst et annet ord).Pr i dag er Erlend landets beste konkuransefisker,og gjør det også bra internasjonalt. Nå sier jeg ikke at dette er forbeholdt konkuransefiske,for det fiskes med alt,men dette er en vesentlig del av det. Her er tråden fra "forna dar" :
 7. Rodswinger

  Nitelva

  Tar av meg hatten for dere,folkens. For det første,siden Hakadalselva/Nitelva var min "barndoms fluefiskeelv",og det andre, siden jeg selv er delvis koblet opp i en "konsesjonssak" i min nåværende fluefiskeelv Ekso.Men,her har vi antakelig NVE på vår side,så vi får se an utviklingen. Og,får ta med det tredje: Har selv observert hvordan jojo-kjøring nærmest kan drepe en elv.I den tredje elva er det lagt inn klage med henvisning til EU's vanndirektiv,men de har fått 10 års utsettelse på å innføre(2017) (Undrer meg på om EFTA er klar over det.....) Problemet med jojo-kjøringa,er jo som nevnt over her: Er det noe igjen å redde etter så mange år med mishandling ? Hvor lang tid kan det ta når insektlivet er rævkjørt i så mange år ? Fortsett og sett press på NVE,de er faktisk pliktige til å følge opp. Vi hadde jo Han sjølvaste Harrkongen som medlem her før,vet ikke om han fremdeles er (Rune?),men han har mye med NVE å gjøre i G.Lågen.Han er på FB,og heter Tore Solbakken. Kanskje han kan kontaktes for å legge noen føringer. Tror NVE vet hvem han er. Lykke til videre gutter,skal følge med. PS. Hva med å starte en forening? En forening har antakelig større påvirkning enn at enkeltmennesker skal drive "egenpåvirkning" alene. Da jeg frekventerte Hobølelva(Ja,jeg liker små elver),var det en forening med 2-to medlemmer. De fikk til mye rart de. Vi har startet forening i Ekso,Ekso aurefiskere. Helt gratis å være medlem,siden vi ikke har meldt oss inn i Norges jeger og fisk. DS.
 8. Lenge siden jeg har vært her.
 9. Det gjør jeg. Men,Lennart Bergquist har vel det mest edruelige syn på daddyfiske.
 10. Ei flue som flyter og flyter,og som greit kastes tørr med noen blindkast (solid er'n og.) :
 11. Er med deg(og,resten av forumet,for den del),jeg vettu,Rune. Kanskje det dukker opp litt kløe igjen.
 12. Og,denne :
 13. Må prøve å dele denne. Kortlinetørt !
 14. Da begynner vi sånn smått : Legger denne ut her : Date: 01.06.2015 22:52:26 Subject: medlemsmøte inkalling til medlemsmøte i ekso sportsfiskere Lørdag 13/6 kl 1700 i grustaket på Lavik agenda -Valg av møteleder -Valg av styre og valgkomite -eventuelt: -åpent for forslag til styremedlemmer og agenda for medlemsmøte møter i grustaket,trekker innendørs ved grisevær tilbakemelding på hvem som kommer ønskes pga eventuelt behov for lokale påmelding til: wijosaeth@hotmail.com mvh interimstyret ved Jonny, Willy og Thomas
 15. Kult for en gammal Randselvatraver dette. Skal følge tråden. Og,reiser innom Plattingen/vaskeplassen hver gang jeg er østover. Bare må ! Kurositet : For mange år siden valgte Ringerike Sportsfiskere å åpne elva 1.april. Det ble i hovedsak fisket med mark dette nevrotiske åpningsdøgnet. Meeeen,det ble jo observert fisk på 5-6 kilo som beitet steinfluer. Tider det............................... Lykke til til dere på Ringerike. Håper dere får til en forvaltning som lykkes. Og,noen må jobbe for C&R på ørret i Tyrifjorden !
×
×
 • Create New...