Jump to content

Rodswinger

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rodswinger last won the day on November 2 2014

Rodswinger had the most liked content!

About Rodswinger

 • Rank
  Storprater

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Willy
 • Etternavn
  Sæther

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rodswinger

  Nitelva

  Tar av meg hatten for dere,folkens. For det første,siden Hakadalselva/Nitelva var min "barndoms fluefiskeelv",og det andre, siden jeg selv er delvis koblet opp i en "konsesjonssak" i min nåværende fluefiskeelv Ekso.Men,her har vi antakelig NVE på vår side,så vi får se an utviklingen. Og,får ta med det tredje: Har selv observert hvordan jojo-kjøring nærmest kan drepe en elv.I den tredje elva er det lagt inn klage med henvisning til EU's vanndirektiv,men de har fått 10 års utsettelse på å innføre(2017) (Undrer meg på om EFTA er klar over det.....) Problemet med jojo-kjøringa,er jo som nevnt over her: Er det noe igjen å redde etter så mange år med mishandling ? Hvor lang tid kan det ta når insektlivet er rævkjørt i så mange år ? Fortsett og sett press på NVE,de er faktisk pliktige til å følge opp. Vi hadde jo Han sjølvaste Harrkongen som medlem her før,vet ikke om han fremdeles er (Rune?),men han har mye med NVE å gjøre i G.Lågen.Han er på FB,og heter Tore Solbakken. Kanskje han kan kontaktes for å legge noen føringer. Tror NVE vet hvem han er. Lykke til videre gutter,skal følge med. PS. Hva med å starte en forening? En forening har antakelig større påvirkning enn at enkeltmennesker skal drive "egenpåvirkning" alene. Da jeg frekventerte Hobølelva(Ja,jeg liker små elver),var det en forening med 2-to medlemmer. De fikk til mye rart de. Vi har startet forening i Ekso,Ekso aurefiskere. Helt gratis å være medlem,siden vi ikke har meldt oss inn i Norges jeger og fisk. DS.
 2. Lenge siden jeg har vært her.
 3. Det gjør jeg. Men,Lennart Bergquist har vel det mest edruelige syn på daddyfiske.
 4. Ei flue som flyter og flyter,og som greit kastes tørr med noen blindkast (solid er'n og.) :
 5. Er med deg(og,resten av forumet,for den del),jeg vettu,Rune. Kanskje det dukker opp litt kløe igjen.
 6. Og,denne :
 7. Må prøve å dele denne. Kortlinetørt !
 8. Da begynner vi sånn smått : Legger denne ut her : Date: 01.06.2015 22:52:26 Subject: medlemsmøte inkalling til medlemsmøte i ekso sportsfiskere Lørdag 13/6 kl 1700 i grustaket på Lavik agenda -Valg av møteleder -Valg av styre og valgkomite -eventuelt: -åpent for forslag til styremedlemmer og agenda for medlemsmøte møter i grustaket,trekker innendørs ved grisevær tilbakemelding på hvem som kommer ønskes pga eventuelt behov for lokale påmelding til: wijosaeth@hotmail.com mvh interimstyret ved Jonny, Willy og Thomas
 9. Kult for en gammal Randselvatraver dette. Skal følge tråden. Og,reiser innom Plattingen/vaskeplassen hver gang jeg er østover. Bare må ! Kurositet : For mange år siden valgte Ringerike Sportsfiskere å åpne elva 1.april. Det ble i hovedsak fisket med mark dette nevrotiske åpningsdøgnet. Meeeen,det ble jo observert fisk på 5-6 kilo som beitet steinfluer. Tider det............................... Lykke til til dere på Ringerike. Håper dere får til en forvaltning som lykkes. Og,noen må jobbe for C&R på ørret i Tyrifjorden !
 10. Hei Tverborgvik. Plassen ved Skådalselva er en perle,men du må,som Båten nevner ta hensyn til eventuelt høy vannstand (meldes her,og husk å plusse på værmeldingen ).Et lite telt får også greit plass på en liten flate i skogen der du går ned til plassen.Mellom granene,men kanskje litt nær veien. Ellers er det lov å slå opp telt i utmark. Du kommer nesten i "prime time" (husk baetis og vespertina # 16+ mygg i alle stadier og størrelser ),og de beste teltplassene kan være opptatt,det er endel besøk på den tiden. Det er også en bra plass oppe ved holmene i Teigevatnet,litt lengre opp : En annen,og kanskje den fineste og der du kan føle deg litt alene er jo på Flatekval,ved Ospetjørn. Her må du gå av ved kirken,følge veien helt ned til brua,der ligger det båter.Ta den minste !(eller,den som ligger der ) Ro opp til sundet ved tjernet og inn der. Nydelig teltplass,og det skulle være mulig å finne ved rundt om kring. Det eneste er jo forsyninger,og å komme seg til de beste plassene bla. i Teigevatnet. Det går an å ro så langt man kommer oppover,følge veien på høyre side,opp til sone 2 og 3 på den siden. Har blitt tatt mye bra fisk der. Du får ta kontakt,her eller på FB hvis det er mer du lurer på. Prøver en link til begge teltplassene. ,60.78255,r,Brukerdefinert%7C5.96479,60.78253,r,Brukerdefinert
 11. 40+ Int. #5 som helt greit kan kastes med stive 6'ere og sikkert 7'ere og. Men,det er visst ei line som forandres ved forskjellige produksjoner,så jeg kan ikke hjelpe mer.Aner ikke når min er produsert,men tar den fram når jeg vil litt ned. Det burde vel være masse å velge i der ute.Fargen kan vel heller ikke være så nøye.Som jeg sa over her,har jeg aldri sett at fisken har brydd seg nevneverdig om et snøre i vann. Det som ofte kan skremme er jo nedlegg og plask fra flua,et stripende flytesnøre osv.Særlig i solskinn kan skyggene fra stripende snøre sende fisken i alle retninger. Mest bruker jeg Guidline Coastal i begge synkegradene.både til SØ ogBØ,men om jeg kommer til å fortsette med kommer an på. De kan bruke noe tid før de synker,og kan tyne tålmodigheten litt av og til. Hva bruker dere andre ?
 12. Bruker glassline og . Bruker de fleste synkegradene,på Island i fjor var det bare glasslina som gjaldt.Er jo ganske takknemmlig å bruke,synes jeg. Litt tung,men gjør jobben.
 13. Trenger ikke "alt bindeutstyr som trengs" for å binde de zonkerne vi fisker med.Ganske enkle,med basis i kanin(har skinn,men bruker også strips). . Det viktige i rolig vann kan være liv,og mykhåret pels(som kanin) eller marabouvarianter i hale/hackel er gode løsninger.Om man ikke har øyne å lime på,kan det brukes kulekjedeøyne,eller som jeg har begynt å bruke;tungstenkule på sånn ca. 3-4 mm. Litt tungt å kaste med,men kaster det greit med Fluvius 4M. Ikke så lang fortom,dog såpass at synkegenskapene i flua kan brukes. Den svømmer jo i synkefasen og. Når det gjelder lengde på fortom,bruker jeg ofte ganske kort.Har aldri opplevd at fisken reagerer på et snøre i vannet,så fortomslengde må velges litt ut fra hva du fisker med. Husk at hvis fortommen er lang ved synkesnørefiske,og flua ikke så tung,så vil flua løftes opp igjen av den lange fortommen(kjent prinsipp fra dorging).Med tung flue,vil det bli vanskeligere å kaste. Sjøl kan jeg bruke fortom helt ned mot halv stanglengde,både til SØ og BØ,det må tilpasses. Ved flytesnørefiske kan det bli motsatt,men at du kanskje må vente litt på at flua synker. I Ekso i høst fikk vi nok de største på ca 4-5 cm lange zonkere(bortsett fra Erling som tok en på 3,1 på et utyske vi døpte Lady Gaga ).Best fisket en virkelig minizonker : vanlig tørrfluekrok 10,pearlfloss i kropp,bitte liten strip festet med kobbertråd(2-3 surringer),spunnet kanindubb i front og kobber(kan helt sikkert varieres)tungstenhode. Forbausende mye bra fisk på den.Hva fisken tar den for vet jeg ikke,men den funket såpass at jeg alltid vil ha de i boksen. Må vel få legge til at å bruke Rappalaknute til dette fisket ikke er dumt. Tvi,tvi Daniel. Streamerfiske kan være rock'n roll.
 14. Kunngjøring : Da er det startet Ekso Sportsfiskeforening. En forening for alle som er interessert i hva som skjer i kultiveringssonene i Ekso ++. Medlemskapet er gratis og uforpliktende,men foreningen får helt sikkert avgjørende betydning for elvas framtid. Ønskelig at så mange som mulig melder seg inn så fort som mulig,så kom igjen folkens ! Det eneste du trenger å gjøre er å sende en e-post til foreningen og be om å bli medlem,og å oppgi navn og adresse (for medlemslister). (Kan gjerne se sånn ut : Jeg........ønsker å bli medlem av Ekso Sportsfiskeforening. Med hilsen (Fullt navn) + adressen din.) Sendes til : bjarne@eksovillfisk.no Emne : Ekso sportsfiskeforening Spørsmål kan stilles her. Mvh. Willy
 15. Så,det var derfor han ikke fikk'n. Hadde sett ei flue før. [post='IMG_5796-2 by Rodswinger, on Flickr'][/post]
×
×
 • Create New...