Jump to content

Hermann

Members
 • Posts

  1600
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hermann last won the day on March 19 2015

Hermann had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så lett som 3 så tror jeg, uten å ha prøvd noen av dem, at jeg hadde gått for 7,6.
 2. Fikk testa Winston Air mot B3Ls i dag. Vil ikke utrope noen vinner for de er bare nydelige fiskestenger begge to. Air er en tanke strammere enn B3Ls men ikke så stram som b3X. Litt jevnere aksjon hos B3ls synes jeg. Begge testet med GL Experience Kasta litt med Helios 2 og Sage X også. Ble ikke det samme gitt:). Ikke i nærheten av følelsen i Winstonstengene, men de kaster nok noe lenger (men da snakker vi veldig langt). I hvertfall med streamere og tyngre nymfer.
 3. Fikk testa Winston Air mot B3Ls i dag. Vil ikke utrope noen vinner for de er bare nydelige fiskestenger begge to. Air er en tanke strammere enn B3Ls men ikke så stram som b3X. Litt jevnere aksjon hos B3ls synes jeg. Begge to testet med GL Experience. Kasta litt med Helios 2 og Sage X også. Ble ikke det samme gitt:). Ikke i nærheten av følelsen i Winstonstengene, men de kaster nok noe lenger (men da snakker vi veldig langt). I hvertfall med streamere og tyngre nymfer.
 4. Hehe, jeg mente klump på 13 - 14 meter (line på 13 - 14 meter, har du hørt). For øvrig takk, Sveinung og Truls.
 5. Tja, har fått kasta en del med den alt. Trives best med liner på 13 - 14 meter så jeg har testet den med GL Experience og Eikre Fly sin Magnus. Prøvde også så vidt med SA Mpx men det ble en smule for tungt etter min smak. Ser at en del amerikanske tester sier stanga ikke er noe særlig over ca. 20 meter men det er bare tull og tøys. Du må bare gi stanga litt tid om du vil lenger. Du kaster nok noe lenger med en Helios eller One, men "Dævven", ikke med samme følelse gitt. Det som overrasket meg litt var hvor utrolig god den er på vannkast, om du får med deg bunndelen vel og merke. Stanga kan ikke presses og drar du i for mye på siste fremslengen sitter griserumpa som et skudd. Drift litt i siste bakslengen i steden, pass på å gi stanga tid og jevnt økende kraft i fremslengen, så drar du ut hele snøret. Skal jeg sammenligne stanga med noe vil jeg si at den er noe "roligere" enn B3X. Kort og godt ei nydelig tørrfluestang som gir meg samme følelsen som Sage LL og Sp, samt Scott G. gjorde i sin tid.
 6. Har hatt begge de Scott stengene Jonas. G2 i akkurat den lengden er ei grom tørrfluestang og M har rått med kraft i bunndelen. Sjøl røk jeg på en Winston Air 9 fot #5. Tror det er den beste stanga jeg noensinne har hatt i løpet av mine drøye 40 år med fluefiske.
 7. Hermann

  Abel super #4

  Har du solgt den snella?
 8. Er det en mid-flex den Heliosen, og er det ZG eller Helios 2?
 9. Jeg byr 3300 for stanga. Kan komme innom å hente den. Hermann hepr@tyrili.no 47464035
 10. Sjekk den "Blood knot" du finner på for eksempel www.animatedknots.com. Er det en annen enn den du bruker Olav?
 11. Er ikke så ofte jeg treffer på Alternatus i de elvene jeg fisker, men bortsett fra at den er litt større enn både Aestevalis og Lacustris som finnes i "mine" elver, så er de vel forsåvidt ganske like. Jeg bruker en standard gråbrun fallskjermdøgnflue i størrelse 14 for Lacustris og 12 for Aestevalis. Eventuelt med standard hackle som jeg klipper under. Som klekker er det jo ingen vits siden de ikke klekker i vannfilmen men kryper opp på strå eller stein og klekker der. Verdt å imitere som nymfe og da bruker jeg enten strutseherl eller noe marabou for å imitere flikene på bakkroppen.
 12. Det du beskriver er jo en helt vanlig blodknute Olav. Har aldri brukt noe annet til å skjøte mono og kommer heller aldri til å bruke noe annet. Genialt også fordi du kan la den ene enden være litt lenger å bruke den til opphenger.
 13. Drit i hele løkka. Klipp den av og bruk nåleknuten til å skjøte fortom til fluelina. Bedre overgang får du ikke. www.animatedknots.com
 14. Hermann

  Arjon

  Jepp, der har du det blågrå Arjonmerket som var i bruk til slutten av femtitallet. Usikker på året helt presist. Ville prøvd stanga med ei sekserline, gjerne en DT om du har. En WF med kort klump type GL Presentation, GL Fario eller Opti Stream tror jeg tuppen av stanga vil få problemer med. Så helst en DT eller en WF med lang klump.
×
×
 • Create New...