Gå til innhold

Årets første tur til Glomma


Jan Erik Lund

Anbefalte innlegg

Mens andre satt å så på nyttårs hopprennet med bakrus og skallebank etter nyttårsfeiringen, bestemte Roy, Trygve, OT og undertengnede å prøve lykken i Glomma på årets første dag. Kl 1200 ankom vi første stedet som skulle testes ut. Med skikkelig pågangsmot, kalkun og Champis som lå å skvulpet like oppunder drøvelen for noen, var det ikke noe å si på iveren denne dagen. Vi trasket over isen som tiltider ga i fra seg lyder som fikk det til å gå et sukk i gjennom oss alle. Overvann og sørpeføre var det nok av. Vel fremme så var det tid for å rigge stengene, fiskeføret denne dagen gjorde valget enkelt, her skulle det smøres tungt, BLYtungt. Alle rigget stengene med tsjekkisk, Trygve og Roy var først ut, de fikk ålet seg ut på iskanten og fikk etterhvert fast grunn under beina. Etter noen kast konkluderte gutta med at forholdene ikke var optimale, så vi bestemte oss for å bevege oss lengre opp i elva. På turen tilbake så skulle avstanden kortes inn, OT og Trygve labbet i vei, og et godt stykke ut så går Trygve i gjennom isen, heldigvis så er det ikk dypt der. Farlige forhold får oss til å bruke land videre på turen. Vi setter kursen lengre opp i elva, og der er forholdene med tanke på å komme seg ut i elva bedre. Vi kjører på igjen med godt mot, denne plassen pleier som regel(99%) å gi fisk, men denne dagen treffer vi nok på den 1% som ikke gir noe. Etter 1 times tid har Trygve, Roy og jeg fisket av mye, men ikke hatt hellet med oss. Vi pakker sakene når stengene etterhvert begynner å ise ned og kulden biter i gjennom pustende vadebukser.

 

Uansett så er det et faktum at årets første tur i ferskvann er gjenomført, slå den :D

 

Jan Erik L

post-450-13949846061153_thumb.jpg

post-450-13949846061816_thumb.jpg

post-450-13949846062544_thumb.jpg

post-450-13949846062913_thumb.jpg

post-450-13949846063625_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kulden var ikke så aller værst ;) det værste var at vi ikke skjønner hvorfor vi ikke fikk fisk på den siste plassen :shock: som er en meeeeget sikker plass, så her er noen av spørsmålene vi stilte oss selv på tur hjem:

Denne plassen blir i sommer og høsthalvåret regnet som en såkallt 100% plass for å få fisk. Dessverre ble det ingen fisk på noen av oss denne første dagen i det nye fiske året, og det reiser seg derfor mange ubesvarte spørsmål på hvor for vi ikke fikk fisk: -Flytter fisken til under isen og får bedre beskyttelse? -Større eller mindre fluer? -Andre typer fluer enn det vi tradisjonelt bruker? -Lysforholdene/ tidspunkt på dagen? -Pluss mange andre spørsmål!!!!! Spørsmålene skal vi prøve finne ut av

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Robert R

Hei! Er det en Hilevel 3# 9.9' du har?

 

Hvilken temperatur var i det Glomma den dagen? Har erfart at når det tippes under 4 grader blir fisken vankeligere å få tak i. Under 2 grader lurer man på hvor fisken er hen, men tjekkere og mikronymfer virker ikke. Hvorfor? Er harren stivfrossen? Nei, men jeg trur den er det for oss som fisker etter den. Den er der, men vil ikke ta. De flytter seg når nymfene kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Er det en Hilevel 3# 9.9' du har?

 

Hvilken temperatur var i det Glomma den dagen? Har erfart at når det tippes under 4 grader blir fisken vankeligere å få tak i. Under 2 grader lurer man på hvor fisken er hen' date=' men tjekkere og mikronymfer virker ikke. Hvorfor? Er harren stivfrossen? Nei, men jeg trur den er det for oss som fisker etter den. Den er der, men vil ikke ta. De flytter seg når nymfene kommer.[/quote']

 

Hallo Robert!

 

Det var en lånt stang for dagen, går å venter på Streamstix sine nymfe stenger ;) . Stanga var en Scierra 10'#4. Målte ikke tempraturen denne dagen, men fisken ville ikke ta. Det er mange spørsmål som svirrer i hode på oss som var der :) Håper at vi kan løse noen av dem i løpet av vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Robert R

Venter på de stengerne jeg også. Kjøper de uten å prøve også, vet jo hvem som står bak designet ;)

 

Men harren er like vanskelig å lure selv om stanga er helt konge. De nymfene jeg fiska med var grønne når de stakk sin vei. Da prøvde vi andre farger, men etter ca 10-15 forsøk på samme harr tok den plutselig en oransje nymfe...hvorfor? Hakke peiling, men den stakk ikke, men selv om den oransje nymfa var veldig nærme fisken ca 10 cm så det ikke ut til at den var interessert i å ta. Måtte trigge/terge fisken til å ta.

 

Merkelig oppførsel, men det kan jo faktisk være så enkelt at den vil ikke ha mat siden den sparer på kreftene. En bevegelse koster jo også energi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...