Gå til innhold

Utstyr til sjø-ørretfiske i sjøen


Blue Charm

Anbefalte innlegg

Hei, jeg bruker mest stenger i klasse 6 og 7, hva slags stang du foretrekker blir litt smak og behag. Jeg foretrekker stenger som bøyer seg litt ned i klingen, ikke de mest toppede stengene, men det har med mine preferanser å gjøre. Greit at stangen har litt 'rygg' pga vind. Lengde er vanligvis 9 eller 9,6 fot

Jeg foretrekker helliner og bruker mest fast og slow intermediate. Ikke for lang klump, og jeg foretrekker om snøret synker likt over hele lengden.

Coastal snøret er typisk kystsnøre for å ta et eksempel.

Fortommen foretrekker jeg at er opp mot to stanglengder, mellom en og en halv og to er bra. Buttdelen bruker jeg 0,60. Den er også lengst. Neste del er litt kortere i 0,45, så en enda litt kortere 0,30 og spiss som er litt lenger på 0,25.

Vil påpeke at dette er noe jeg foretrekker, mange gjør det på andre måter, så det er egentlig om å gjøre å prøve seg frem til hva man trives best med.

Mvh Truls

Endret av THJ
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite tips før det blir masse detaljer her. Det viktigste er å komme seg ut og bruke tid på å fiske. Det er først når man bruker utstyret at man finner ut hva man vil endre på og hva man liker. 

Til sjøørret bruker de fleste stenger fra klasse 6-8. Man bruker som regel så lett utstyr forholdene tillater. Som allround så  er som sagt ovenfor #6 og 7 brukt oftest. 
Av snører bruke de fleste Intermediate av forskjellige slag, såkalte "glass snører" er populære. Finn et du liker. 

Ang. fortom kjøper jeg en 9fot ferditapert fortom som slutter ut i 0,28/0,27mm i spissen(0x tror jeg det er). Jeg bruker microring og skjøter på ~1m 0,25mm(tatt med øyemål,haha) så bruker jeg gjerne 1meter med 0,23/0,20mm litt etter hva jeg har hendig. tror jeg ender opp i 15-18fot.  Gjerne start med 9fot tapert fortom og 1-1,5 meter spiss hvis du synes lange fortomer er kronglete, som sagt det er fisketid som gjelder  <<l 


Angående bøker så er det minst 3 gode  bøker som omhandler Fiske etter Sjøørret. Hvis man kun er interessert i fluefiskeaspektet så anbefaler jeg å sjekke ut nærmeste bibliotek, du vil bli overrasket over hvor mye snacks det egentlig er der. Bøkene tar ofte for seg bunnforhold og habitat(gjerne omtalt som topografi). Byttedyr og ting som hvordan man avfisker plasser effektivt. 

En ganske ny en http://www.bokbyenforlag.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=5&flypage=flypage-vmshopblue.tpl&product_id=61&option=com_virtuemart&Itemid=15

Enda en ny en(dansk, er ikke alt for ille å lese) http://www.saltflue.com/sjoorretbibelen-er-na-ute/

Og en siste som handler generelt om fluefiske, denne har hjulpet meg mye i det jeg startet opp. http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2638362

Youtube er også gull verdt. Her har du et par stykker

1. https://www.youtube.com/user/Mrfluefiske/videos   

2. https://www.youtube.com/user/vinnywikoren/videos

3. https://www.youtube.com/user/norboy2k/videos

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...