Jump to content
 • Rune Stokkebekk
  Rune Stokkebekk

  Skogsvannet i April og Mai

     (1 review)

  Dette er den første av i alt 4 artikler om tørrfluefiske i skogens stille vann. Formålet med denne artikkelserien er å gi deg en oversikt over de viktigste klekkingene du bør få med deg i løpet av sesongen. Fluevalget måned for måned i forskjellige typer skogsvann er også et viktig tema og du trenger ikke å ha så mange fluer. Bunndyr er viktig mat hele året og bør benyttes mye. Men nå skal det handle om tørrfluefiske i skogens stille vann.

  Se også: Skogsvannet i   juni, i juli og august og september og oktober.

  Tidspunkter for klekkinger varierer mye fra landsdel til landsdel. Mine observasjoner er basert på mitt fiske i Oslo og Akershus. Du som bor lenger syd- og vest må sikkert trekke fra minst 14 dager og du som bor lenger nord må legge på tilsvarende og enda litt for å treffe. Denne artikkelen dreier seg om fiske i skogsvannet som er et nokså generelt begrep. For å gjøre det mer spesifikt skal jeg definere 3 ulike typer vann som kommer til å gå igjen hele veien:

  Ulike Typer vann

  1. Klarvannssjøen: Store klare vann med mye grus-, sand- og steinbunn gjør at sikten- og vannkvaliteten er god. Langs land er det steinete eller typisk skogsbunn. Men det kan også være høye sivgarder som er en god indikator på at det er et næringsrikt vann. Denne type skogsvann kan ha et meget stort artsmangfold.
  2. Myrvannet: Navnet forteller alt, myrvannet har jevnt over myr rundt det hele og har som oftest dårlig sikt på grunn av mye humusstoffer i vannet. Myrvannene har skjelden mange arter med byttedyr, men kan være svært mye av de få som trives der, bunnen er av myr/mudder.
  3. Skogsvannet: En mindre utgave av klarvannssjøen som også kan ha litt innslag av myr enkelte steder. Denne typen tjern har gjerne sivgarder og varierte bunnforhold med innslag av stein, grus, mudder og sand. Skogsvannet kan inneholde mange forskjellige insektsarter.

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på

  Edited by Eirik Rusten


  Imitasjoner fra Fluedatabasen med relasjon til artikkel

  By Rune Stokkebekk, in Fluedatabasen,

   By Rune Stokkebekk, in Fluedatabasen,
   User Feedback


   Eirik Rusten

   Report ·

      6 of 6 members found this review helpful 6 / 6 members

   Denne artikkelen er jo den del av en serie som omhandler skogsvannene gjennom hele sesongen. Flotte artikler som jeg har lært mye av.

   Share this review


   Link to review

   ×
   ×
   • Create New...