Gå til innhold

Speyen

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Har sendt deg en pm Erikdenlille!
  2. Ja Bjørnar, enig med deg. Liker hans teorier om å "jakte på laks", slik ørretfiskeren (bør) gjør. Mange laksefiskere har glemt dette, vasser under armene og kaster så langt de orker, uten tanke på hvor fisken står (eller går).
  3. Hei hei! Har meldt meg og min samboer på kurs hos Jan Erik Granbo på Guidelinevaldet i Gaula i sommer, 28.7 - 1.8. Har fisket med flue i over 20 år, men føler jeg har lyst å utvikle meg litt, ikke minst luke bort uvaner osv både på overhodekast og speykast. Er dessuten veldig nyskjerrig på snake-roll, og de kombinasjonskastene Granbo presenterer. Tror dette er meget nyttig å lære seg. Min samboer, hun er helt fersk i gamet, er helt "grønn" iallefall på 2-håndsstenger, skal bli morsomt å se hvordan hun utvikler seg. Det jeg tenkte på med dette enmet, er om det er flere av dere her som enten har eller tenker på å melde seg på samme kurs, det kunne jo vært morsomt om vi kunne bli litt bedre kjent før oppstart i juli, enten her eller mail f.eks.
  4. Føler jeg ligger godt an i forhold til laksen og sjøørreten, har bundet opp en god del (ca 250 stk totalt) krok- og tuber i de mønstrene jeg fisker mest med, men også noen nye selvsagt. Ligger nok etter på "ørret og røyesiden", men men, regner med å legge inn et ekstra gir der snart. Må jo ha noen Copper-John til Barduelva!! Så forresten årets første steinflue her om dagen!!!
  5. Fra "gammelt av" da man fisket utelukkende med hele snører, fikk jeg den vanen at snørene ble rengjort og smurt opp etter endt sesong. Så ble de kveilet opp i løse store kveiler og lagt i plastposer (merket selvsagt). Deretter ble de lagt i klesskap under klær osv for å ligge mørkt for at ikke coatingen skulle ta skade av lys. Etterhvert som skyteklumper har gjort sitt inntog, har jeg beholdt denne vanen. Syns det er koselig å stelle pent med utstyret, så vet jeg liksom at det er i orden. Men jeg tror ikke de nye moderne snørene tar skade av å ligge oppkveilet på snella, iallefall ikke i noen særlig grad. Minnet som måtte oppstå, strekker man raskt vekk. Men jeg tror at det er viktig at utstyret oppbevares mørkt så ikke lyset "tar" overflaten og gjør slik at den sprekker opp. Da er løpet kjørt....
  6. Har kjøpt 2 nye stenger, Loop begge to. - Grey Line 12 fot kl 8 (2 hånds) - Black Line 10 fot kl 7. I tillegg en del bindeutstyr selvsagt og div skyteklumper til de to nyinnkjøpte Det jeg nå trenger er sneller og ekstraspoler til begge stengene, satser på Danielsson,tror jeg.
  7. Speyen

    SØstang

    Vil absolutt anbefale deg Loop Black Line 2, kl 7, 10 fot. Det er en nydelig stang som blir erstattet nå til sommeren av nytt konsept fra Loop. Dermed skulle du kunne få den til redusert pris nå om dagen. Den koster kr 1900,- i utg.pkt, men den er rett og slett en kastemaskin jeg skulle kunne betale mye mer for. Det er et kjøp du aldri ville angre på. Merk deg at stanga er 10 fot...
  8. God ide! Både for caps og T-skjorte. relativt mange nettstader, bla. hw.no har jo slike fancye greier for medlemmer/brukere Kanskje også noen med laksefluemotiv...:-)
  9. Speyen

    Ny 12 fot

    Hei hei! Tenkte jeg skulle starte opp igjen et gammel tema, ser at siste innlegg ble skrevet for 2 mnd siden, men halve gleden er jo som kjent å ha noen å dele den med...!! - Etter utallige nettsøk, telefonsamtaler osv, lykkes det endelig meg å få tak i Loop Grey Line 12`!. Dette til en fordelaktig pris syns jeg, åhhh Gud så glad man kan bli ...over en fiskestang, tenk det - men dere skjønner alle sammen det er jeg sikker på. Må få takke både gutta på Parabolflua (.no) i Harstad som henviste meg til Villmarksbutikken (.net) på Jessheim som til slutt solgte meg stanga! =D>
  10. DET, Øystein (og dere andre her)kaller jeg virkelig god fluefiskeånd!! Enormt bra :!:
  11. Speyen

    Ny 12 fot

    Tror du har helt rett Torbjørn i din lille "analyse", men så var det liksom valgets kval da. Uansett så kommer jeg aldri til å kjøpe stenger mer uten å ha fått prøve dem først under praktisk fiske. Har hatt en 12 fots Guideline LP i mange år og den har vært veldig god, så.....:-) God helg alle forresten!
  12. Speyen

    Ny 12 fot

    Takk Torbjørn for svaret, joda jeg mener også at det skal være en bra stang, prisen tatt i betraktning. Men jeg avventer litt, er litt spent på hva Loop kommer med til neste år som oppfølging til Colour-serien. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte en Crey-line, Parabolflua i Harsad hadde et veldig godt tilbud i høst på den stanga, 3000,-. Full pris er jo like i overkant av 7.... Men, det er jo egentlig en helt annen prisklasse enn LPXe, dermed ikke sikkert at stanga er bedre av den grunn.
  13. Speyen

    Ny 12 fot

    Hei! Går med en ny 12 fots stang "i magen" så å si. Lurer på om noen av dere har erfaring med Guideline LPXe i kl 7/8? Egner den seg til speykasting f.eks? Fisker mest med tuber, alt fra micro og oppover. I krokfluer er det for det mest fra str 6 og til mindre i str 10-12 etter laks og sjøørret.
  14. Hei! For min del har året vært et kronår, fisker for det meste laks øg sø. Ingen personlige rekorer, men antallet overstiger langt det som er normalt for mitt vedkommende. Mitt første innlegg her, vil bare takke for en veldig god fluefiskeside! Her får man tilbringe noe tid, abstinensen blir liksom litt mindre da.
×
×
  • Opprett ny...