Jump to content

Lars Erik Marcussen

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  1233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Lars Erik Marcussen last won the day on August 2 2016

Lars Erik Marcussen had the most liked content!

Reputation

231 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  http://pepperogparmesan.blogspot.com/

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har noen rundt Oslo (eller en time utenfor) en kano jeg kan leie kommende helg 18-20 august? Jeg skal ta med datteren vår på kano- og og telttur i Romeriksåsen. Kanoen blir pent brukt av en voksen og et barn, sjøsettes og brukes på et og samme vann (ingen trekking i skogen) og brukes av båt / kajakk / kanovant person, nemlig meg. Ta gjerne kontakt på 90708816. På forhånd takk, Lars Erik Marcussen (38) og Eva (6)
 2. Hei -Lars- (jeg skjønner JB har gitt seg sykkelsporten helt i gvold og skiftet premiumstenger og GoreTex mot italiankse karbonsykler og tvilsom Spandex, så han er vel en tapt sak) Jeg har et dilemma, eller kanskje rettere sagt: jeg er forvirret. Jeg har nemlig - endelig - vært i Hemsila og fisket. Etter 20+ år som aktiv fluefisker, de siste 10 godt plassert på Oslos vestkant og med både Simms, Sage, T&T, Patagonia og full bunad, hadde jeg enda ikke fisket i Den Hellige Gral, Nymfenes Nemisis, Døgnfluenes Dal og Perfeksjonistenes Paradis: Hemsila. Men i forrige uke fisket jeg og min eiendomsmegler(selvsagt)-venn i Hemsila i to dager. Og her er forvirringen: Det var en del folk, men vi fant alltids et sted å fiske. Jeg gikk ikke i kø. Det var ikke oppskrytt. Jeg fikk fisk. Den var pen. Jeg møtte folk med Kinetic-vest og Guideline-vadere, for pokker!!! Bevares, det var kilent og vanskelig. Fisken er tydeligvis sær, selektiv og viser finger'n og ryggfinnen til dårlige flyt og feil presentasjoner. Men det var like fullt en helt glimrende fiskeopplevelse. Hva gjorde jeg galt? Jeg har tydeligvis ikke opplevd Det Ekte Hemsila med køfiske, skiftenøkler, skadet fisk og ville Simms-tendenser. Jeg kan kun konkludere med at det må være min feil - men HVA var feil?! Hjelp!
 3. Jeg fikk lånt meg en stang av en lokal dykkesjappe der en gang og fanget dorade og små havabbor fra en molo. Det gikk betydelig større fisk litt lengre nede i dypet, jeg hadde bare flytesnøre. Har prøvd mye i Middelhavet etter samme type fisker - men Tenerife er MYE bedre. Tre tips: Skaff dere surfesko / booties og kom dere ut på diverse klipper og deng i vei (altså, jeg mener kast i vei, ikke...ja.) Ta med noe som kan funke som linekurv, de vulkanske steinene spiser snørecoating til frokost, lunsj og middag. Lokale helter har blitt observert med plast-kurver i et belte på magen. Fortynga fluer evt noe ordentlig synkesnøre. Sist men ikke minst: får dere litt fisk, er ofte restaurantene villige til å steke den til dere, bare man ikke går midt i turist-helvete.
 4. Takk til artikkelskribenten for en morsom fortelling. Fasit er selvsagt: Hvis du ikke vil fiske i Baltak, ikke dra til Baltak. Hvis du vil fiske i Baltak, dra til Baltak.
 5. Hvem tar på seg å ta dette (skriftlig) opp med OFA? Sent from my iPhone using Tapatalk
 6. Hei -Lars-, Jeg møtte en annen fluefisker ved en elv forrige uke, vi pratet om løst og fast og sammenlignet selvfølgelig antall 3-kilos tatt på tørt på 50-meters kast og 0,008 fortom. Vi fant ut at vi hadde like mange den dagen (13 hver) og selv om han hadde fått alle på rent oppstrøms fiske, hadde jeg tatt alle mine på krok 28 hekla myggklekker. Så vi fant ut vi var omtrent like gode. Men så. Så skjedde det. Samtalen tok en helt uventet vending. Vi snakket om kasteteknikk (begge strever litt med kvadruppel-trekk når vi speyer over 40-45 meter) og så var vi selvsagt UENIGE OM NOE. Ikke noe særlig rart med det, fluefiskere er jo uenige om ALT, men vi var uenige UTEN Å BLI FORNÆRMET PÅ HVERANDRE! Vi hadde det faktisk HYGGELIG der vi satt! Hva i all verden KAN ha skjedd? Har jeg sviktet? Kan det hende at jeg ikke føler HARDT NOK til å bli tilstrekkelig fornærmet?
 7. Abu Garcia sett, tror stanga var klasse 6/7, EVA-håndtak i stedet for kork. Dimplomat snelle, enellerannen smøre som fulgte med. Dette er rundt 1992, tror jeg. Tjuk, svart, tredelt og svart stang som faktisk var OK å fiske småørret i en skogsdam. Neste stang var vel det som fikk meg til å få til kastinga: en Guideline TriCast 9' 6'er. Den var kjappere og mye mer moderne, rundt 2003.
 8. Jeg skal muligens tilbringe en del tid i Danmark i høst og på vårparten, og som komplement til SØ-fiske er jeg nysgjerrig på P&T. Jeg har fått noen utrolig fine og STERKE regnbåger i noen vann i Sverige som er neste P&T - og jeg har fått pelletsgris i Hökensås som var så kjedelig at fy. Nå som det jo kom en film om Black Stone sør på Fyn, lurer jeg rett og slett på om jeg skal prøve dette utskjelte fisket. Har noen her inne teste put and take i Danmark, og vil dere fortelle litt om det? For ordens skyld - jeg er ikke så interessert i svar om hvor kjipt og kjedelig P&T er. Jeg vil gjerne vite om noen faktisk har fisket i noen danske P&T anlegg og hva de synes om det.
 9. Kan det være Finn de Lange det står? Legendarisk fiskeutstyrsbutikk i Bergen... Sent from my iPhone using Tapatalk
 10. Jeg synes stadig det dukker opp nye fjes her, på Nordisk, på div Facebooksider og ikke minst langs bredden av vann, elv og fjord. Jeg har fisket med flue i omtrent 25 år og har aldri sett så mange fluefiskere som nå. At det er så mye nettkrangling driter jeg litt i. Jeg tror ikke det er mindre sludder og selvforherligelse på Fingerhekling.net eller Mazdaklubben.no, nettfora er jo perfekte for kranglevorne bedrevitere (som meg selv). At enkelte har trang til å fremheve egne meninger, ideer eller fortreffelighet er ikke noe nytt. Det har menn alltid gjort. Men i stedet for de tre-fire rundt leirbålet den kvelden, er det nå flere hundre eller tusen som "hører" dem. Devsller fleste fluefisker er jo noen veldig rare folk. Det er som alltid opp til oss som leser det som skrives om vi lar oss fornærme. Og hvis DU blir fornærmet av hva noen med en sær hobby, høyst tvilsomme prioriteringer rundt hvor fellesferien skal tilbringes og delvis sykelig forhold til insekter mener om NOE som helst, da kan du ta deg en bolle. Sent from my iPhone using Tapatalk
 11. Shit, jeg savner disse kranglene. Det er jo stor underholdning! Hvilke FB-sider må jeg inn på? PS - jeg tror jeg er ukrenkelig, i hvertfall. Så jeg melder meg neppe ut. Stort sett er det ca 10-12 fluefiskere (ekte fiskevenner som jeg faktisk møter i det virkelige liv) jeg hører på, andres meninger bare registrerer jeg og går videre. Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Kvalitet fremfor kvantitet! Sent from my iPhone using Tapatalk
 13. Jeg har med hell brukt "washing line" som beskrives her på sånne forhold. Jeg har droppet mud, men har fyllt en liten plastflaske med Zalo - ingenting funker bedre når fortommen skal under filmen! Men jeg må også inrømme at jeg nok hadde satt på en våt vårfluepuppe og dratt den saaakte inn her. Så sakte at det ikke lager bølger, bare handtwiste litt slik at snøreminnet retter seg ut på vannet. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Create New...