Gå til innhold

NoBody

Members
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Søker en pent brukt Loop GASS 6120-4 eller en Loop Cross S1 12' i klasse 6 eller 7
  2. Det er vel slettes ikke utenkelig at denne JC nakken stammer fra oppdrett, og at fjær fra vill utryddingstruet fugl av denne art i dag neppe er handelsvare. Derfor er jeg ikke mye bekymret for denne arts undergang grunnet fluebindere. Oppdrett av JC har pågått siden 1862 i England og det finnes flere oppdrettere i Europa og USA. Slik fikk jeg forklaring fra en svensk importør / forhandler: Har fjærene fra fuglen sitt opphav i et EU land skal det være nok med bekreftelse på dette fra selger ved import til annet EU eller EØS land. At det i forsendelsen foreligger en erklæring fra selger om varens opphav skal være tilstrekkelig. Det er lite trolig at slik dokumentasjon fremlagt i etterkant blir akseptert. Derimot ved import fra land utenom EU / EØS kreves det Cites sertifikat.
  3. Dette kan da umulig være ment å forstås slik at forskere som var del av teamet som sto bak rapporten var uenige i rapportens resultat, konklusjoner og tilrådninger? Om så er tilfelle er dette høyst uvanlig og urovekkende, vedkommende forsker burde i så fall fratrådt sin oppgave. At forskere som ikke er delaktige i denne rapporten har sine oppfatninger og vurderinger får vi alle leve med. Kultiveringsarbeide er nok ikke fremmed for fluefiskere og heller ikke er fluefiske fremmed for forskere. For øvrig burde jeg ha skrevet bål i anførselstegn slik at dette ikke ble oppfattet bokstavlig som fyllerør.
  4. Selvfølgelig er dette ”gammelt” ja faktisk fra mai 2011, men likevel den seneste utgitte offentlige rapport. Denne rapporten baserer seg på langt annet tallmateriale enn siste år (2012) lakseslag nedstrøms fossen i Gaula. At slik var så i år er vel kun en bekreftelse på naturens variasjoner. Dine antydninger om laksens framtidige uteblivelse i denne regionen bærer tydelig preg av historieløs lesning om tidligere bestanders størrelse og vektfordeling. For øvrig syntes jeg Torbjørn Forseth og hans team har lagt fram en meget god og solid rapport som baserer seg på faktiske forhold.
  5. Helt klart at forvirrede fluefiskere får med seg ulike biter av diskusjoner og resonnement av diskusjoner basert på subjektive meninger ført rundt et bål. Felles for slike er som oftest at de har lite hold i virkeligheten og har ofte lav sannhetsgehalt. Helt klart har representanter innen forskermiljøer en plikt i å være skeptiske, det skal også vi andre være. Uansett får vi forholde oss til de offentlige forskningsrapporter som foreligger og forvente at forskerteamet som har utført jobben bak denne rapporten også vedstår seg forskningsresultatet, konklusjoner og tilrådninger som framkommer i rapporten.
  6. Det er nok sikkert riktig at det menes mye, likeledes får man vel ta utgangspunkt i at de forskerne som er satt til å gjøre denne jobben har litt mer hold i sine vurderinger og meninger. GBM skal fungere slik at gyte bestanden må være tilfredsstillende i 3 av 5 år eller 5 av 10år. Det er ikke satt regler om at den må oppnås hvert år.
  7. Knut! Ikke vet jeg hvor du har fått dine dommedagsprofetier ifra, og spesielt disse vedr Trøndelagselvene. Det kunne sikkert være nyttig for deg og mange andre å lese litt her: http://www.dirnat.no/content/500042258/Status-for-gytebestandsmal-i-norske-elver Les også gjerne rapporten fra vitenskaplig råd om oppnåelse av GBM for de enkelte elvene. Denne rapporten ligger som Pdf fil nederst til høyre. Her vil du kunne lese at elver som Orkla og Gaula har meget sunne bestander som også tåler et større uttak enn dagens beskatning. At rettighetshavere ønsker en mindre beskatning enn hva som er tilrådet som maksimal beskatning av bestanden må derfor kun være basert på deres egne interesser mht når og hvor i elven fisken skal fanges. Fra fiskens side får man anta at dette er skitt samme. Disse reguleringer har rettighetshavere full anledning til å gjøre innenfor reglene satt av Direktoratet for naturforvaltning og fylkesmannen. Sportsfiskere er kun gjester på deres eiendom, og betaler for tilgang til deres rettighet. (laksen)
  8. Hvis du mener at du sparer villaksen med å spise fjøslaks fra butikken, så kan du vel ikke i edruelig alvor forsvare at dette sparer den norske villaksen? Jo før den norske laksenæringen går konkurs eller jo før de flytter anleggene inn på land, jo større sjanse er det for at villaksen overlever. Nedgang i SØ-, og laksebestandene skyldes etter min mening 2 ting, begge forårsaket av oppdrettsnæringen: -uttømming av havets matressurser -spredning av lakselus. De som vil ha begrunnelse får sende meg PM! Sånn som det er nå, går dessverre de fleste av lakseelvene dukken i løpet av neste generasjon. Politikerne makter ikke å gjøre noe med problemene! Bra at du har svaret, to ting er årsaken. Hadde det bare vært så enkelt som du har resonert deg fram til. Med en eksport på ca 14.000 tonn pr uke, + noen tonn innenlands så burde du vel egentlig tenke over hvor stort dette egentlig er. Men alikevel er det vel svin og fjørfe produksjon som står som den største forbruker av marint protein i sitt for. Tenk litt på det neste gang du spiser kylling eller pølser. Helt klart ville det være best uten rømninger, lakselus og andre problemer. Dessverre er det ikke nok villaks til alle, så derfor er det vel greit med at noen får klare seg med O-laks? Ps. Idag skal jeg spise røkelaks av selvfanget Orklalaks fra åpningsuken
  9. Dette må en si seg enig i. Akkurat røkelaks av villfisk til gode måltider i vinterhalvåret har jeg det greit med, men å gå til det skritt å spise røkelaks gjort av gytesjuk lågalaks står jeg over. Da syntes jeg faktisk røkt O-laks kjøpt på Kiwi til 58,- kg er langt bedre. Ingen problemer med å spise O-laks, men syntes selvfølgelig villfisk er bedre bortsett fra de gytesjuke da. Selvfølgelig skal vel disse fanatikerne ha villsvin når de skal ha ribbe og selvfølgelig villsvin-pølser. Kylling eller kalkun skal vel også være vill liksom sauekjøttet må komme fra villsau. Selvfølgelig skal alt være selvskutt og tilberedt i naturens ånd hjemme på kjøkkenet. Det er det kanskje på tide å komme tilbake til virkeligheten, er det meningen at vi alle skal fylle fryserne våre med villaks, eller vilt for den saks skyld? Klart at med slike råvarer blir det fest, det kan da umulig være nødvendig å fortelle dette til enhvær slik at alle skal ha dekket det samme behov. Spis O-laksen med god samvittighet, (da har du i allefall spart en vill en). God jul.
×
×
  • Opprett ny...