Gå til innhold

Ivrig fisker

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jeg jobber med salg av fiskeutstyr, og kan si noen ting om hva som blir kjøpt osv. Folk har mye penger, de kjøper bedre fluestenger (og dyrere) bedre fluesnører, ja i det hele tatt bedre men samtidlig dyrere utstyr. Ikke alltid like lett å si om de trenger det. MEN forskjellen på et godt fluesnøre og ei god stang, sammenliknet mot et dårlig snøre og ei dårlig stang vil enhver fluefisker merke, også en nybegynner. Jeg ser ikke noe galt i at folk kjøpere seg bedre utstyr, men selvsagt går det ei grense. Ei stang til 5-6 tusen er ikke nødvendigvis bedre enn ei stang til 3 tusen. Smak og behag kommer her inn, og samtidlig det å ta seg godt ut..... I tillegg kommer alle dubbedittene... Trenger man egentlig en priest?? Selv om jeg gjerne selger ei stang til 5-6 tusen (det er jo jobben min å selge, men samtidlig selge rett) er redd for at utstyrsjaget og grunneierenes jag etter økte inntekter kan ødelegge fisket og gleden man har..... (Dette var kanskje litt utenfor noe av temaet, men...)
  2. Hvorfor rene fluesoner? (Er en ivrig fluefisker, og fisker klart mest med flue, men skjønner ikke hvorfor det skal være fluesoner) Jeg tror kanskje bråket starter her, ihvertfall gjør det ikke saken bedre.
  3. TMC POWER DRYER, med pensel. Ny i år.
  4. Har vel sagt det før, og kan vel si det igjen. Uansett innføring av nye regler eller ikke, så er jeg mest redd for at det skal bli "en mote" og "in" å innføre nye strenge regler. Og samtidlig der det ikke er behov. Og samtidlig bli for lett å innføre høyere kortpriser. Og jeg er usikker på resultatet til slutt. Jeg kan godt vente et par år og se resultatet, men da er jeg også redd for at resultatet blir det samme som for åpningstidene i butikkene. Har man først utvidet åpningstiden, så går man ikke tilbake, selv om resultatet ikke var som forventet. Og siden jeg driver og gjentar meg selv, hvor er engasjementet for videre forvaltning av elver og vann, bortsett fra innføring av nye regler. Er det liksom en latmanskultur som er på vei inn i landet? Det er mye lettere å bare innføre nye regler, håpe på at dette gir resultater. Det er klart dette er en enkel og grei måte å gjøre det på, man slipper tross alt å arbeide for å få et bedre vann eller ei elv. Også er det jo sant, det er jo mest økonomisk det. Ja, for samtidlig som innføringen av nye regler, ja, så er det jo bare å heve prisene. (Litt ironi, ikke nødvendigvis ment mot renaelva, men mot de elvene som har innført nye regler, høyere priser, og samtidlig for de som garantert kommer etter.)
  5. Jeg er av den yngre generasjon. Og som jeg har sagt, regler er ok, og det er ok med strenge regler der det trengs. MEN, jeg er redd for utviklingen videre. Jeg tror nemlig at disse nye reglene kan bli innført mange steder, der hvor det faktisk ikke trengs. Fluesoner blir innført, baglimit, regler om kroker osv., samtidlig som prisene blir hevet. men samtidlig blir det ikke gjort noe annet. Det blir ikke gjort noe med den delen der elva har vokst igjen. Det blir ikke lagt til rette for at det skal være enkelt for de yngste å fiske. Og det blir ikke tatt tak i de vannene hvor det er for mye liten fisk. Jeg tror at dette også vil skade rekruteringen til fiske. De ivrigste vil selvsagt fiske, men stadig flere og flere av de "vanlige feriefiskerene" vil droppe å ta med ungene på fiske. Jeg har sett innføring av regler, med det formål at det skal bli ekslusivt å fiske, og ikke for at det trengs. Jeg har sett grunneierlag som har innført nye regler, selv om sesongen har startet. De har ikke hatt tid til å vente til neste sesong. Og samtidlig har de tatt de områdene som er mest tilrettelagt, uten å gjøre noe med elva ellers.
  6. Jeg stilte i mitt første innlegg noen spørsmål, men jeg har ikke fått noen særlige svar eller bemerkninger, og det hadde jeg kanskje trodd, men. Jeg hadde likt å høre begrunnelsen for hvorfor prisene kan stige, når det eneste som blir gjort er å legge til noen ekstra regler. Eller om engasjementet for vann med tusenbrødre. Eller hvorfor man enkelt og greit ikke bare begrenser antall fiskere. Likevel har det kommet til et punkt hvor flere bemerker at de ikke har noen problemer med å ta med seg fisken hjem. De er ikke fanatiske C&R, og det er bra å høre. (slik har jeg tolket innleggene i hvertfall.) De slipper ut igjen fisken der den er sårbar, også tar de med noen hjem fra der den ikke er det. Det er i mine øyne et fornuftig fiske. Men når det er sagt, så er det vel ikke så mange elver hvor dette trengs? Samtidlig er det veldig naturlig at man dreper byttet sitt og spiser det, men, men...
  7. Jeg har ikke sagt at de har argumentert for det, og for øvrig spiller ikke det noen rolle. Poenget er at det stadig blir innført nye fluesoner. Og jeg undrer meg over hvorfor og like mye hvorfor fluefiskerene som her ivrer etter strengere og bedre regler ikke prøver å unngå rene fluesoner. Det innføres en rekke regler samtidlig, som kanskje ikke er så gjennomtenkte, og jeg har ingen problemmer med å forstå at det blir bråk av det. Samtidlig er eks. fluesoner med på å skape en splittelse. Grupper settes opp mot grupper, noe som igjen gir negative signaler til f. eks. barna. Og jeg er sikker, hadde jeg vært unge og lest noen av disse meldingene som har vært i forumet, ja så hadde begynt med en annen hobby.
  8. Jeg har fulgt med på noe av den dabatten som har vært her, også den om sølvkroken. Jeg må si at jeg tidvis får lyst til å finne meg en annen hobby. Er fiskere fritatt for folkeskikk? Er det ok å håne og gjøre narr av folk som ikke har samme mening som deg selv? Og det må også forventes at man bør holde seg til fakta, ikke sant? Men respekt og folkeskikk bør være et must, uansett hva man mener eller hva den andre mener. Nå det er sagt, så kan vi diskutere reglene. Bare for å ha det klart, regler og strenge regler er ok der det er en sårbar bestand, men jeg undrer meg over flere ting når det gjelder reglene. Hvor ikke innføre en begrensning på antall fiskere. Eks. at kun halvparten eller kanskje bare 1/4 fikk fiske? Dette ville jo gi mindre fisketrykk. Hvorfor heves automatisk prisene der det blir innført baglimit og rene fluesoner? Uten at det blir gjort noen andre tiltak. Eks. Glomma, Tynset-Tolga. Hvorfor ble det i fjor forsøkt innført en regel i ei viss elv, som sa at alle barn som skulle fiske, så måtte en voksen løse fiskekort? Hvorfor engasjerer ikke alle vannene med tusenbrødre like mye? Hvor er engasjementet her? Noen er flinke, men jeg kan ikke se at jeg ser samme engasjement. Og jeg er sikker på at det er et vann med tusenbrødre nær deg. Hvorfor innføres det egenlig fluesoner? Hva er så galt med spinneren eller sluken, dersom det alikevel kun skal taes en fisk? Kun en krok på flua, sier du. En krok gjør mindre skade enn tre. Jo da, helt riktig det. Men da må vi jo forby alt som heter sluk og spinnerfiske, for det er jo ikke noe problem i å sette ut igjen en fisk tatt på spinner, men hvor fisken er under minstemålet. I tillegg så burde det jo være tillatt med markfiske da, her brukes det jo kun en krok. Hva er argumentet for fluesoner?? Og hva er målet? Penger? Tanken på bestanden? Tanken på egen fortjeneste? Tanken på seg selv? Dette spørsmålet er ment til alle, også fiskeguiden og grunneieren. Også en ting til, mange er tilhengere av å praktisere kun c&r. Hvorfor? Er det for at man skal kunne komme tilbake senere og kroke samme fisken som vil gi den samme fighten? Ren egoisme? Kun å praktisere C&R er etter min mening det. Da setter man ut igjen all fisk, selv om kanskje det er behov for at den fisken du tok, faktisk bør fjernes. Det er etter min mening et svart/hvit-syn. Man setter tilbake fisken der bestanden er sårbar, mens der den absolutt ikke er det, så tar man ut fisken. Dette har også med kunnskap om vannene å gjøre, og en slik kunnskap bør enhver fisker prøve å ha.
×
×
  • Opprett ny...