Gå til innhold

s-fisk

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Den beste elva er den du ikke har fiska i ennå.
  2. Ingen skriver om forskjellene i opplevelse. Er det ikke det vi er ute etter? Min erfaring er at du i en belly får en helt særegen fiskeopplevelse. Det er som om du nesten er i fiskens element. Synsvinkelen er så helt annerledes enn om du står på land. Alt blir på et vis mye tettere og nærmere. Det er herlig. Prøv en gang å se klekkinger med et blikk som er så nær vannoverflaten. For ikke å snakke om nakkebølgen bak ørreten som har full steam ahead mot flua di. Pontongbåt prøvde jeg bare én gang. Likte ikke det.
  3. Flott motiv og godt blikk for komposisjon. Synes bakgrunnen er for lite ut av fokus. Ser også ut som at du ikke har truffet helt med fokus på den midterste nypa? Stemningen er god og "årstidsriktig". Nature morte, vraiment!
  4. s-fisk

    Hoftevadere

    Jeg kjøpte en gang noen vadere som hadde en stor bakdel.
  5. Full retrett: http://www.adressa.no/forbruker/fiske/article1089779.ece
  6. s-fisk

    Månemygg

    Flott skrevet! Fiskereksistensialisme.
  7. To språk battler mot hverandre. Hvem vil victorere?
  8. Gode råd er avhengig av hva sluttbruken skal være. Kompisgjengen har stor glede av å se "alt" fra turer de har vært med på, og mange som frekventerer fora som dette kan gladelig sitte og se på 5 minutter uredigert materiale av ørret som beiter. Hvis bruken er ment til en større gruppe enn kompisene og man har distribusjonsambisjoner så gjelder det å finne sin egen stil. Det er etterhvert ganske mange som opererer i semiprosegmentet og ting kan fort bli litt likt. Rådet er derfor å tørre å være original - kanskje gjennom å vise sitt fiske og sin måte å gjøre ting på - ikke den riktige måten med opplestogvedtattsannhet. Det som er personlig (ikke! privat) kan når det fremstilles på en god måte bli generelt interessant. Mange har stort forbedringspotensiale på reallydopptak og gjennomtenkte visuelle løsninger som gir (med)opplevelse. Det siste skyldes ofte at man kanskje ikke helt vet hva man er ute etter. Redigering er selvsagt veldig viktig og det er skrevet hyllemetre om den kunsten, men om man skal si noe kort må det være. Kill your darlings. Kutt bort. Klipp ned til det gjør vondt. Etter min mening er det sjelden en god løsning å legge et langt strekk musikk over det man har redigert og i tillegg dekke over dårlig matchende klipp med overtoninger. Stol på "naturlig lyd", og bruk rene klipp. Håndtverket skal være bra, men jeg tror det bare finnes én allmenngyldig REGEL: DIW. Kryptisk? Neida, Does It Work? Det som funker, funker. Oppleves det bra, så er det greit samme hvor mange "håndbokregler" man har brutt.
  9. Du finner en edruelig bedømming av GS500 her: http://www.cnet.com.au/camcorders/camcorders/0,239035915,240061520,00.htm Et veldig enkelt kamera som kan være greit dersom du ikke bryr deg om lydkvalitet eller har krav til funksjonalitet i manuell betjening.
  10. Åddvard. Det var godt å høre at du ikke mente det du skrev slik jeg tolket det. Av det du skriver videre ser jeg at vi nok er ganske enige i mye. Da skal jeg få gleden av, helt uten ironi og sarkasme, å ønske ei riktig god jul!
  11. Komprimert sitat: "Verden er ikke rettferdig for noen, slik er det bare, og det er bra, for ellers hadde det blitt grått..." Javisst, dette er jeg helt sikker på at man mener om man ikke sitter på toppen av pyramiden. Det mener nok de som er underprivilegerte og undertrykte etter århundrer med utbytting og kolonialisme også. "Ohoi, vi har det kanskje ille, ungene dør og vi sulter, men det er i alle fall ikke grått og det må vi være glade for". Syter og klager de forbaskede fattigfransene? En eller annen gang må de da skjønne at verden ikke er rettferdig. Ja, god jul, gitt. I all verdens nyanser av sneversyn.
  12. Nå er det bare å finne frem de gode argumentene for at vi skal få lov til å fortsette vårt fiske. Debatten om fiskens følelser dukker jo opp med jevne mellomrom, og nå har veterinær Bergljot Børresen nettopp utgitt "Fiskenes ukjente liv". Hørte et innslag med henne på nrk p1, og vi fiskere må være forberedt på at problemstillinger rundt fisk, følelser, smerte og dyreetikk kan lede til forslag om restriksjoner i sportsfiske. Legger ved sitat fra forlagsets vaskeseddel her: Hva tenker og føler fisken med? Er den lille fiskehjernen nok til å drive mentale prosesser? De siste forskningsresul­tatene viser at teorien om at fisk er uten bevissthet og tenkeevne ikke holder vann. Derimot viser det seg at fisk er nært i slekt med mennesker. Det er nemlig i «fiskehjernen», tidligere ofte omtalt som «gamlehjernen», den hjernen som fisken har felles med pattedyrene, at både tanker, følelser, bevegelser og initiativ opp­står. Hvilke følger får det for fangstfolk, for dyrevernere, hobbyfiskere og fiskegourmeter at fisk er i stand til å føle smerte, nysgjerrighet, angst og glede? Og hva betyr det for akvarieeiere at gull­fisken faktisk er i stand til å gjenkjenne både avanserte lydmønstre og visuelle inntrykk? Bergljot Børresen (f. 1936) er veterinær og forfatter.
  13. Hjertelig takk for alle tips og råd. Setter pris på hjelpsomheten her inne. Skjønner jo at rådene spriker litt i ulike retninger siden dere ikke har sett meg kaste. Får vel rigge opp kameraet neste gang. Min erfaring fra tidligere problemer med kasteteknikk er at det av og til bare skal et riktig stikkord til før det plutselig løsner. Så om noen ser en villmann med stang som messer mantraet "OPTIMALT, ikke MAKSIMALT" de nærmeste dagene så er det nok undertegnede, og ingen behøver ringe menn i hvite frakker.
  14. Takk for kjappe og gode svar! Hvis det skyldes at jeg slipper for seint henger det kanskje sammen med dårlig timing på trekket eller for langt trekk? Tror det Toggi skriver om ikke å få brukt bunndelen nok kanskje treffer spikeren på hodet. Skal tenke på begge tipsene neste gang jeg er ute og trener. Takk skal dere ha!
  15. Jeg er relativt fersk fluefisker og har svært variabel kasteteknikk. Når jeg av og til trener på lange kast synes jeg ofte at snøret "slår over for tidlig" i det avsluttende kastet. Snøret er altså strukket før de siste metrene skyter ut. Resultatet er selvsagt at fortommen ender opp som et herlig skjærerede. Hva gjør jeg feil?
×
×
  • Opprett ny...