Jump to content

Trond Kjærstad

Members
 • Posts

  1945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Trond Kjærstad last won the day on January 28 2015

Trond Kjærstad had the most liked content!

Reputation

104 Excellent

Profile Information

 • Interests
  Ørret, tropisk

Recent Profile Visitors

2457 profile views
 1. Hei. Du spurte etter traktorveien på vidda på fluefiskesoden for noen år siden. Har du denoversikten fremdeles. Link virker ikke. Mvh Frode

 2. På markedet i dag er det et godt utvalg av flueliner fra ulike leverandører. SA, RIO, Guideline, LOOP, Vision, Airflo, Cortland, Scierra, Hardy, Orvis etc. Det er fler, men tar de jeg kom på i farten. MEN det er langt fra like mange produsenter. Hvem produserer for de ulike leverandørene? Noen som vet?
 3. Alltid viktig å få med seg både nymfedriftet og de eggleggende individene. Kan tidvis gi godt fiske.
 4. CDC caddis er mycket bra. Ellers Elk hair caddis. Synes ofte ørreten ikke bryr seg med de minste variantene (ihvertfall der jeg fisker)
 5. Veverkas Mantis Shrimp, Gamakatsu SL45 #4. Bildet viser også en metode å binde inn weed guard som gjør at den holder seg og ikke vrir seg under lagring i fluebokser etc.
 6. Har vært fraværende i noen år, men bestemte meg for å tune inn på Fluefiskesiden etter å ha trålet diverse Facebook forum. Det var tross alt her det startet. Binder noen bonefish fluer nå. Her en school med Peterson Spawning Shrimp. Gamakatsu SL45 #6
 7. Mener tørrfluenakker blir gradert etter fjærene over V-en
 8. Hadde en lang telefonsamtale med Rosseland i fjor ang. ørret på Sørlandet, div. mineraler, saltinnslag, ph, humus, giftig aluminium. Var ikke klar over at saltinnslag i ferskvann hadde totalt motsatt virkning i Finnmark vs. Sørlandet. Mannen er definitivt verdt å låne øret til :-)
 9. Husker ikke. Robban serverte gløgg på bakrommet så jeg svimet rundt i "ammetåka" :-))
 10. Ble med Anders Wennevold på bakrommet hvor han dealet no Craft fur greier for sjøørretnerder. Fikk vettuge tips om post-it lapper og giga pappklemmer etc. Ble en ny intermediate glassline på meg og no rubberlegs for tropisk. Prøvekastet både ny Guideline Fario #3 og Hardy Zephrus SWS #7 som var nydelige stenger til sitt bruk. Fluebinderbordet var spekket med dyktige mennesker og som vanlig backet jeg ut av 5'er konkurransen pga prestasjonsangst :-)) Lars forklarte hvorfor han har uslitelige vadere: Mannen trives best i campingstol langs elvebredden ;-)
 11. Tok en dagstur fra Kristiansand opp til messa. Veldig hyggelig å treffe likesinnende, både gamle og nye fjes. Takk for praten
 12. Har sett det samme. Dette skjer på fluer som har vært i kontakt med vann, f.eks bakkropp på maurimitasjoner. På slike fluer bruker jeg BugBond over sort bindetråd. Mulig det er bindetråden som trekker vann og etterhvert lager en opak/melkehvit bakkropp. Mulig det for dårlig herding. Jeg er litt usikker her. Velger å herde bedre med sterkere lys. Ofte blir UV-lim mattet ned av at man "klasser" på flua med skitne fingre fordi UV-limet er tacky. Det har jeg løst ved å legge et tynt lag med lakk over UV-limet.
 13. BTW: Jyplingen og jeg kjøpte henholdsvis G3 og Headwaters samtidig. Begge buksene røk/ble lekk samtidig etter like mange års bruk........Membransvikt.
×
×
 • Create New...