Jump to content

lars p

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1368
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

lars p last won the day on May 12 2023

lars p had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3746 profile views

lars p's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • Posting Machine
 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter

Recent Badges

734

Reputation

1

Community Answers

 1. Tørr fortom er noe dritt. Prøv å tenk logisk i lepto klekkinger : tidlig på dagen : Fisk av hotspots med nymfer, fisk lett og få kast så du ikke blåser klekking senere. Når det begynner å klekke så er ofte duns riktig og lett . Derimot når klekkingene tar av så er det ofte klekkere som kan redde dagen , eller lette nymfer fisket rett under filmen . Finner du derimot ryddefisk utpå dagen så kan krøplinger og duns igjen være veldig bra . Ellers veldig enig med Truls her , jeg gidder ikke spare med mønstre. I mine vann som er veldig klare og lite myr så er det lite annet enn Marginata , Vespertina og Maur som gir skikkelige klekkinger på denne tiden av året . Da har du plass til alle dem i en skogsboks . I tillegg har jeg med en liten myggboks , og på slutten av perioden også en vulgataboks.
 2. Risikabel taktikk er min erfaring altså. Det vil alltid komme situasjoner der fisken er jævla sær og tar kun ett stadie som krøplinger , da er det fett å ha ett par sånne i boksen . Men ikke som standard flue . Og hvertfall ikke på leptoer.
 3. Men hvorfor satse på krøpling , som er 1 av 1000 i leptoklekkingene når fisken tar 1 av 10 duns på flata ?? Og skal du fiske på leptoer , så hadde jeg ikke reist uten klekkere og nymfer i riktig farge .
 4. 6Nine er vel perfekt til saltvann. Mine har vært i bruk i mange mange år og aldri feilet . Så ett trygt bruktkjøp også (til digg priser ) https://danielsson-flyreels.se/en/flyreels/l5w-series Ikke på lager nå ser det ut som .
 5. Ebay , og bare kjøpe DryDip der ??
 6. lars p

  God jul

  God Jul alle sammen
 7. Lekker fisk !!! Gratulerer
 8. Jeg er da ikke enig med Truls da. Stort sett så suger billigbriller på det meste . Mulig i teorien at selve polariseringen er"lik" . Men har du testet bra briller opp mot dritt så kjenner du forskjell. Bra glass er klarere , du får photocromic som forandrer styrke etter solforhold. Passform er av en eller annen grunn vilt bedre på dyrere briller. Og alt dette betyr mye når du skal gå med dem hele dagen. Og forskjellene blir klarest i dårligst forhold, dvs med dårlig lys. For jeg bruker også solbrillene i drittvær som beskyttelse for flua. Test feks Smith low light ignitor glass mot en billigbrille på en dårlig dag , så skjønner du hva jeg mener. Disse to har jeg, greie . men ikke noe mere https://www.magasinet.no/xstream-polariserte-solbriller-photochromic-gra https://www.magasinet.no/xstream-polariserte-solbriller-photochromic-gul?gclid=CjwKCAjwgr6TBhAGEiwA3aVuIVoEKEqFUfgsRDwy25ZnQsmZUYGPi7FcBLg3r7ByKo46Ich9XhMRQBoCHqwQAvD_BwE Har også Rapala briller , Leech , loop og Alt om fiske briller . De suger alle sammen , i forhold til de bra jeg har .
 9. Har du prøvd de som han selger nå ? De har hatt tom butikk i stort sett hele perioden med covid. Og nå ser det ut som de har byttet produksjon sted også. Håper de får opp utvalget , for det var bra liner til latterlig pris.
 10. Flue du har bundet fisker i massevis. I fjor startet vulgata alt for tidlig i mine vann , så jeg hadde ikke den boksen med . Var innstilt på siste Vespertina klekkingene med enorme mengder og sær fiske. Fant heldigvis en gammeldags Daddy long legs i sammen med maur , og med litt lim blei vingene stående litt opp og alle beina tvinnet sammen til en lang kropp . Ørreten tok og jeg fikk ny pers på stille vann her hjemme ! Rimelig sikker på at bildet ditt er en Vulgata ja
 11. Men kortline nymfing krever litt det også. Jeg synes da indikator eller dropper er enklere for de fleste økter . Og med stor mente jeg store nymfer. Ala litt store steinfluer . Du kan jo ha dropper på nymfene også.........
 12. Først så sjekker du om det er lov til å fiske i de elvene. Er mange elver i Norge som er stengt om vinteren. Er det lov til å fiske så bruker du de nymfene du har , men det skader ikke å teste litt av de store greiene. Kan trigge en treg fisk til hugg
 13. Som Roaas skriver, lån deg ei stang . Jeg har plenty så send en PM hvis jeg kan hjelpe, Til forhold på NZ så er det jævla mye romantisering ute å går der, alle filmer viser selvsagt høydepunkter. Men realiteten er ofte at det er kan være høyt press på elvene hvis du ikke er kjent og tør å gå nok. Jada, en dag i året tar alle de store fiskene sikader tørt uten å tvile...... Været er som kyst finnmark , du kan ha 15 sek vind med regn ei uke i strekk og påfølgende flom. Da må være villig til å flytte på deg eller fiske med streamer. Fisken i de beste elvene kan være vilt sky utover i sesongen. Dvs du blåser 5 av 6 sjanser på en dag . Og sjansene kommer ca hver andre km. Så du går mye!!! Så søk info , sjekk ut alle episoden av serie jeg la ut , se resten av episodene på vimeo, er billge tips. Reis lett og flytt deg ved drittvær. og ikke minst , håper du tåler sandflies 😁 PS : sjekk ut vann , er endel bra fiske i strandsonen på dem . Også i drittvær
 14. Har du sett noe fra NZ ? Tunge nymfer , lang fortom og vind over snittet er normalen der nede . Spesielt på sørøya . Jeg ville valgt klasse 5 og da en ganske stram stang og en klasse 7 til vindfulle dager og streamer fiske i vann . Skulle jeg kun hatt ei stang ville jeg valgt en klasse 6 Ene året jeg var der nede hadde vi 27 av 30 dager med vind og regn . Så to vak og stort sett flomdigre elver overalt en dag på NZ (forøvrig en bra kanal, de tidligere sesongen er å få kjøpt på Vimeo)
×
×
 • Create New...