Gå til innhold

Russeflua

Members
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Russeflua

  1. Takk for det Kristian! Hvordan går det med deg om dagen? Blitt no fisk i sommer?
  2. Tok denne rakkern her i Juni, i en elv ca 4,5 time i bil fra hovedstaden. Fisken rulla over en Aurivilli ( jada, Aroni) i det diggeste head & tail vaket jeg kan huske å ha sett og som jeg bare trodde jeg skulle få se i de uvirkelige fiskefilmene som florerer på markedet. Må inrømme at det var rett før det kom en teskje bløtt både her og der da jeg omsider fikk funnet fram vekta. 3 kilo blank og ny pers i norge kunne noteres med penn og papir! [attach=1]
  3. Harrfiske er godt i gang i Glomma hvertfall, tok vel en 10-15 harr mellom 350 g og halvkilo`n på mygg i dag, massivt med mygg i hagl, sludd, regn og vindbygene, harren ga blanke i vind og vær og man kunne se små svarte snuter i drittværet poppe opp støtt og stadig når en mygg dreiv over standplassene til svenskeørreten. Glomma er en stor elv som umulig kan fiskes på det fulle uten å sjøsette danskeferja midt i strømmen, så kun iført vadere fikk jeg bare luringene som stod tett på land og spiste det som kom flytende i sømmene og strømkantene, men så flere "store" ( det er glomma vi snakker om her folkens) rundt kilo`n som vaka ganske steady midt i elva............................................ Observerte også endel harr som vandret oppover småbekkene for å gyte, et fett syn!
  4. Dritkult ass! Grattis så mye Andre Likte filmsnutten deres, sykt kul setting med snø på bakken og sprutende regnvær, samt disen som ligger i lufta.
  5. Må bare skrive litt mer jeg ass... Sitter å prøver å se på filmen de har lagt ut, og jeg blir bare mer og mer forbanna. De skyter vilt rundt seg, De eier faen meg ikke respekt for verken viltet, lokale lover og er rett og slett bare en gjeng bedritne fyllefanter uten noe som helst form for sunn fornuft i den lille apeskallen de måtte eventuelt ha der inne i huet! Det hele minner om et utdrikkningslag eller 14 årige smågutter som har fått seg rifle til bursdag og skal ut å prøve rifla. Jeg er i tilegg til fluefisker også jeger og dette her er bare rett og slett helt bak mål og blir bare helt tom for ord når jeg ser filmen. I tilegg driver de jo bare å hoier å skriker. Måtte gutta få så mye straff som mulig, spesielt siden de er klar over hva de driver med og ikke viser noe som helst respekt eller skam for den saks skyld. Det er da ikke sånn man bare gjør med en gang man er i internasjonalt farvann? Er dette den fremtidige jeger/fisker? Isåfall lykke til med diverse bestander av villt og ryktet oss nordmenn vil få. HERREGUD!
  6. Sykeste opplegget! For noen jævla innavla cowboyer. Yees takk for at dere setter Norge i et supert lys og får oss til å framstå som noen suppegjøker av noen cowboyer som har null respekt for ville dyr, forvaltning og truede arter. Håper disse gutta får den straffen som måtte komme og gjerne enda mer ! >
  7. Takker for det Morten! Må jo være litt spennende tekst til bildene vettu. Som fjellfiskern sier så er det ikke bare bare å snapshoote en vinterstøl ørret på matjakt, det kan dreie seg om timer mellom vakene! Men dere? er det ikke nok med å se bilder av vakende januar/februar ørret ? Er det virkelig så viktig om halen og hodet ikke syntest? Vakene kom så kjapt at filmen ble satt i gang etter at fisken hadde gått ned igjen og bare ringene syntest. Litt vanskelig å kordinere filming av en ørret som er oppe plutselig tre ganger og så er det 2 timer til neste gang.. Er ikke akkurat fiske i "prime time" aurivilli i juni hvor fisken er oppe 20 ganger i minuttet det dreier seg om, men stor vakende ørret midtvinters i 10-25 blå grader på stokken. Og ja det er kongler vi kaster.. massevis av dem der vi fisker så den saken er jo biff. Nei, kom dere ut i "vårværet" i et tailwater etc og bli overrasket med vinterfisk.. er jo ikke så utrolig, det er åpent vann, oppvarmet bunnvann og insekter som klekker..en ørret må jo ha mat uansett om det er januar eller juni! Må ikke være sommer og sol for at fisk skal vise seg. Utrolig kult å være med på endringene i naturen når den sakte men sikkert glir over til vår. Det å fiske seg gjennom en vinter er interessant og krevende, men man blir enda mer hardfør og utholdende når den norske sommer kommer ( 10 grader, regn og konstant nordavind)
  8. Veldig bra skrevet kamerat og akkurat sånn vi føler det, nå har vi dæven hakke meg fisket oss gjennom hele den tungeste delen av vinteren (med og uten resultater) og nå skal det bli godt å kjenne sola varme skikkelig og slippe å kle seg med 35 lag ull og dobbel lue samt å se de første store mygg og døgnflueklekkingene mens svarttrosten synger i toppen av ei gran. Aaaah! Legger ved noen klassiske vårbilder fra fjellheimen dato er 17 Mai. På vei innover og årets første tidligtur i fjellet er et faktum...Spennende Der mellom trær og vier ligger myggvannet..Og hvorfor det heter myggvannet får du svar på her.. Liten rast og speiding i brisen Der ja..Årets første fjellfisk Kjemper tappert i kveldssola.. Før den må gi tapt. Tok en myggklekker. Ny plass nye muligheter, her var det litt tidlig enda, men gud så vakkert Og her var det også litt tidlig..men for en dag! Endelig vår. Men fikk tatt den her litt lenger nede i dalen..stod i en bakevje supte i seg små fjærmygg tross stor elv pga vårflommen. Og snart kommer disse for å gjøre sitt for naturen. Og da skal vi ta en av disse... SNART VÅR!
  9. Er ikke så aller værst denne heller for oss fisketomsinger som flyr ute på vintern! http://www.youtube.com/watch?v=x6H2AhbJWGI
  10. plussgrader, vindstille .... Aaaah da skal vi fæn meg ta dem Tony!
  11. Jaja da var gjengen samla igjen og i helgen fikk vi virkelig blod på tann! I helga dro jeg, Tony, Andreas og Kai opp til lureplassen og hvilket skue det skulle bli.. Værmeldinga var som vanlig på trynet og gradene viste 10 blå mer en det skulle til tider, men hverken koldbrann eller frossen flueline skulle stoppe oss i å fiske. På lørdagen var det knallforhold med kun 2,5 minus og til tider riktig godstemning, men vakingen uteble og kun en fisk viste interesse for en stivfrossen fjærmygg på dagtid, dagen gikk med til å vente, hoppe rundt og leke elg for å få i seg varmen og drikke øl... hehe Men rett før det mørknet begynte det virkelig å vake som juling. Flere fisk viste interesse for myggpupper og det var en kort og intensiv vakorgie, men akkurat idet vi fikk hentet stengene var det blitt mørkt som i grava og nok en fiskedag var fryst bort. I dag altså søndag derimot kom sjokket. Vi satt 4 mann å nistirra på elva i mange timer, vi fiska litt tsjekkisk osv men 14 minus har en tendens til å ødelegge situasjonen fiskemessig. Men jo altså vi satt 4 mann å nistirra på elva i mange timer uten at det var noe merkbar vaking, men så plutselig mens isen faktisk begynte å legge seg foran øynene våre, disen kom sigende og gradene sank i takt med at sola forsvant bak åsen begynte fisken å vake, først rulla en fisk seg som vi anslo til 1,5 kg rett foran føttene våre, et realt head & tail. Deretter startet det hele, plutselig vaket det overalt og fisk mellom 1-2 kg rulle hist og pist og vi skrek fra alle kanter " Ååååfyfaen så du den?" og " shiiit den der var over 2 kg så bare snuten og den var stoooor" osv. Det var rett og slett et realt kaos, vi kasta på fiskene men det endte med diverse saker som stivfrossne fingre, frossne stangringer, en frossen fortom som ble forvandlet fra en tynn fin sak til en stivfrossen kabel med en forfryst myggpuppe i andre enden, Vi trodde alle at Tony skulle bli dagens mann da en fisk faktisk tok puppa hans, men grunnet iskald sibirvind hadde han hendene i lomma for å få varmen tilbake i Jarle Trå blå fingre da fisken tok og tilslaget kom en smule for seint, det hele var absurd, vi stod alle å fiska på 2 kgs fisk med hendene i lomma og buffen over huet. Vi følte oss maktesløse og det eneste som skilte suksess fra fiasko var nettop kulda. Men vi må alle ha en solid revansje med de fiskene når plussgradene kommer sigende innover dalen !
  12. Så spennende ut Stig! det skal med hell prøves i det indre østland til helga, da er jeg og Tony ute igjen på jakt.
  13. Og Stig.. jeg fisket med litt over en stanglenge lang fortom, 6X. Flua var en relativt klassisk tsjekkisk nymfe med mørk brun framkropp og nøytral oransje bakkropp med kobberribbing. Flua er bundet litt rufsete for å simulere en vårfluelarve som spriker med bena og har mistet grepet eller slipper seg nedover elva. Jeg tenkte også gje og med at det er regnbueørret der at jeg skulle velge en flue som har litt flash i seg da regnbuene lar seg relativt lett trigge ved hjelp av litt attraktor, og på ryggen av nymfa har jeg bundet inn et skall med flashy materiale. Metoden var å bare ha ute en meter snøre pluss fortom og la nymfa rulle langsmed bunn av elva. Eneste indikasjon på eventuelt fisk var å følge med på snørespissen, etter endt flyt snakerolle`t jeg snøret oppstrøms igjen og gjentok det samme opplegget. Fisket meg nedover og på ca det 10 flytet stoppet snøret opp og gikk markert nedover. Strammet opp og så var vi i grang! hehe Morro for unga vettu !
  14. Hehe ja hoven knakk idet jeg skulle riste den fri for vann, denne hoven skulle være med til Island i April så bra det skjedde nå og ikke på en trofefisk! Men kulda har skylda her gitt.
  15. Hehe.. Tempen på turene våre har vel heller variert mellom +2 og - 28 men at vi må ta vanntemp er en selvfølge heretter og spesielt i tailwaters og i sammenheng med turbiner hvor vannet varmes opp pga friksjon? vil det være spennende da tempen kan være høyere en forventet. Fordelen med å ha regnbuer i samme vassdrag som brunørreten er jo nettop det at regnbuene er mer aktive i kaldt vann en det brunørreten er, noe som igjen gjør at man kan ha et artig vinterfiske. På Søndag tar vi fler Tony, fortjener jo en du også og spesielt da du har bursdag på Mandag åhoooi!
  16. jepp Tony det må vi..Skal det være en artikkel som skal kicke ordentlig må det fiskes hardt!
  17. Hehe vi er kamerater vi vettu så er enda en galning ute å rasker over isen med fluestanga i hånda! Litt Colorado style må man jo ha i ny og ne Jeg mener fisken jeg fikk var både smellfeit, sprek som en gris og helt fast i "fisken".. Rett og slett en stutt muskelklump og da den i tilegg beitet relativt aktivt fra overflaten og jeg fikk den i Januar, da klager ikke jeg over om den var brun eller regnbuefarget hehe... Vil nok en gang takke for mye positiv respons. Veldig kult ! Og som nevt tidligere så slipper dere ikke unna meg. Er jo bare 19 år så har endel fler fiskeopplevelser å putte i lomma. Men det er jo litt spesielt at regnbuer og brunørret står side om side å super i seg mygg, skikkelig wild wild west.. hehe ! Så naturen har nok bidratt med sitt til at regnbuene i området reproduserer seg Kom dere ut nå ! det er vår , hehehee..
  18. Tusen takk for masse positive tilbakemeldinger ! Veldig hyggelig mottakelse og da blir det ekstra morro å dele opplevelser med likesinnede. Som jeg nevnte og som Tony sa så har vi vært ute mye av vinteren og lett etter potensielt gode tailwaters, vi har kjørt nord,sør,øst og vest og har hatt mange fine opplevelser. Vi har fått litt fisk, både harr og ørret, men regnbuen er den største sålangt i vinter. Det som er så spesielt med vinterfiske er at det er de små tingene som virkelig betyr noe, f.eks når dagen blir 20 min lengre eller når man skjenner de første varme solstrålene slå gjennom. En annen ting er at man setter utrolig stor pris på fisken man får. Settingen er også spesiel med snøkledde åser og elvebredder osv i tilegg til stillheten i skogen og bålkos ved campen. Dere blir nok ikke kvitt meg så lett nei, hehe. Så mye som jeg og Tony samt Andreas Lium er ute å fisker blir det mye rapporter fremover ! Og nei historien og settingen er langt fra sludder og pølsevev. Det kan både jeg og Tony skrive under på Og ja dette er vel det man kan kalle genuin fiskeboms haha Nok en gang tusen takk for all respons og dere kommer til å se mer fra oss. Skitt fiske i vinter!
  19. Takk for varm velkomst! Har vært mye her inne men aldri fått meg til å skrive noe særlig, men det er det slutt på nå ! Blir nok ikke kvitt meg så lett gitt Ja var en alright start på 2010 sesongen, har vært mye ute siden November og fram til nå, sammen med Tony Warelius fra forumet. Vi har dratt mye på spontanturer og funnet mye bra tailwaters. Dette tailwateret derimot er veldig spesielt da det så og si ALDRI fryser igjen og både regnbue og brunørret står side om side på fine vinterdager å super i seg fjærmygg.
  20. Det er et ordtak som sier at du skal ikke sove bort sommernatta, jeg fant ut av at jeg ikke skulle sove bort vinternatta. I går natt fikk jeg rett og slett fiskefeber, jeg vrei meg i seng så lenge at jeg til slutt fant ut i 4 tida på morgenkvisten at jeg skulle slenge meg i bilen og feie oppover til et såkalt tailwater i det indre østland. Jeg visste om et sted hvor ørreten på riktig temperatur kunne begynne å stige til overflaten på jakt etter fjærmygg. Stedet fryser sjelden igjen grunnet regulering. Jeg gikk så stille og rolig som mulig inn på rommet til moderen og vekket henne, det var et ordentlig morratryne som dukket opp blant 5 puter og en dyne. ”jeg må låne bilen” mumlet jeg samt noen andre greier om ”ørret”, ”vak” og ”fjærmygg”. Om moderen var bevisst i gjerningsøyeblikket da hun faktisk ga meg klar bane til å låne bilen hennes er uvisst men jeg tok fiskeutstyret, termosen og soveposen fatt og slang meg i bilen. På veien oppover lurte jeg fert på hva jeg egentlig gjorde da jeg kjørte forbi den ene frossete elva etter den andre og gradestokken viste 16,5 kalde. Jeg måtte bare håpe og tro at gradene steg utover på dagen, i tilegg var det stjerneklart og jeg kunne se månen klart og tydelig når jeg stoppet for å pisse ut 5 liter kaffe. Dette måtte jo bli bra tenkte jeg, blir godvær utover dagen tenkte jeg og kanskje jeg kan smake litt på ”vårsola”. Da jeg kom frem var det like mørkt som hukommelsen etter ei real fyllekule, det var med andre ord helt svart. Jeg kunne ikke se min egen snusleppe engang og den går for å være ganske solid og hodelykta var glemt hjemme så jeg fant frem soveposen og hoppa nedi, jeg satte på litt varme på klimaanlegget slik at jeg fikk litt godvarme før jeg skulle sove. Et par timer senere våknet jeg av at nesetippen var kald og fin. Jeg gnei morgengruffet av trynet og speidet utover. Finværet jeg hadde håpet på var ikke her i allefall, det var et jevnt skylag over hele himmelen, men tempen var bare 7 -. Men jaggu var det ikke ÅPENT VANN! Da var iallefall det bankers. Om myggen klekket og fisken vaket var et helt annet kapitel, men deilig å se en helt åpen elv med snø langs bredden og store trekledde åser som tyllet det hele inn. Jeg fikk i meg en kaffekopp og skrudde på radioen, men etter å ha hørt 10 min på Gudleif Knotten fortelle om lut og kaldt vann, samt hakka møkk og varmt hvetebrød fikk jeg nok, jeg kledde på meg og rigget stanga og ruslet ned til elvebredden. Etter 5 min så jeg to rådyr forsvinne oppi lia, Jaha hjorteviltet var jo i allefall på plass. Jeg gikk litt videre langs elva og speidet men ingen tegn til liv, bare en gjeng sangsvaner som lå å tuta utpå elva. Mye av dagen gikk til å vente, vente, drikke kaffe, spise kjeks, vente og vente litt til. Men så! Rundt kl 3 så jeg det første vaket, og så et til og så enda et.. Plutselig hadde etteller annet skjedd så vinterstøl ørret fant det for godt å vende snuta til overflaten. Om det var fordi temperaturen hadde sunket betraktelig eller hva det var vet jeg ikke helt. Men enkelte individer av fjærmygg hadde begynt å klekke og ørreten var snar med å forsyne seg av måltidet. Jeg ble så ivrig at jeg løp gjennom skogen for å komme over på andre siden der fiskene stod å supte i seg. Det hele endte med at jeg løp rett på to årskalver av elg noe som ført til at jeg skvatt noe så hinsides, Da i tilegg en sangsvane sang så jeg skvatt såpass at jeg mista kaffekoppen ut av hendene mine fant jeg ut av at jeg måtte få roen tilbake viss jeg i det hele tatt ville få en av fiskene som vaket der ute. Jeg kunne jo ikke være et nervevrak viss jeg skulle kroke en av fiskene. Jeg satt meg ned igjen for å plukke meg ut en fisk og for å puste litt, tre fisker var ”steady” på myggpupper,i den forstand at de var oppe ca 2 ganger på 3 minutter noe som er rimelig steady i januar, mens det av og til var et mer sporadisk vak sånn typen 1 gang i kvarteret. Jeg plukket ut en fisk som sto på oversiden av et brekk i utløpet av en stor bakevje. Fisken stod klin inntil en stein som stod ute i elva og viste seg både med hode og hale. Kastet jeg måtte legge var vel ikke verre en 10-12 meter og i enden av en lang fortom satt en myggpuppe strl. 22. Kastet gikk, litt kortere for å måle avstanden, deretter gikk kast nr 2. Fisken rørte ikke flua, noe som kanskje ikke er så rart gje og med at vi er i januar, men den spiste jo så ingenting var umulig akkurat nå. Jeg lot fisken vake på nytt før jeg kastet og etter ca 5 min var den oppe to ganger på rappen, jeg begynte å kaste men akkurat idet jeg skulle skyte ut snøret stoppa det opp, IS i ringene! FAEN! Jeg pelte ut isen og hadde vel 5 flyt før det plutselig kom noe lite og svart opp fra vannhinna og myggpuppa mi forsvant i et lite sukk. Jeg strammet opp og jaggu svarte det i andre enden. Fisken stod å stanget en liten stund før den slapp seg ned i en dyp høl som lå på nedsiden av der den hadde stått. Jeg tenkte for meg selv at dette var en flott brunørret, men da den etter noen minutter begynte å nærme seg hoven fikk jeg sendt den tanken opp i trynet. Hva? En regnbueørret? Jeg fikk den opp i hoven og jammen meg var det ikke en regnbueørret. Smellfeit og fin 1,3 kgs. Helt fine finner og en skikkelig stutt muskeklump. Den bar ikke preg av såkalte” broilers” i det hele tatt. Jeg var forvirret, visste ikke om jeg skulle le eller gråte, Ikke visste jeg heller om jeg var i Norge eller i Montana eller Alaska for den sakt skyld. Her har jeg fisket mye og fått mang en fin brunørret men aldri regnbueørret. Det eneste jeg kunne konkludere meg frem til var at de måtte ha satt ut regnbueørret her for lenge siden, spesielt siden fisken ikke bar preg av settefisk i det hele tatt. Moro var det i allefall, og blid og fornøyd satte jeg meg i bilen på vei hjemover. Tailwaterfiske er knallmorro og spesielt viss man har plasser som er brukbare, da blir vinteren kortere en man skulle tro. Regulerte områder er som regel bankers og får man vær som heller på plussiden i januar/februar/mars kan man både få mygg og steinflueklekking viss ikke er jo nymfer og hybridfluer relativt sikre kort. Jeg hadde hvertfal en knall dag og fikk konstatert at man ikke skal sove bort vinternatta! Ps! Må bare beklage bildekvaliteten da jeg kun hadde med meg mobilkamera. På vei oppover i høgda Her sov bomsen Elva og et stykk rigget ( stivfrossen) fluestang Puppefanget regnbuefant på 1,3 kg i hoven Og enda et hektisk foto i halvmørket... Brei over ryggen denne karen Slenger med et bilde fra samme område fra i sommer..Ingenting å si på kondisjonen på fiskene i området hvertfal
×
×
  • Opprett ny...