Gå til innhold

Arne

Members
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Arne

  1. Noen som har vært i Frier og vet noe om forholdene ? Surtebogendistriktet ?!
  2. Ringte deg i fjor vinter , nyinnflytta og trengte råd. Du var raus og inviterte meg med. Vi fikk et par tre turer sammen ,og det var veldig hyggelig !! Du gav meg mye på kort tid , og SMS 'ene haglet en stund Så tok innlandsfisket meg , og det ble sjeldnere . Så skulle jeg inn her nå og oppdatere meg litt og ser dette ... Ufattelig trist ! Hvil i fred , og takk for at jeg fikk møte deg ! Arne Østbye , Skien
  3. Jepp Toggi ! , Bifalles , veldig hyggelig ! Blir nok noen turer fremover , og den første i ettermiddag kveld !
  4. Veldig hyggelig å bli mottatt slik ! Jeg har lagret tlf din Toggi og nøler ikke med å ringe ! Arne
  5. Takker ! Den var kjapp ! Får prøve meg litt rundt der i morgen jeg da ! Har fisket mye Sjøørret i min tid , særlig rundt Sandefjorddistriktet. Greit å bli kjent i nærområdet også .
  6. Heisann ! Nyinnflytter i Skien . Lurte litt på å prøve Frierfjorden i morgen . Er det mulig for en litt lite lokalkjent og få et par ledetråder på hvor en kunne dratt ?? Behøver ikke nødvendigvis å være gromplassen ... men dog !?
  7. Fin Aprilspøk ! :-) bra jobba !
  8. Som jeg sa til en ivrig laksefiskekompis , spar penger , fisk laks hvert 5 år på Kola eller lignende og ta 10 ganger så mye fisk som du vil få i Norge under den samme tiden. Konsentrer fisking i Norge på Laks i smålakselver fra Midtnorge og nordover. Stabburselva skal være fantastisk enkelte steder. Her fisker noen jeg vet om laks på tørt , og har klondykefiske hvert år. Aner ikke akkurat hvor.
  9. Arne

    Vulgatafiske

    Takk for bra svar Jeg har trodd bakkroppen har mindre innvirkning enn vingen , da en vel må anta at flua stort sett blir lagt flat i munnen på fisken ved take , og at det da er vingen som "hindrer" flua fra å snu opp eller ned mer eller mindre i det man strammer opp. Det er etter min erfaring også derfor man skal stramme rolig opp ved bruk av så store fluer. Man gir flua tid til å "snu " på en en måte , og ikke røsker den rett ut ..
  10. Arne

    Vulgatafiske

    ja si det , nå er ikke jeg noen fluebinder , men de er laget mest mulig naturtro med kropp og lengde ganske nøyaktig som gjennomsnittsoriginalen . Jeg anntar at det er vingen som er mest interessant , og når sant skal sies bruker jeg fluer med fjær som vinger ,og vinger av kunstfiber. Har vel egentlig opplevd det samme med begge typer . En av mine teorier er dog myntet på dette med vinger . Lurer på om det vil være en fordel å ta ned størrelsen/tykkelsen på denne noe for å bedre krokingsegenskapene ? Det er vel siluetten /lengden/avtrykket som avgjør om fisken tar eller ikke ...?
  11. Arne

    Vulgatafiske

    Hei ! Ønsker å få litt diskusjon rundt dette med tilslag og kroking ved bruk av vulgata (dun). Mulig dette har vært tema her før , men dog... Har litt ulike erfaringer med dette. Noen dager kan det være greit å kroke , mens andre ganger er jeg ikke engang i kontakt med fisken . Min måte å gjøre dette på er å vente ett sted mellom ett og to sek etter take, for å så løfte stanga rolig men bestemt. Dette har forbløffende god effekt mange ganger , men er helt sjanseløst andre ganger . Har noen få teorier om hvorfor , men ønsker å høre andres "frustrasjoner" og "genialiteter" først. PS , tror egentlig de fleste sliter med dette og at dette er forholdsvis klassisk , men det er jo et interessant tema ....
  12. Heisann ! Jeg er ingen ekspert på dette , men har fisket en del sjøørret i sjøen . Mine erfaringer med dette stammer stort sett fra Vestfold og Kragerø (skåtøy) . Har brukt mange fluer & varianter opp igjennom , men vender nesten alltid tilbake til den lille oransje reka (den de selger hos Nordisk er den jeg bruker mest). Eneste forskjellen jeg gjør om det kaldt eller varmt vann , er hastigheten på inntrekk , og dybde. Skulle jeg ha valgt en uten lov å bruke annet , hadde det blitt den. Det skal dog sies at det en fisker best med er det en har tru på selv , og det er vel noe med det. Har imidlertid brukt denne nesten utelukkende på sjøørretkonkurransen i Tønsberg .Får som regel noen fisker , men har ennå ikke vært heldig å få den store med god nok K fakt , men det skyldes vel mest tilfeldigheter vil jeg tro... På natta/kvelden har jeg oftest hell med sort Wolly bugger , litt tynga med kobbertråd. Noe dritt å kaste med på 5`er stang , men er godt synlig for fisken.
×
×
  • Opprett ny...