Gå til innhold

Tryggis

Members
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Slikt kan være opprørende å se. Jeg må innrømme at jeg er for et visst yrkesfiske, men at reglene nok burde vært strengere. Hvis man ser noen sette garn, kan det være kjekt å ha appen "Ulovlige garn". Nå halter den litt på min telefon, men den biten hvor det står hvilke regler som gjelder fungerer. Det er praktisk å vite om man skal hisse seg opp over en person som bryter reglene, eller om det reglene som svikter. Trygve
  2. Jeg hadde lekkasje i sokkene og leverte mine G3 til forhandler. Buksene kom tilbake med nye sokker og i tillegg hadde de tettet en haug med små hull og reparert et slitt punkt der hvor vadebuksa strammer over lommeboka. Sokkene tok de på garantien, hullene betalte jeg for. Tror det kom på ca 700 kr. Vel verdt pengene! Det er også tilfredsstillende å kunne ha vaderne i en del år i stedet for å kaste og kjøpe nye støtt og stadig som jeg gjorde før jeg kjøpte Simms. Litt rimeligere i lengden og mer miljøvennlig, det føles i hvertfall slik.
  3. Det er ikke tull å prøve på sjøørret rundt Moss nå! Mange er mer erfarne enn meg, men jeg synes det er best på sånne plasser hvor du er ut mot havet, gjerne der bølgene og vinden tar ganske godt og det er litt kilent å kaste. Slike plasser har du vel en del av fra Larkollen og opp til Jeløy? Hvis bølger og vind gjør det litt vanskelig, så trøster jeg meg med at da går ørreten ofte nær land, og noen ganger stemmer det. Jeg bruker rekefluer og sildefluer. Hvis bølger gjør det vanskelig å ha kontroll på snøret og flua, bruker jeg cdc-reker, de ser jo bra ut selv om de bare henger i bølgene. Hvis jeg får det til, foretrekker jeg raskt inntrekk. På litt grunne steder gjør man det lettere for seg selv hvis man bruker flytesnøre og snørekurv. Jeg får færre fisk nå enn i mars og april, men du verden så fine de er etter å ha mesket seg gjennom våren og sommeren! Skitt fiske, ikke gi opp!
  4. Tryggis

    Jeløya

    Er det ingen som fisker på Jeløya om sommeren? Vel, de som rapporterer her og i sjøørrettråden har ofte inspirert meg, uten at jeg selv har vært så flink til å rapportere. Uansett, på stigende vann i går hadde jeg to solide napp, fikk en på ca halvkiloen og en på 1,1. I tillegg var det en sværing som tok et nydelig head and tail-vak utenfor kastehold.
  5. Våtfluesving er flotte greier! Jeg mener å huske at Gary Fontaine hadde en diving caddis, som imiterte en dykkende vårfluehunn. Visstnok er det noen vårfluearter hvor hunnen dykker for å legge egg. Han mente de tradisjonelle våtfluene og det tradisjonelle våtfluefisket imiterte denne adferden. Alt dette med forbehold om at hukommelsen min er riktig. Så denne filmen med ham på begynnelsen av 90-tallet... Min egen mening er at fisken noen ganger trigges av byttedyr som ser ut til å stikke av...Litt som med katter.
  6. Tryggis

    oslofjorden

    Isen har i hvert fall gått ved Vervenbukta, hvordan det er lenger inne vet jeg ikke. Tryggis
  7. Tryggis

    Bi-fangst i Rena

    Kanskje ikke verdens mest delikate dyr, men er det ikke bedre å ta livet av stakkaren enn å la den flakse omkring med krok og snøre? Har selv opplevd å få flaggermus, den tråkket jeg flat og fikk lirket flua ut.
  8. For noen år siden fisket jeg en del i Store Hvitstensvann i Bærum/Oslo-marka og så da flere buormer hver gang jeg var der. Om det fortsatt er mye der, aner jeg ikke.
  9. Jøss! Så du Niser her? Har jeg aldri sett her på alle de årene jeg har fiska her...! Ja jeg gjorde det. Tidligere i våres så jeg niser i Mossesundet innenfor tankanlegget. Har også sett det utenfor Hulvik for et par år siden. Ellers er jeg imponert over fangstene til mange på forumet. Har selv vært ute 1- 2 ganger pr uke og ikke fått noe å snakke om, og ingen over kiloen Når Lobben har fått så bra på østsiden av indre oslofjord, mener du da Bunnefjorden eller Nesoddenlandet?
  10. Nord for Son i går kveld: Små sjøørreter vaket i sola. To rundt halvkiloen tok flua. En flokk niser mesket seg 100 - 500 m fra der jeg stod. Jeg var en stund engstelig for at stappet i seg sjøørret. Da sola gikk ned fikk jeg 10 - 15 sei på ca 15 cm, så forhåpentligvis var det de som stod på menyen. Fin kveld, men hver gang jeg har vært ute har jeg kun fått småfisk, også i går. Jeg har fisket litt inn i mørket, men da har jeg kun fått småtorsk. Jaja, neste gang!
  11. Var i Son i går. Fisket fra 17 - 2130. Ingenting. Kanskje to små napp, tror ikke det var "ordentlig fisk". Det er vel ganske dårlig...
  12. Tryggis

    oslofjorden

    Uff da, har det vært moderat respons? Jeg har ikke allverden å bidra med, men to hotte (men desverre godt besøkte plasser) er Halden brygge på Snarøya og Elnestangen i Asker. Snarøya har flere bra plasser, bl.a. fra sjøflyhavna og innover mot Lysaker. Hvordan man parkerer der vet jeg ikke. Det er noen år siden jeg fisket der og siden den gang har ting endret seg. Det kan også være bra på Huk, både ytterst og innover mot Paradisbukta. Der er det greit å parkere, eller reise med buss. Skitt fiske!
  13. Jeg sitter med to stk sneller til tohåndsfiske med ødelagt brems. Jeg må skaffe meg minst en ny snelle til tohåndsfiske før neste sesong. Jeg "kjører budsjett" og lurer på om noen har tips om rimelige sneller med holdbar og god brems? Er det noen som erfaringer med scierra xdp og tx2 som skitt fiske selger? Kapasiteten skal passe til 9-10 klumper... Anbefalinger og advarsler mottas med takk. Tryggis
  14. Har selv Patagonia med sticky rubber. Er fornøyd når jeg er på leirete steder eller telttur og alt skal bæres på ryggen. Er det snakk om store steiner i elv eller "algete" svaberg på kysten, da er de helt uegnet. Så for meg er de spesialsko for sykkel-/vandreturer eller hvis jeg skal til numedalslågen hvor det kan være noen bratte og leirete stier hvor filt ikke er noe særlig......Altså de er best over vann Tryggis
×
×
  • Opprett ny...