Gå til innhold

wilfred

Members
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hyggelig at du bidrar wilfred Så får vi hevdet sørlandet litt Er det der jeg tror det er? Regner med du forstår hvilken elv jeg mener....... Hallo ruffen. Takk for det.Jo det er det....tror jeg
  2. Blei litt krøll med bildene . Prøver igjen. Dette skal være det første bilde. [attachimg=1]
  3. På stedet hvil.....hvil. Her er noen mobilbilder fra i sommer. Forsiktig ut av hoven... [attachimg=1] Holde rolig med hode mot strømmen , og kjenne at ørreten får igjen balansen......[attachimg=2] Sette den forsiktig ned på bunnen, mellom, og i le av noen steiner.....[attachimg=3] Her sto ørreten rolig i 1 time....(det gjorde jeg også). Det er kaldt og stå utvada og helt stille så lenge...... Så jeg berørte den på halefinnen , og ørreten glei pent og rolig ut i elva og forsvant i dypet........ Noe å tenke på når vi slipper ut fisken i elva. Ikke der det er sterk strøm , men inne langs elvebredden er det små bakevjer , og roligere vann , og ørreten får en mulighet til å komme til hektene igjen.
  4. wilfred

    Blir du skremt?

    Jøss finnes det flere der ute Og jeg som har vært i snøreklasse #0 "skapet" i 10 år Please send link på PM
  5. Tatt i Rena i sommer. Vekt 9 hk. Fettfinneklippet, og merket i ryggfinna. Når jeg tok på halefinna, kjente jeg at beina stakk i handa. Og det så ut som halefinna og bukfinnene var infisert av sopp Ørreten er satt ut fra oppdrettsanlegget i år.Jeg tok den 28/6, så den kan ikke ha gått så lenge i elva. Her tas det altså gyteferdig ørret i perfekt stand , fra Renaelva, stryker og melker og blander i hop. Forer opp i trange kummer, hvor fisken biter hverandre i stykker i stress. Og så setter de ut igjen dette her ??? Hva mener forvalteren med det da De må jo se hvilken tilstand fisken er i , når de setter den ut? Kan soppinfisert oppdrettsfisk smitte villfisken i elva? Ørreten i Rena er den beste til og reprodusere seg selv.Det kan den best av alle. Jeg vet at det er regulanten av elva som betaler for oppdrettsanlegg og utsettinger. Men når resultatet blir som her, så ser jo alle at det bærer helt galt avsted. Da må det la seg gjøre og bruke de pengene på andre og langt mer fornuftige tiltak i elva. For eksempel til forbedring av fisketrappene i begge ender av Søndre Rena. De fungerer ikke så bra etter det jeg vet.
  6. Jeg har ikke lest hele tråden , så om noen har nevnt denne filmen tidligere, så skader det ikke og ta den en gang til: DER ELVEN RENNER . Av Robert Redford. Hovedrolle Brad Pitt. Orginaltittel er: A River Runs Through It. Filmen hadde 3 Oscar nominasjoner, og vant en Oscar for beste foto. Produsert i 1992. Filmen er bygd på en sann historie, fra Montana etter århundreskiftet (1900). Og boken som filmen er laget etter, er skrevet og opplevd av Norman MacLean. Filmen handler om forholdet mellom to brødre , som er veldig ulike ,men er likevel sterkt knytta til hverandre, og begge elsker å fiske med flue. Kjempefilm.
  7. Bruker stort sett stang klasse 4. På fine og vindstille dager bruker jeg 0`er stanga, med et Orvis snøre klasse1.
  8. Det skal jeg ordne sixpack. Men da beholder jeg bøtta
  9. Det jeg mener (og som jeg skrev i innlegget), er at når de naturgitte forhold er som de er her på sørlandet. Med naturlig surt vann, skrinne elver, og lite mat til fisken; så hjelper det ikke med tynnigsfiske. I hvert fall ikke med fluestang. Da må det brukes andre metoder (ruser, garn osv), i stor skala.Det er jeg ikke i mot. Og man må holde på hele tiden (i årevis antagelig), skal det hjelpe noe. Stoppes uttynningen,vil det bli fullt med småfisk igjen, i løpet av et par sesonger. Da er det kansje like greit og godta forholda som de er, og la de få store gytemodne ørretene som er her, få være i fred under gytinga. På gyteplassene. Ellers er det helt ok for meg og fiske etter ørret til isen legger seg. ( Så kan man pilke etter den etterpå ). Mvh Wilfred.
  10. Hei Syrstad. Takk for pm og engasjement. Kultivering, hvorfor det?? I de fleste elver og vassdrag og vann på Sørlandet, var det FØR forsuringen for alvor satte inn på 60 og 70 tallet, stasonære bestander av mager og småfallen ørret. Men det var også noen vann med større ørret av god kvalitet. Langs kysten var fisken liten, mens det var større fisk opp mot heiene. Undersøkelsene ble utført av Alf Dannevig ( på 1920 tallet) ved Flødevigen forskningstasjon. Og han mente også at grunnen var misforholdet mellom antall fisk, og tilgang på næring. Mange av vassdraga ligger på granittiske og gneisiske bergarter som er sure, og gir lite kalsium og magnesium ved forvitring. Etter kalkingen og utsettinger av fisk på 80 og 90 tallet , var det stor fisk i en del vann her nede, men etter noen få sesonger, så var de fleste vassdrag full av liten og mager ørret igjen. Den tilpasset seg miljøet og næringstilgangen der. Bellandsvassdraget er antagelig et slikt "surt vassdrag. Og da hjelper det ikke med kultivering, forstyrring i gytetida eller dynamitt som du ikke nevnte. Skal vi ikke heller ha respekt for naturen, være ydmyke i vårt forhold til den, og glede oss over den når vi er der? Kansje vi skulle skuldrene noen hakk, og godta at det ikke er, (eller kan bli), storfisk overalt. Eller skal vi oppføre oss som superegoister, og ture fram, med "kilosfisk" på hjernen. Ps. Slapp av nå Karlsen jeg skriver om oss og vi, og setter meg ikke på noen hest, (høy eller lav) Mvh Wilfred.
  11. UPS! Du glemte visst å nevne at vi også slipper ut all fisk over 40 cm, og at fisk over kiloen tilsvarer ca 0,5 % av de fiskene vi fanger i løpet av en hel høst. Dette var selvfølgelig en helt tilfeldig forglemmelse, så jeg unnskylder den glatt. Nei det var ingen forglemmelse Karlsen.Poenget , (som jeg har skrevet ørrten ganger) er at du fisker den på gyteplassene midt i gytinga . Det er uaktseptabelt etter min mening. Det at du slipper ut fisk over 40cm, bekrefter det jeg skrev igår,om og ha etisk og moralsk standard målt i cm. Gyteplassene består stort sett av voksen fisk, med en gjennomsnittsvekt på 100-150 gram. Av 200 fisk er kanskje èn over kiloen. Vi fisker i hele vassdraget, og overalt hvor vi fisker tar vi stort sett kun småfisk. Denne kakker vi i hodet. En sjelden gang tar vi fisk over 40 cm. Den lar vi selvfølgelig få gå. That`s it. Nok en gang viser jeg til hva du sjøl har skrevet i tråden;Bruørretfiske i Agder. 7/10-07 ;Kamerat tok ørret på 1,9. Du skremte opp enorm ørret på +/- 3kg. 22/10-07;Skriver du at MYE stor ørret jager vilt rundt i overflaten ( 0,5-1,5 kg) osv, osv. Ja det er kamp om de beste gyteplassene Karlsen. Og de største og sterkeste ørretene, vinner de beste gyteplassene. Det er slik det foregår i naturen. Det kalles naturlig utvelgelse. Fiskene med de sterkeste genene vinner, og fører arten videre, slik at arten overlever. Og det er her du kommer inn med gytefisket , eller var det tynningsfisket Da blir det nok vei i vellinga skal du se.For dette er nok noe du har greie på. Jeg for min del setter strek for denne debatten med deg nå Karlsen. Jeg har sagt hva jeg mener om å fiske i gytetiden før ørret. På gyteplassene. Føler at diskusjonen begynner og ta form som en skyttergravsargumentasjon , der vi slår hverandre i hode med argumentene. Thats it, og takk for seg Mvh Wilfred.
  12. Du skriver jo om det sjøl Karlsen. Dere skremmer ut. og tar opp stor fisk. På gyteplassene . Hele vassdraget er full av småfisk , som dere kan fiske på så mye dere vil for meg. Men gyteplassene (og det er på noen få begrensa plasser i vassdraget) bør få være i fred . Det er det jeg mener. Igjen tillegger du meg påstander. Jeg forbyr deg ikke og redigere, jeg bare påpeker at du gjør det.
  13. Nei jeg sammenlikner ikke fiske på gytende sjø.ø og laks, med fiske i brunørretvassdrag. I sjø.ø og lakseelver er elvene fredet i gyteperioden. Jeg sier at det er uakseptabelt og fiske etter GYTENDE fisk, på GYTEPLASSENE. I mine første innlegg i denne tråden, sier jeg at det er ok med tynningsfiske. (Nei, jeg har ikke vært inne og "pynta" på innlegga mine.) Jeg viser nok en gang til innlegg du har skrevet tidligere, i andre tråder her på forumet. Om at du skremmer ut stor fisk, og at det tas opp stor fisk der osv.( Om det ikke er redigert vekk da) Du vet hvor fisken står, og der bør den få stå og gyte i fred. Fisk overalt ellers. men spar gytefisken. Og så kommer du med noen påstander om min etiske og moralske standard. Latterlig. Det er et velkjent debattknep å tillegge motstanderen synspunkter og moralsk ståsted, for så og argumentere mot( i dette tillfelle dine) de samme påstandene. Jeg vil ikke si noe om ditt etiske ståsted, og moral. Men det frister og spørre om du måler den etter størrelsen på fisken eller?
  14. Den fisken kan ha vandra langt for og komme til gyteplassen. Så må den sloss med andre fisk om reviret sitt. Og bruker masse krefter på det. Så biter den på en nymfe eller streamer i ren agresjon antagelig, og får kjørt seg noe kraftig. Så er det den obligatoriske fotograferinga og veiing. Og det er ikke akkurat og være "innom flua" som du skriver. Hva skjer med fisken etter det tro? Er det liv i den etter kjøret? Går den rett tilbake til gyteplassen sin? Eller går den til et dypere sted i elva, slipper rogn eller melke,og vi får en mislykket gyting? Det kan og være at småfisk går inn og gyter med den fisken som eventuelt står igjen. Da har vi oppnådd det motsatte av det vi vil med tynningsfiske. Mvh Wilfred. Men da mener du med andre ord at laksefiske og sjøørret fiske i elv burde vært forbudt? laksen svømmer ihvertfall langt for å komme til gyteplassen. Jeg liker å tro at fisken slipper unna i godt hold, hadde jeg ikke trodd på det må jeg kakke alle fisker som tar flua mi igjenom en hel sessong pga "kjøret" den er igjennom.. Nei jeg mener ikke at laks og sjøørret fiske i elv burde vært forbudt. Men som du kansje ikke vet, så stenges lakse og sjøørretelvene for fiske når det nærmer seg gyting (også mange brunørretelver stenges for fiske da.) Og det er nettopp for og beskytte fisken under gytinga. Den totale belastningen er stor nok i den perioden, om ikke vi skulle fiske etter den også, for deretter å slippe den ut igjen. Der jeg kommer i fra (og i min verden) er det totalt uakseptabelt å fiske, eller for den sakens skyld, lystre gytende fisk. Og til deg sixpack: Når du går tom for argumenter, så tyr du til ironi. Er det uttynning du vil, så ta kontakt med grunneier. Og så kan dere drive med garn og rusefiske om sommeren. Fremdeles mvh Wilfred.
  15. Den fisken kan ha vandra langt for og komme til gyteplassen. Så må den sloss med andre fisk om reviret sitt. Og bruker masse krefter på det. Så biter den på en nymfe eller streamer i ren agresjon antagelig, og får kjørt seg noe kraftig. Så er det den obligatoriske fotograferinga og veiing. Og det er ikke akkurat og være "innom flua" som du skriver. Hva skjer med fisken etter det tro? Er det liv i den etter kjøret? Går den rett tilbake til gyteplassen sin? Eller går den til et dypere sted i elva, slipper rogn eller melke,og vi får en mislykket gyting? Det kan og være at småfisk går inn og gyter med den fisken som eventuelt står igjen. Da har vi oppnådd det motsatte av det vi vil med tynningsfiske. Mvh Wilfred.
×
×
  • Opprett ny...