Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  4810
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  483

Everything posted by Truls

 1. 800g ser riktig ut, og for en nydelig ørret, absolutt praktfull og en minnsverdig måte å fange den på! Gratulerer så mye med en fantastisk flott opplevelse, og praktfull fisk! Takk for at du deler! 👍
 2. Om noen skulle være i tvil om at brisling er en vesentlig del av sjøørretenns føde fra sommeren og godt utover høsten, så ta en litt grundig titt på dette bildet.
 3. Skal ikke kimse av et skikkelig raveparty i ny og ne 😄
 4. Det er egentlig mange uker på overtid, men omsider ble trangen for stor, og jeg fikk startet sjøørret sesongen. Og hva kan man si, det var helt drøyt med fisk så lenge været var kjipt nok. Jeg lurer litt på prioriteringene mine, når jeg drar på skauen for å fiske når jeg kan få 25-30 ørret på noen timer i sjøen. Men begge deler er jo så utrolig gøy... Vanskelig å velge, men nå har sesongen i sjøen tatt av for min del! Det var sjøørretfiske som i gamledager med masse action og flere fisk på rundt kiloen, mange mindre og den store som slapp unna (men jeg fikk den, og kjørte den frem til nesten landing ) . Helt rått!
 5. Det gjør det, man må bare se på det under uv-belysning. Om det ikke er endret til noe annet mer avansert nå som uv lys brukes av så mange som binder fluer.
 6. Humor! Men teksten ble veldig mørk.
 7. Gjerne hurtigsynkende line, og litt store fiskeimitasjoner. Lyrens første utras er heftig, og den går gjerne rett mot bunnen og kan lett sette seg fast i tangen. Gjelder å holde igjen så godt det går!
 8. Godt og se at det fiskes, og fanges bra fortsatt. Skulle gjerne holdt på enda en stund for min del men her i området jeg fisker så er det fredet fra lørdag 25/9 og da hjelper det lite hva lysten tilsier. Har vært store sverminger her lenge og et heftig fiske på steady vakende fisk av bra størrelse, som ofte har gått helt inne i kantene og mesket seg. Det er smygfiske på sitt ypperste. Rett og slett dritgøy. Med en dårlig siste tur, ellers har det vært over all forventning. Skulle gjerne hatt en siste tur... men lever lenge på turene før. En av de så heftig at flua ble tygget i filler
 9. Det er vel lite sjøørret igjen i dette området dessverre, men jeg mener å ha lest at det er fredet 1/3 - 31/5, altså enda en måned lenger (?) Men det er vel en del lyr som kan fiskes, og den er jo veldig gøy å få på flue. Gjedde på flue er veldig gøy. Alltid et eller annet som kan fiskes med flue. Edit : fant en link fra regelverket vedr fredning i dette området
 10. Truls

  Harving

  For oss som fisker med flue så er en sort gurgler optimal til "harving" Men det får andre ta seg av, jeg liker å se hva som skjer når jeg fisker. Har gitt opp å fiske i mørket.
 11. Takk for hyggelig tur, ja 👍 Det er jo bare så typisk, når man skal ha med noen et sted så viser som regel ikke plassen seg fra sin beste side. På søndag var det tvert i mot, så dødt som jeg nesten aldri har sett det der oppe, selv om sesongavslutningen alltid er et antiklimaks der. Det ble litt som fryktet etter regn og væromslag. Du får ta med deg at tross blytunge forhold så hadde du en fisk på og fikk sett på en fin ørret som gikk steady og vaket. På et smått håpløst sted for å få kastet på den... Men det var hyggelig, og masse fluefiskeprat i naturskjønne omgivelser, selv om alle de bra turene nå står og vipper mot å være fiskeskrøner forståelig nok... Heldigvis har jeg noen bilder som dokumentasjon på at det faktisk finnes fisk der. Du får henge deg på dit opp til våren igjen, så regner jeg med at fisken kommer også. Alltid litt vemodig med sesongavslutning der oppe, men nå er det bare å pakke vekk treerstanga og finne frem #6 og fylle opp sjøørretboksen. Om et kapittel er ferdig, så åpnes det neste. Bildene er fra turen før, og den var jo helt drøy fangstmessig selv om jeg ser det blir vanskelig å bli trodd etter søndagens tur
 12. Bloke er på flyttefot om dagen og er vanskelig å nå på mail. Har bloke sine xl50 og xgnp i klasse fem og de er ikke helt der oppe i forhold til min kastestil. Men topp stenger altså, misforstå meg rett. Men savner litt X-faktor som det er på en del av bloke sine stenger i andre klasser. Ta en titt på Taniwha sin TNHX 9' #5 Mye smak og behag her altså, men jeg ville tatt med den i ligningen.
 13. Hoppet fra klasse 4 til 5 er ganske stort, muligens kanskje det som føles størst mellom de ulike klassene, og spesielt om man går ned på lengden i tillegg. Men til mitt skaufiske der jeg fisker mest på fisk på 4-700g, så er det #3 som gjelder. Utrolig lett og følsomt, selv om mange mener det er en tulleklasse å bruke.
 14. Mye av opplevelsene man har knytter seg til utstyret man bruker. Det handler ikke om prislappen, men at stanga passer deg og man kjenner den ut og inn og har delt masse gode minner med den.
 15. Ja, man kan sitte i evigheter å se på den flua, og så ser man bort et lite øyeblikk så er den tatt og man er for sein med tilslaget... Hvordan i huleste vet ørreten akkurat når man ser bort?? Det er jo så typisk og skjer så ofte...
 16. Vanligvis i starten så er problemet at man er for ivrig og drar til for raskt og for hardt. Bomdrag gjør alle, men det gjelder å ha litt is i magen, spesielt når ørreten tar rolig, så kan det føles som en liten evighet fra fisken tar til den veiver med halen og går ned. Det er da det er på tide å dra til. Og så er det ikke rare tilslaget som skal til for å sette en liten tørrfluekrok. Bare heve stanga kontrollert og bestemt, men ikke hardt og raskt. Man skal bare stramme snøret.
 17. Ja, en stang til alt klarer man ikke å få til, det blir for mange kompromisser rett og slett. Men et par tre stk bør man komme veldig langt med. Har du #5 og #7 så klarer du egentlig det meste, men en litt snill og gjerne kortere stang i #4 til korte presentasjoner og finfiske kan nok tenkes du ryker på etter hvert, det er mer gøy å kjøre fisk på og. Etter hvert som man blir mer og mer hekta på dette, så dukker det gjerne opp ønsker om enda mer spesialiserte stenger osv. Fort gjort at det blir mye utstyr...
 18. Det er en pen måte å si det på. Riktignok har det blitt mye mindre fisking enn vanlig de siste par årene av ulike årsaker, men med stangbygging som hobby også, så blir det litt fluefiskerelatert i alle fall.
 19. Lite besserwissertendenser å spore altså. Tror du skal jobbe hardt for å nå opp blandt bessewisserne i denne hobbyen her Engasjert og ivrig 👍, og det er jo egentlig bare å holde fast ved så lenge du kan da det er viktige egenskaper for læring. Jeg drar med et par ekstra stenger så du får prøvd. Jeg har blandt annet en helt nybygget stang som jeg ikke har prøvd selv enda, som jeg tror er ganske bra. Har i hvert fall forhåpninger til den! Mulig jeg får ferdig en annen også, men vi får se hva jeg rekker.
 20. Ja, tanken min var at det blir en dyr måte å lære på om man begynner å kjøpe stang etter stang for å få prøvd mye forskjellig før man vet hva man liker. Du vet best hvordan du selv lærer og med den entusiasme du virker som du legger inn for å lære deg dette så tar det ikke veldig mye tid før du blir en habil kaster og fluefisker. Jeg har jo et utall stenger. Kunne kanskje vært nyttig å få prøvd noen firere om du har lyst.
 21. Fornuftig dette du skriver her. Vi blir nok aldri bedre enn stengene vi bruker, da det er såpass mye som går på teknikk og stanga ikke bidrar med all verden. Det som er litt viktig er hvilken aksjon og klasse stanga har. Skal du finfiske så er det gjerne fint om ikke stanga er veldig stiv og man velger lettere klasser (f.eks #4) og skal du fiske sjøørret på kysten i litt vind så bør det være bra med spenst i stanga og man går opp noen klasser (#6 og #7) Om jeg skulle startet opp nå med den kunnskapen jeg har tilegnet meg, så ville jeg først fokusert på å lære meg å bruke det jeg har og brukt klasse 4-5 til ørret og 6-7 til kyst/laks/gjedde osv. Startet på kastekurs og så øvd masse så jeg hadde blitt god med det nåværende utstyret før jeg hadde begynt å teste litt forskjellig på ulike messer og kastetreff og så begynt å utforske hva jeg liker best i de ulike formene for fiske jeg driver mest med. Nå er det ikke sånn at winston er bedre enn scott eller hardy bare for å nevne et par navn. Drit i merket, og tenk egenskaper og bruksglede! Men er man rykende fersk så ligger det litt frem i tid mener jeg. Lære å kaste med det man har til man er trygg på det og kasting går mest på automatikk, og så begynne å utforske før man eventuelt "oppgraderer" da slipper man gjerne en del bomkjøp underveis. Men på litt sikt så blir man flinkere når man behersker det meste av stenger, men ikke tenk for mye på det i starten.
 22. Vær litt varsom med Sunray, det er mye rare tilbakemeldinger rundt om vedr han figuren. Bare på grunn av disse så ville jeg styrt klar av han og sett på andre alternativer, så de som driver litt seriøst med snører heller få ta sin del av markedet. I lettere klasser så synes jeg det gjør seg med litt kortere stenger. Jeg tar gjerne 8 fot #4 for eksempel. Min erfaring med disse rimeligste stengene er at de har noe lettere for å knekke og noe ujevn kvalitet, men hva kan man forvente av en stang som koster ca en hverdagsmiddag. For meg representerer de riktignok ikke noe eierglede i hvert fall.
 23. Driver selv og vurderer en tralle med sykkeldekk som jeg kan bruke både bak sykkel og å trekke manuelt gjennom litt myrlendt terreng. Altenativet som er å bære er en "nestetraumatisk" opplevelse, om man setter det litt på spissen. Men utrolig anstrengende og kraftkrevende er det. Men vet nå ikke helt hvor jeg skal begynne. Håper noen av dine reodor felgen løsninger gir litt inspirasjon! Du finner mange kreative løsninger 👍
 24. To tvillinger ferdige omsider! Disse er bygget over samme lest, på emner fra Taniwha, og er hhv klasse 5 og 6 og selv om finishen på stengene er dritkule så har de vært litt strev å surre, men resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Femmeren er tenkt til litt større ørret, og #6 til sjøørret så nå er jeg klar til høstværet setter inn!
×
×
 • Create New...