Gå til innhold

Ængler

Members
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Ok, Ængler ble til mest som en spøk. Han kan mye nyttig og mye som ikke er så nyttig, men han har blitt lit VEL frekk i tonen. Så jeg har derfor besluttet å ta av ham brillene. Og da dør han. Så får vi se om han gjenoppstår i en annen, og mer ydmyk drakt. Men jeg må innrømme at jeg synes han har fått litt VEL mye pepper. Mer enn fortjent. Og det tror jeg er pga utseendet ;D. Så til alle han har fornærmet: Det var en fiktiv figur, og det var ikke personlig ment til noen. RESPECT!!
  2. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Fint med kunnskap, men bruk den til noe konstruktivt! Bedrevitere er det nok av, prøv å ikke bli en av dem Ingen tvil om din detaljkunnskap, men det finnes forskjellig intelligens. Noen er bokormer og andre praktiske anlagt, det å vurdere andre via et forum kvalifiserer som mindre heldig i min bok. No hard feelings................... DF DF: På hvilken måte vurderer jeg andre?? Staffan fortalte meg hva jeg burde drite i. Derfor fortalte jeg ham hva jeg synes HAN burde drite i. Og han bør SPESIELT drite i hva jeg finner interessant eller ikke. Og hvis du syntes det er uinterresant at en av verdens fremste på komposittmaterialer (som er det de fleste av oss fisker med) nå skal engasjere seg i stangbygging igjen, så burde du (og andre i samme situasjon) kanskje vurdere å holde dere vekk fra tråder som omhandler nettopp dette?? :-\ Jeg holder meg vekk fra tråder som jeg finner uinteressante. En grei tommelfingelregel egentlig... Som "ny" på forumet må jeg si at jeg har blitt svært dårlig mottatt. Bortsett fra selvforsvaret overfor Staffan så har jeg aldri angrepet enkeltpersoner her inne. Jeg har fått "dritt" fra øst og vest her inne. Og DF, jeg er både kunnskapsrik i teorien OG i praksis. I'm your worst nightmare!!
  3. Spiller det noen særlig rolle da...? :-\ Nei da Tore. Det gjør jo ikke det. Det er noe forferdelige saker. Poenget mitt var vel snarere at hvis vi først skal engasjere oss i slike ting så bør vi kanskje ta tak i saker som er noe nærmere rent geografisk. Det er mer enn nok å ta tak i her hjemme. Men det går jo an å ha flere tanker i hodet på en gang. Etter litt snoking på nettet så ser det ut som om NZ har tatt tak i problemet, men at Australia henger noe etter...
  4. Forskjellen mellom en person og et stort firma er nok mer enn en detalj eller? Det er flere år siden Gary Loomis forsvant fra firmaet G. Loomis. Han er fortsatt en av verdens fremste når det gjelder komposittmaterialer av denne typen. Så at han nå skal bruke kunnskapene sine til å lage stenger igjen mottas som en positiv nyhet av mange. Kan ikke du 'drite i' å bry deg med absolutt alt som skrives her inne? Du vet mindre enn du tror...
  5. Nordmenn sitter i glasshus i slike debatter...
  6. Hva mener du med 'de'? Det er personen Gary Loomis, som ikke lenger er tilknyttet G. Loomis (snarere tvert imot) som skal hjelpe TFO med å utvikle slukstenger. Slik Left Kreh har gjort/gjør i dag.
  7. Selve skalaen stammer altså fra den tiden man benyttet silkeormstarmer. Man brukte en "ekstruderingsprosess" for å gjøre den tynnere. Jo flere ganger man gjentok prosessen desto tynnere ble materialet, siden hullene ble mindre og mindre. 2x betyr altså "2 ganger", 3x betyr "3 ganger" osv. Det er derfor et høyere tall gir tynnere fortom. Bruker man tolvtallsystemet (tommer) er det lett, da det er .001 pr. trinn på skalaen. Bruker man titallsystemet så blir det slik Pål Andersen/Eikre beskriver med 0,0254 pr. trinn. Igjen er det fristende å si at slukfiskerne gjør det mye smartere...
  8. Hvis noen synes AFTM systemet er utdatert så kan dere jo lese om hvor 'X' systemet stammer ifra: http://www.flyfishinghistory.com/silkworm.htm
  9. Det er sant. Men å sprute det på balla er nok å utfordre skjebnen Staffan, hvor fant du info om at DEET er kreftfremkallende?
  10. Det er nok her du har misforstått litt. Dette er ikke noen konkurranse. Vi er nemlig bare en gjeng likesinnende fluefiskere som snakker sammen, fisker sammen når vi er heldige og har sjansen til det selv om vi bor helt ulike plasser i landet, og ellers har det trivelig med fluefisket vårt sammen. Og er kjempeglade når vi omsider får møte hverandre igjen. For det er nå trivelig når man ikke ser hverandre så ofte. Og nerde- stempelet må du nok fortjene på helt andre måter enn å utnevne deg selv. OK, ingen takhøyde for sånne som meg med andre ord. Liker helst og fiske alene og bruker kun diverse fora og internett forøvrig til å gjøre meg klokere. Liker også saklige diskusjoner med høyt faglig nivå, og har bare unntaksvis følt et spesielt behov for å bli personlig kjent med diverse forumdeltakere. Men neste samling dere har MÅ jeg være med på. 3055 "likesinnede fluefiskere" på samme sted må være litt av et syn. Blir Rena neste gang også eller? ;D Jeg synes forøvrig ikke det rosenrøde bildet du tegner stemmer med mitt innrykk av FFsiden. De som virkelig sitter på kunnskaper forsvinner jo en etter en. Takk Claus!
  11. Verden går fremover : http://www.midcurrent.com/news/2009/07/gary-loomis-goes-to-work-for-t.html
  12. Fuck ass, du slapper jo aldri av? Er du like stressa på fisketur også eller? ;D koder, japan, fc, prosenter, late som jeg selv er nerd, holde for meg selv... ;D Slapper av hele tiden jeg . Får derfor aldri slike utbrudd . Utnevner herved meg selv til nerd numero uno på denne siden.
  13. Ok så den ærede forsamling skjønner ikke at Japan er kjent for å lage den beste FC'en i verden, og at det er en aldri så liten sensasjon hvis USA nå får til det samme. Hvis dette stemmer så har antall produsenter av ekte FC økt med 33%. Jeg skjønner at dette er litt VEL nerdete for forsamlingen. Trodde denne siden var kjent for å ha høy nerdefaktor. Noe som er positivt for mange spesielt interesserte fluefiskere. Jeg tok feil så jeg skal holde slik info for meg selv neste gang. EAN koden har ingenting med dette å gjøre.
  14. Jeg trodde folk var interessert i at det finnes to typer FF Plus. Denne: Og denne: Flisespikkeri eller ikke. Jeg ville ihvertfall sette pris på slike opplysninger.
  15. Hmm, du slår inn åpne dører. Det er det da ingen som noen gang har lurt på. Feil. Det er motsatt når det kommer til "mykere"- delen Og "oppgitt bruddstyrke" tror jeg aldri at jeg har sammenlignet med disse to engang, eller med andre materialer for den del. Hvilken ørretfisker gjør forresten det da det er en del viktigere og overskyggende momenter enn det. Det blir som å sammenligne to kamerahus fordi begge har 12 megapixler. Ja, det er jo også en meningsløs sammenligning, ikke sant? Det har du rett i. Det var du som ga uttrykk for at døren var lukket. Etter å ha snoket litt på Rio siden så ser det ut som om de har endret produsent på FC. Disse nye materialene kjenner jeg derfor ikke. Jeg skjønner ikke helt hvorfor da det gamle var helt på høyde med det beste jeg har brukt, Riverge. Jeg tror det er flere enn meg som synes bruddstyrke er ett av mange viktige kriterier for valg av materiale. At det er en 'meningsløs' sammenligning er jeg ikke enig i. Oppgitt bruddstyrke er et utgangspunkt for videre testing. Hvis det hadde stått 5x - 1.0Kg så hadde jeg ikke tatt bryet med å teste det en gang. Uansett hvor fantastisk det var på alle andre kriterier. Hvis det er irrelevant så kan det kanskje bety at man får mest småfisk...? Nye Rio må testes. Det er det liten tvil om.
×
×
  • Opprett ny...