Gå til innhold

Imago-S

Members
  • Innlegg

    600
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Imago-S

    elve fiske

    Har du vært der siste tiden, Arild? Nedstrøms eller oppstrøms E18? Lenkter etter litt vaking i strøm nemlig!
  2. Imago-S

    vestfold

    Bare å grattulere nybegynnere og ledsager, blir da 3 år siden forrige storfisk i samme område. Er jo gøy det kommer opp noen slike beist. Men disse hadde jo vært fine og satt ut igjen, for vil tro disse her spesialiserer seg på ørkyta. Forutsetningen er jo at fisken er uskadet. Forrige storfisk gikk jo i garnet.
  3. Mye fint kan forklares og teorier kan testes og prøves. Prøv å få kontakt med andre i nærområdet ditt. Den første tiden en fisker er det mye en opplever og som skal fordøyes. Utrolig lærerikt å fiske sammen med andre som har drevet på litt. Og heller ikke undervurder en kamerat som ligger på samme "nivå" som deg selv. Utveksling av ideer og tanker er utrolig inspirerende. Og kan dere da være 2 som lærer samtidig med å være på tur med en som kan en del fra før av, får dere utrolig mye "gratis" lærdom. Kan være temlig frustrerende å ikke få riktig utvikling på sine opplevelser når en går og prøver for seg selv. Og det er synd om du da skulle gå lei, når det bare er en liten vri som skal til og du lykkes. En så liten? sak som å fiske på riktig sted til riktig tid kan avgjøre alt for en nybegynner. Tid og sted er erfaring som en tilegner seg over tid på de steder man har i sitt nærområde. Så kjentmann er gull verd, og for mange av oss er det en glede bare i det å dele av sin kunnskap. Uansett lærer en HELE tiden, DET er det som gjør dette til en væremåte og kansje endog en livsstil for noen. Lykke til!
  4. Imago-S

    vestfold

    Velkommen til deg Even. Var for et par uker siden oppe i Ulevann og Rønningsvann ved Snappen-Svartåa. Frosk og uhorvelige mengder med padder i Ulevann. Ikke et vak å se. Ingen dyr i lufta heller. Strømmen ut i Rønningsvann var såpass flott at det knøyt seg godt i en gammel kastehånd. Tur uten fiskestang etc., men så de første små døgnfluene for året i går. Er jo disse dagene før 17 mai fra gammelt av som best i lavereliggende vann. Sein vår har vel nå blitt tatt igjen av varme dager/solskinn. Ei skikkelig regndag hadde vel gjort seg med fine strømmer i bekkeos som resultat.
  5. De som vil prøve seg kan jo melde tilbake om oljeforekomster. Er noe klin og mye fugl er desverre tilgriset.
  6. Smilet forsvant fort på den skryteturen til fiskerimenister og miljøvernmenisteren på vestlandet. Bra med laks i fjordene der nå gitt. :-\ http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/150000-laks-paa-roemmen-fra-oppdrettsanlegg-3417891.html Og han fra Lerøy er jo like fornøyd han. Og så ser det ut til at kjemikaliebruken har økt et par prosent siste par åra for å ta knekken på lakselusa. For min del ser det mer ut som alt annet blir tatt knekken på. Kan mene mye om Oddekalv, men han tar da til ordet og er ikke skyggeredd for makteliten.
  7. Fikk en til å lage en pedestal til stikke, funker som fy Jupp, tenkt tanken....he he.
  8. Over & Under her å....hehe. Noen stikker bare overlever! Eneste jeg savner er å kunne montere den på ei løs festeplate slik som nymotens stikker har i dag. Så hvis noen har en utgått stikke med slik plate kan denne kansje modifiseres til stikka mi. Festehullet bør da være på ca. 10mm da stanga på O/U-stikka er 9,5mm.
  9. Oddekalv holder ilden ved like, og reportasjen på tv2 i kveld viser jo glatt hvilke holdninger som det må råkkes ved. Lerøy ville ikke se undervannsfilmen som teamet kom med, men glansbildebrosjyren er fin å levere....! Her har nok den mannen fra Lerøy en temlig flau smak i munnen, men jobben hans er vel å dysse ned saken på lik linje med bortforklaringene til fylkesmannen i Hordaland. Det høres ut som om de skal undersøke osv. , men legg merke til replikke på slutten der..." slik som vi pleier å gjøre i samme type saker vi har hatt flere av"...? Tror det var slik han utalte seg...og noe med akseptabelt nivå...jaja...da kan dere jo tru det blir mye tiltak av dette. Og slik er det desverre på flere områder der "samfunnsinteressene forsvarer at ting blir liggende og gjemt".... http://www.tv2.no/play/nyheter/innenriks?progId=490871 Er jo ikke stort som ligger på bunn under mærene her eller..?
  10. Det er jo helt greit forklart. Fant nå en annen som synes det kan være fint å bruke dette også... http://www.rodbuildingforum.com/index.php?showtopic=25918 Var mye rart innen håndtaker på den siden der. Klikket på linken til marcia, så "gallery homepage" og så "reel seats and grips". Men synes Vegar`s sitt er av de beste så langt.
  11. Ble jo litt intressant dette her Vegar. Er år og dag siden en snekret håndtak selv. Du nevner "burned cork", hva er dette? Synes det ble veldig dekorativt og gav noen ideer her. En ting er at ting skal se dekorativt ut, men jeg liker at ting også holder og ikke går i stykker når en bruker ting. Derfor lurer jeg litt på kvaliteten på det du kaller burned cork. Lekker dreibenk!
  12. Oj, oj....for et flott håndtak. Kribler litt når en ser slikt godt håndarbeid. Vidar snakke om å olje trebitene før liming...Litt usikker der faktisk. Men Vidar vet nok best her garantert. Tenkte egentlig på om hvis trestykket ble for "fett" så limer det dårligere slik at korken "slipper" og man får uønsket slitasje/sprekker etterhvert. Flott Vegar, dette gav en god følelse i kroppen å se slike bilder.
  13. Ble jo sund bare av å lese den brosjyra, hehe. Ja inget er problem der, Norge og fisk er så sundt at det nesten ikke er til å la være å spise 5 dager i uka. Er jo slik de ønsker å fremstå. Ikke stort om medisinering og vann/fisk injeksjoner etc. Lønnsomhet i produksjon er jo basert på tillatt lovverk og hvordan dette kan skvises. Og så lenge ingen ønsker å ta i problemstillinger kan jo disse tjene grovt på å trå over loven eller ikke akkurat som det passer dem. Økonomien står jo i sentrum for disse uansett drift. Mitt ønske er at næringen blir mer renslig og ordnet slik at produksjonen blir mer transparent mhp miljø i generell betydning. Tilpasninger som kan gjøre dette, er jo at anleggene er 100% under kontroll. Miljø-sertefiseringen av anleggene idag er jo stort sett bare en vits, og det håper jeg blir rettet på. Sertefisertingen idag er jo kun for å fremstå som glansbilde, for derved å slippe innblanding og kontroller av produktet og andre spørsmål om selve produksjon.
  14. Svinnet er nok stort i dagens anlegg, Tmags. Tror det går ganske mange prosenter med pellets ned gjennom bunnen av merene og da havner de rett i bunnsedimentene. Var slik jeg tenkte. Ellers så er en del av foret i dag ikke bare animalsk. Tildels vegetarianere disse oppdrettslaksene våre ser det ut til. Forøvrig så er produksjonen i Chile på vei opp og dekker/skal dekke igjen et helt annet marked enn det som produseres her i Norge.
×
×
  • Opprett ny...