Gå til innhold

gjert

Members
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av gjert

  1. Pleide å dra ned 1. april for åpningen selv, noe som har vært alt fra helt supert fiske til ingen ting. I dag ble det skitur i stedet. Tror pålandsvind er viktig for den store suksessen, da blir det strøm i "sundene" (som nå vel er dekket av is også) og masse mat kommer inn til land, høyere vann etc.
  2. Den viktigste årsaken er at disse elvene er veldig mineralrike (tenk kalkelver). Både Island og NZ er vulkanske øyer og denne bergarten avgir mye minneraler til vannet. Mineraler er en knapphetsfaktor for all typer vekst og næringskjeden starter med alger som blir spist av nymfer osv. og dermed masse mat for fisken. Noen ganger kan det bli litt for mye mineraler i vannet også, i Firehole River i Montana er det så mye minneraler i vannet at fisken til slutt blir mineralforgiftet og dør når den er 2-3 år gammel. Her står geyserne og spruter ut mineraler rett ved elven.
  3. Min erfaring er at fluer som ser for pene og perfekte ut ikke fanger fisk særlig bra. Derimot fluer det er blitt tygget på litt kan ofte være det som skal til...
  4. Var selv en tur på Cuba i påsken og fikk en pang åpning på årets sesong med fisken under og flere andre. Tarpon fisking er kanskje det ultimate i "tørrfluefiske" dvs. man fisker på fisk man ser på ganske grundt vann. Utstyret er minimum 12 wt og 80 pound leader, de som brukte noe lettere enn det greide ikke å få dem opp. Også greit å kombinere med annet fiske her hjemme da sesongen på er april, mai og juni i Florida og Cuba. Disse fiskene svømmer opp langs kysten av Brasil og nordover, forbi Cuba, Florida Keys osv. på denne tiden. Veldig populært fiske blant annet i Florida Keys.
  5. Ja Madison utenfor parken. Han som driver fluefiske butikken (og nettsiden) under har en masse bra info om stedet og området: http://www.blue-ribbon-flies.com/
  6. Kjenner meg godt igjen på slutten av den filmen, den broen er $3 Bridge på Madison River. Navnet fordi det tidligere kostet $3 å parkere på parkeringsplassen bak der, nå er det gratis.... Fisket der og omerådet rundt en masse gjennom mange år, noe av det beste fluefiske som finnes noe sted i verden. Ikke like stor fisk som NZ, men ofte mye mer kvantitet.
  7. Første over 1 kg fra Nordmarka i år for mitt vedkomende, C&R. Blir ikke så altfor mange av dem derfra i løpet av en sesong, støstedelen av fisken er rundt 0,5 til 0,8 kg. Fisken er tatt på mauer, gikk og beitet på bare 1 meter med vann.
×
×
  • Opprett ny...