Gå til innhold

Fersk

Members
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral
  1. Comeback i sjøen i går kveld etter 2 års tørke. Tønsberg området, splitter ny Sage One #6, lett regn, fisket i en times tid på stigende vann, først reke som gav null, så wollybugger med start stopp inntrekk som på 10 kast leverte en på 2 kg + og en på ca 1,5 kg, super spreke og fyldige begge to. Begge to var pers, og kun ca nr 9 og 10 i rekken for en fersk flue fisker. Kjørte fisken så hardt jeg kunne og slapp dem forsiktig ut igjen. Det blir ikke lenge til neste tur!!!!
  2. Grattis Kjetil!!! Flott rapport på bloggen.
  3. Fersk

    Hemsila

    Vet at fangstrapporter og halleluja stemning ikke er veldig populært på denne tråden. Det forstår jeg godt. Fisketrykket er jo allerede stort nok som det er.Det som imidlertid er veldig bra med denne tråden er når forståsegpåerne diskuterer selve fluefiskefaget her inne. Var i hemsila på vanskelige forhold i fjor og hadde da god nytte av å følge med på denne tråden, det skaffet meg faktisk en fisk eller to som jeg ellers garantert ikke hadde fått. Veldig takknemlig for det. Er vel kanskje litt tricky forhold om dagen med mye smeltevann og lav temperatur både i vann og på land? Hadde ikke vært meg i mot om det ble blåst litt liv i denne tråden igjen. Tips mottas med takk. Mvh en som pt passerer Hokksund med retning Hemsila.
  4. Var ute å årets første tur forleden. Landa 3 små sei. Masse vak, mistenker at det stort sett var småseien som vaket. Betyr det noe for tilstedeværelsen til SØ at det myldrer med småsei?
  5. Grattis til alle med en syk syk fiskedag. Må si det røsket godt i kastearmen når første rapporten fra pættis tikket inn på Larviks tråden i går kveld. Utrolig morsom lesning!!
  6. Hadde det ikke vært for at jeg landet en fremtidig fluefisker på 3560 gram på Vestfold sentralsykehus denne uken, skulle jeg hengt meg med på søndag. Moro og lese om fangstene i det siste. Blir spennende å se om reka, eh... løken, beholder sin voldsomme SØ form til søndag. Skitt fiske i morgen alle sammen! Venter spent på at heftige fangstrapporter tikker inn utover søndagskvelden...
  7. Det var da et helvetes bra fiske karer! Reka fortjente den suksessen etter fadesen med knust linekurv og blåmerke på søndag.. Gratulerer så mye!!
  8. Ute en tur i Tønsberg området i dag. Fasit ble en halvkilos som datt av idèt den skulle i håven pluss et par hugg i flua. Regn, vanskelig vind og høye bølger kom også på kjøpet. Dagens største overaskelse var null vindknuter.... Tror det blir lagt inn en lottokupong til helgen... Spent på ulykkesrapporten til Kjetil!!
  9. Det er vel en fersking som skal takke. Morsomt å få være med erfarne folk på tur. Mange fine tips å hente om kaste teknikk, utstyr, fluevalg osv. Når det i tillegg ble SØ i håven, blir man ekstra hekta !! Spent på bilder fra Lars Vegas.
  10. Er det et triks for en fersking å overline for å få mer fart på lina. Har dobbelt trekket inne, men sliter med å få nok fart i lina. Bruker Guideline LPX klasse 8 med coastal slow int mid kl 8 og rio outbound intermediate med sink tip kl 8. Har også coastal fast int mediate som jeg ved en feil fikk i kl 7, det funker ikke i det hele tatt til 8 er stanga. Vil det være en god ide å skifte til en syver stang ? Fisker en del tørt med kl 5, det går kjempefint. Får imidlertid problemer når jeg skal i sjøen med 8 er stanga.
  11. Fersk

    Hemsila

    Jeg og en kompis har akkurat avsluttet 3 dagers fiske i hemsil. Vi er begge forholdsvis ferske. Denne helgen var det rimelig vanskelige forhold og vi rev av oss nesten hele håret i løpet av helgen. I dag landet vi en 700 grams tidlig på dagen etter tips på tråden her. Deretter hadde kompisen min på en kubbe på over 2 kilo som datt av kroken etter et gedigent luft kast. Skikkelig nedtur. Kroking var forresten en problem hele helgen. Vi hadde masse kontakt med fisk som enten spyttet ut flua eller slapp etter få sekunder. Det har derfor vært særdeles interessant å følge mr Eikre og flere andre sine tips og synspunkter på tråden her i det siste. Vi reiser antagelig hjem til Tønsberg som langt mer kunnskapsrike fluefiskere enn vi ville gjort hvis alt hadde gått på skinner. Har leilighet i dalen så håper på noen solrike kvelder med spinner fall i løpet av sommeren.
  12. Fersk

    Hemsila

    Takk for gode tips og råd. Jeg gikk ned en krokstørrelse og fettet den så den nesten sto opp av vannet. 3 kast og en 700 grams ble akkurat sluppet ut av håven. Utrolig lærerikt og morsomt for en fersking. Takk igjen for flotte tips. Mvh Vegard.
  13. Fersk

    Hemsila

    Har fisket i Hemsila i tre dager med svært dårlige resultater. 3 stk som datt av kroken etter få sekunder samt en haug fluer som blir dratt under vann hvorpå ørreten er borte før jeg rekker å gjøre tilslag. Det virker som om den kun pirker i flua før den spytter den ut igjen. Utrolig irriterende. Har fisket med auri krok 14 og baetis fra krok 16 til 20. Har hatt mange flyt over vakende fisk som jeg var sikker på at den skulle ta. Har fisket både i kanalene og på E6 strekkene. Si meg, har jeg mistet grepet eller er denne sesongens hemsila ørrete særere enn noensinne?
  14. For en syk fisk!! Du er i ferd med å bli en guru Doc! Driver klesbutikk i Tønsberg, du får komme innom en dag så jeg får autografen din he he... Mvh en fersking med foreløpig kun 2 SØ i beltet (største på 1,3).
  15. Fersk

    Hemsila

    Jeg kjøpte leilighet i hemsedal for fem år siden og min første fluestang for tre år siden. I min første sesong fikk jeg en kubbe på 1,5 kilo på et sted hvor jeg aldri har sett en sjel hverken før eller siden! Det var en opplevelse som hektet meg fullstendig. I min andre sesong var jeg heldig å fikk 1 på kiloen og en på 1,5 kilo. Denne gang på langt mer trafikkerte steder. Alle disse ble tatt i høysesong i mnd skifte juni/juli. Jeg har også opplevd telegrafen helt øde en søndag tidlig i september. Ikke et vak, ikke et kast. Ble sittende å prate noen timer med en hyggelig svenske bosatt i hemsedal, Per mener jeg han hette. Jeg fikk mange verdifulle tips av han og det ble en super dag ved elva selv om vak og kasting utble. Jeg kan forstå at innfødte kan bli lei av fisketrykket i hemsil. Samtidig er jo dette en av Hemsedals store attraksjoner og det genererer mye penger inn til næringslivet. For helårsdestinasjonen Hemsedal er dette udelt positivt. Jeg drister meg også til å tro (korriger meg hvis jeg tar feil) at den kommersielle suksessen i Hemsila har vært en inspirasjonsskilde i etableringen av "ørretens rike". Det er jo en svært positiv ringvirkning som kan fordele trykket og sette hele regionen på kartet som et ørret eldorado. Jeg tror lokale og turister naturlig nok opplever dette forskjellig. Vi kommer jo på en måte inn i hagen deres og "tar plass". Det er naturlig at frustrasjon kan oppstå når man i stor utstrekning må dele godene i hemsila. Jeg synes uansett at total opplevelsen ved å fiske i hemsila er fantastisk!! Jeg gleder meg over hvert vak jeg ser, hvert kast som ikke ender i backlash, panorama utsikten til hydnefossen, rennende vann....Dette gjør med bare enda mer glad i "dalen". At jeg må dele dette med andre tar ikke gleden fra meg. Men så er heller ikke hemsila min hage....
×
×
  • Opprett ny...