Gå til innhold

Levi Tyriberget

Members
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Levi Tyriberget

  1. Jeg skjønner ikke at det går an å lage så mye oppstyr for at noen skal DRA på en ørret-tur jeg Jan-Erik; Legg nå heller ut et par bilder ETTER turen da Ta gjerne et par av krigermyggen, utedassen (gropa) og alle de våte klærne som blir hengt opp i en overkondenspreget lavvo Kommer dere tilbake med fotsopp fra tundran´n og underlivssopp fra Murmansk så hjelper det ikke med Apocillin Hihi... noen som fikk med seg misunnelsesundertonen her?
  2. Si ikke det! Team adventure har ikke tenkt å havne på siste plass neste år .png' alt=':lol:'>
  3. Nå har du blitt skuffet hver gang jeg har snakket med deg Erik, da jeg har fortalt at jeg enda ikke har lest denne tråden... Slik! Nå er det gjort og her kommer mine første tanker :arrow: Hmmm... Jeg sliter når jeg skal stå til rette foran Perleporten skjønner jeg. Jeg fisker etter harr, gjedde og laks. De to sistnevnte fikser jeg etter kun i gytetiden. Har egentlig aldri hatt dårlig samvittighet heller, men nå har jeg aldri hatt stor grunn til det da siden 1: det er lovlig 2: jeg får skjelden eller aldri fisk :shock: Skulle det være at jeg hadde hatt dårlig samvittighet måtte det i tilfelle være på grunn av etiske betraktninger ved å plage gyteklar fisk. For å gå veldig langt og bikke over til å bli litt usaklig kan man jo tenke seg om det er mer uforskammet å plage gravide kvinner mot for å plage en jomfru (teller ikke med Maria). Det er jo egentlig det, er det ikke? Vi reagerer litt sterkere om vi hører om slikt. MEN tar gytefisk bemerkelsesverdig mer skade av å smake kroken enn utenom gytingen? Blir gytingen hemmet av at fisken har dinglet litt i kroken til Hr. Refsahl med fler? Jeg tror at det er mange betraktninger som ligger til grunn for at harren ikke er ferdet i gytetidene. For det første VAR det ikke forferdelig mange som fisket tidlig på våren før. Det ble skjelden satt tilbake fisk tidligere og fisk som ble tatt opp ble nok som oftest spist. Altså har ikke fiskepresset på gyteharr vært stort. Harren har vel heller aldri vært særlig utryddingstruet eller i fåtall. Snarere tvert i mot er det ofte litt for mye av den til at det er gunstig i forhold til slik vi praktiserer forvaltning av feks ørret og røye (bare se på en som fisker tsjekkisk... han flytter seg ikke mange metrene før en ny harr er lurt opp en tur hvis han finner standplasser og bettet er bra. Slike oppsamlinger av ørret har jeg aldri sett og det er ikke bare på grunn av at ørret er mer sky enn harr). Foreløpig har jeg valgt å konkludere slik: Jeg fisker gyteharr (eller gjedde og laks for den saks skyld) så lenge følgende kriterier er innfridd: 1. Det skal være lovlig 2. Det skal ikke være fare for/vist tydelige tegn til at fisken er under feil forvaltning tatt i betraktning av at det er sportsfisk (altså slik vi betrakter det for fiskerens beste). 3. Så lenge jeg ikke kjenner til noe annet enn at gyteharren klarer seg tilnærmet like bra etter en kort fight som en sommerharr ville gjort. Jeg vet ikke hva du ender opp med Erik, men du er velkommen til å bli fiskemunk sammen med oss når som helst i Glomma .png' alt=':lol:'> Ta gjerne den tiden du trenger for å finne ut hva som er rett. Levi Tyriberget
  4. Jeg har ved flere anledninger fisket på lukkerative vald. Dette har hverken gitt meg mere fisk eller større opplevelser enn på "kommersielle" fiskeplasser. Det at noen tar tak i ei elv for å øke antall stor fisk/øke turismen til stedet mener jeg at er flott. De kan ta de prisene de vil og folk kan betale hvis de vil. Det er desverre slik i dag at markedet bestemmer pris. En naturlig følge av dette er at "mannen i gata" ikke kommer til noen steder. OK det for meg. Jeg finner alltid et sted å fiske selv i tider hvor jeg ikke har god råd:-) Ellers så er jeg helt enig med Mjoff og Persa: Opplevelsen måles ikke i kilo fisk. Det er settingen rundt som er viktig for meg. Ønsker jeg meg en tur for meg selv i villmark så drar jeg ikke på tur med Tor. Ønsker jeg derimot et opphold med "hotell standard", ja da blir det noe helt annet.
×
×
  • Opprett ny...