Gå til innhold

Hans'ern

Members
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hans'ern

    Flygemaur

    Så ett par flygemaur i ett vann i Drammensmarka i dag - ca 450 moh. Så også noen få vak som kunne minne om fisk som tok flygemaur - men ingen sikre observasjoner. Generelt liten vak aktivitet - fjærmygg klekkingene har ikke kommet skikkelig i gang ennå. Fortsetter finværet så kommer nok flygemauren for fullt frem mot helgen.
  2. Tror det går en buss om morgenen fra Kirkenes til Tanabru - og en tilbake om ettermiddagen - selvfølgelig passer ingen av tiden flytidene. Hugo kan hente dere på Kirkenes flyplass - og bringe dere tilbake når dere reiser igjen. Hvis ikke må dere leie bil i Kirkenes. Ordner dere alt gjennom Hugo får dere også disponere hans bil hvis ønskelig (6 seter toyota hiace) Snakk med Hugo - og be om en pris på det opplegget du ønsker. Be også om et spesifisert tilbud på de ulike tjenestene - da kan du sjekke om du kan skaffe noe billigere andre steder.
  3. Du kan kontakte en som heter Hugo Erlandsen i Tana, han driver transport og opplegg for fisketurer med utgangspunkt fra Tana. Prisene vi fikk i år var meget hyggelige. Dessuten har han ei kjempehytte ved Laksjohka, akkurat der den renner ut i Tanaelva - det er en fin avslutning på en fjelltur å komme ned til boblebad og badstue! Hugo treffer du på 78928551 - hils fra Nyhuus.
  4. Det er vel et generelt problem mange steder at det blir satt ut for mye fisk. Forvaltningen av vanna drives gjerne av den lokale jeger og fiskeforrengingen - og man er helt avhengig av at de har kompetanse innen feltet. Det er også viktig at det blir gjort kartlegginger og undersøkelser med hvordan fiskebestanden i de ulike vannene blir påvirket av utsettinger. Har et eksempel fra "mitt" vann i Drammensmarka - som nå har blitt ødlagt av to ivrige karer med nisselue og skylapper fra den lokale forreningen som forvalter fiskevannet. Fisket var meget bra på 90 tallet, fin ørret mellom 600 og 900 gram - nå er det umulig å få en over 500 gram. Det er vel 10 år siden at jeg påpekte at de ikke måtte sette så mye fisk - allerede da så jeg av mine fangstrapporter at fisken blei mindre. Nå 10 år etter setter de fortsatt ut like mye fisk - i år fikk jeg en over 400 gram. Det er forbannet at to karer som selv ikke fisker - ikke gidder å høre når vi kommer med dokumentert fakta over fangsutviklingen - de bare drar nisselua nedover øra og gjør som de sjøl finner for godt. :evil: Er det noen som vet hva man kan gjøre med slikt - kan man klage det inn til f.eks fiskevalteren i kommunen for å få dem til å stoppe utsettingen til de har hatt et prøvefiske - for det er det minst 15 år siden ble gjort.
  5. Skjønner vel ikke helt alle som søker etter disse "rennene" - men nysgjerrigheten etter å finne det ble for stor - ble jo som en rebusoppgave tilslutt. Svaret på hvor renna ligger fant jeg på Fluefiskesiden. Man må finne noen fakta i forumet - f.eks at flere av de som fisker der snakker om "å komme oppover", enkelte andre blir spurt om forholdene i "renna" - tydeligvis fordi de bor i nærheten, og deres profil begrenser det geografiske område. Så er det å ta frem kartet og velg ut aktuelle elver i dette området - ta med de fakta som filmen gir - landbrukslandskap, mediumstor/lita elv, bebyggelse og vei langs veien, høyfjell i bakgrunn. Så bruker man nettet og søker på aktuelle elver, du får nyttig informasjon om mattilgangen i de aktuelle elvene og en skiller seg klart ut. Stor tilgang på mat gir ofte stor fisk - fakta. Og så kan man stusse på mangelen på fiskerapporter fra denne elva - men det er jo ikke rart for ingen vil røpe den med navn - men andre elver i samme område blir nevnt. Så legger man ut et lite åte i formumet - og flere flittige formum brukere her som som tydligvis fisker der går i "vannet" - ikke det at navn dukker opp, men bare en bekreftelse på at goelva er i området. Så folkens - dere får bare lete - svaret finnes her i formumet - forresten var det ganske artig. .png' alt=':lol:'> Men ingenting er 100% - så jeg kan jo ta feil.
  6. Hans'ern

    Hardangervidda

    Isen har ikke gått ennå på Hardangervidda. Iflg. folk som har jobbet og bodd på Hardangervidda i flere tiår er det veldig sen vår i år. Faktisk så ligger isen ennå tykk - og i traktene rundt Kallehovd/Mår er de faktisk redde for at de ikke får ut båtene sine til St. Hans. Det er ikke snø igjen øst for vannskillet - men det er jo fortsatt kuldegrader om natta.
  7. Noe av tilfredstillelsen ved fluefiske er faktisk klare lure ørreten med en flue som mest mulig ligner og oppfører seg som det byttedyre den beiter. Streaking caddis, rackelhane og elkhair caddis i forskjellige størrelser er vel ganske langt unna en fjærmygg :!: Vel, uansett takk for forslagene - det er ikke bestandig det å få fisk som betyr noe, like mye er måten det blir gjort på og tilfredstillelsen med å ha "knekt koden" denne dagen. Men jeg også klar over at "koden" kan være noe helt annet enn det den beiter på - mauern'n er som regel like god under disse forholdene, men det var den altså ikke denne dagen :?
  8. Opplevde nok en gang voldsom vaking på fjærmygg i går. I vinden så det ut som fisken tok tør fjærmygg som "skatet" bortover vannflaten. Fisken fulgte selvfølgelig kanten mellom stille vann og krusninger - vakene var skikkelige - nesten som når ørreten tar vingemaur!!! Er det noen som har forslag til en "skatende fjærmygg"?
  9. Bra med flygemaur midt på dagen - flere ørreter i ei lita vik fartet rundt og plukket dem med skikkelig plaskevak - deilig .png' alt=':lol:'> Mengder med fjørmygg også, og Marginata'en klekket også tidlig på formiddagen. Vannet ligger på ca 400 meter i Drammens marka.
  10. Skjønner at det er gode muligheter i området Røros - Os, gleder meg til å komme oppover i juni. .png' alt=':lol:'> Hva slags klekkinger kan man forvente fra midt i juni - generelt i området. (uten at dere røper navnet på "renna" deres)
  11. Skal tilbringe noen uker i sommer i Røros traktene - nærmere bestemt i Os. Ser av kartet at det finnes flere muligheter for spennende tørrfluefiske her oppe - man har selvfølgelig Glomma rett utenfor døra, men det ser også ut til å være flere spennende små-elver i området også. Hvordan er fisket i elver som Håelva, ritterelva, Vangrøfta, Nøra og selvfølgelig Glomma. Vet også at det er mye harr/sik i området - finnes det f.eks elver hvor ørreten dominerer - heller strekninger som er bedre for ørret. Tips tas i mot med takk
×
×
  • Opprett ny...