Jump to content

olea

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

  Never

About olea

 • Rank
  Viderekommen

Contact Methods

 • Website URL
  http://gungne2.wordpress.com
 1. Jeg hadde samme problem i fjor sommer. Plutselig begynte fortomsspissen å ryke i knuten. Tenkte at jeg hadde kjøpt råtten fortom, så jeg kjøpte ny. Nei, samme elendighet. Jeg var i ferd med å bli gal, for jeg har brukt samme knute i alle år, men nå funket den plutselig ikke mer. Jeg satte meg ned og testet knutene, de røk lett som bare det. Men når Kalle bandt samme knute med samme fortomsmateriale, så holdt knuten helt fint. Etter å ha laget et dusin kirurgknuter, så oppdaget vi at jeg dro sammen knuten for raskt på slutten. Det tålte ikke fortommen. Dette var tydeligvis en uvane som jeg ha
 2. Helt klart ja. Laksen er mindre verdt enn en ørret. I allefall ut fra mitt lille subjektive ståsted,
 3. Så vidt jeg kan se, så står det ikke noe om at Harren ble kakket i hodet.
 4. At jeg grep fatt i Fjellfant sitt innlegg var mer en tilfeldighet. Det er jo ikke bare han som er usaklig her. Nå er jeg ikke helt sikker på hvem du mener med store høvding, men jeg mener at størst mulig grad av saklighet bør utvises av alle. Uansett hvilken mening og stå sted man måtte ha. Vet ikke hvordan det er med andre, men jeg får litt problemer med å ta de seriøst, de debatantene som slenger om seg med usakligheter eller går til angrep på person.
 5. Om du sikter til det i parentesen, så burde jeg nok ikke tatt med den. Det jeg mente med den var at det alltid er noen som blir usaklig når de går tom for argument, eller når de møter argumentasjon tilbake. Synd at det blir slik, for det ødelegger mye i debatter som ellers har spennende innhold.
 6. Dersom målet er å redusere fiskepresset i elva, så ser det jo ut til at det å heve prisene har effekt. Det er allerede flere i tråden som yttrer skepsis i forhold til om de vil fiske i elva med slike priser. Sammenlignet med prisene i enkelte lakseelver så kan jeg ikke se at fiske i Hemsila skulle være spesiellt dyrt.
 7. olea

  Genial?

  Hva var prisen på herligheten?
 8. olea

  Epoxy som ikke tørker

  engangssprøyter er tingen for å blande rett....
 9. Enig med Ingar. Dersom stangemnet er uskadet, så er det ikke noe problematisk å sette på nye ringer. Du må bare vær litt forsiktig og tolmodig når du tar vekk den gamle lakken og surringene.
 10. Mikroorganisme = en- eller fler-cellet organisme som er så liten at den ikke er mulig å se med det blåtte øye. Men vanligst så forstår man dette som encellede organismer. Kalles også for mikrober. Virus tas gjerne med i denne gruppen, men virus mangler det meste av det vi har som kjennetegn på liv. Ingen forbrenning. Ingen egen formering. Ingen mulighet til å beveg eller forflytte seg selv. Mange har hevdet at dersom virus betegnes som "liv", ja så må også datavirus innbefattes. Dog litt mer søkt..... Jeg er jo ikke uenig i at ubehandlet fjær og skinn fra fugel kan være en mulig smittekil
 11. Ikke for å pirke, men det ble ikke helt rett. Et virus er en liten "ikke-levende" partikkel bestående av et proteinskall og innenfor her finner man arvemateriale DNA eller RNA. Virus kan infisere andre biologiske organismer, og kan bare reprodusere seg ved å overta celler. Virus kan ikke bevege seg selv, og det har ingen metabolisme. Det mangler alle cellulære mekanismer for å reprodusere seg selv, og er således ikke en selvstendig levende organisme.
×
×
 • Create New...