Jump to content

Broar

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Broar

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

203 profile views
 1. Broar

  Hva skremmer fisken?

  Har opplevd det samme som Rune og Knut. Noen steder der jeg fisker er det skikkelig kronglete (les bratt terreng og mengder/tett med trær og busker). På slike steder har ørreten passert så nærme skotuppene mine som 20 cm. Sitter jeg helt musestille så enser de meg ikke. I slike situasjoner har det fungert utmerket å få ut flua med et "pil og bue kast". Noe annet er helt umulig. I bellybåt har jeg flere ganger opplevd fin røye svømme rett forbi svømmeføttene mine. Da øker pulsen en smule kan man si. Ikke lett å sitte i ro da.
 2. Takk for fyldig omtale! Her blir det bokbestilling til den kalde årstiden.
 3. Boka Dynamic Nymphing har jeg allerede i hylla. Enig, kan anbefales den. Noen som har lest Tactical Fly Fishing: Lessons Learned from Competition for All Anglers av Devin Olsen og kan anbefale den? Kommer nok til å kjøpe den uansett for å lese i vinter.
 4. @RolvS Dropshot har jeg aldri prøvd, så kan ikke komme med noe tips eller meninger her. Men som "alltid", kan man finne noe på nett om emnet. Også om dette. Kanskje følgende artikler kan være av interesse? Mange interessante tanker er det her i alle fall. Ah... skulle hatt mer tid til fiske og prøvd dropshot også.
 5. @RolvS Hvis man bruker et såkalt Tuck Cast, så er min erfaring at nymfene synker raskt i starten av driftet. Ved et Tuck Cast lander nymfene i vannet før fortom og line. Kanskje dette kan hjelpe å komme dypt nok? Ved lengre kast er jeg helt enig med deg det finnes bedre egnede metoder. Ved middels lengder, ca. 3-4 meter, utenfor stangtoppen fungerer det å kaste monoriggen for meg. Får man til Tuck Cast i tillegg, så har man startet et godt drift. Det er enklere i teorien enn i virkeligheten i alle fall. Jeg må øve, øve og øve.
 6. @RolvSTro det eller ei, men det er faktisk mulig å bruke monoriggen til tørrfluefiske også. Står litt om det her: Skal ærlig innrømme at jeg likevel som oftest rigger to stenger til mitt fiske; nymfestang og tørrfluestang. Har som mål til neste år å bruke monoriggen som tørt for litt mindre elver da rekkevidden for større elver er begrenset vil jeg tro. En annen aha-opplevelse jeg har hatt i år er å gå fra å "lobbe" nymferiggen til faktisk å "kaste" som beskrevet her: Kastingen av monoriggen som beskrevet i denne artikkelen går faktisk utrolig bra (også med tre nymfer i riggen), og har skaffet med noen "bonusfisker" som står litt lenger ute i elva.
 7. Hei igjen! Du skriver at: Noen ganger trekker fluesnøre inn fortommen pga sin egenvekt, men jeg syns jeg greier finne vinkler på stanga og vekt på fluene som gjør at det fungerer. Her er enda en artikkel på Troutbitten som kan være interessant: For oss som ikke er konkurransefiskere, så synes jeg denne riggen er genial med tanke på å unngå "sagging" av fluesnøret som igjen kan påvirke driftet og kontakten med nymfene under vann. Mvh Bjørn-Roar
 8. Hei Rolv! Takk for nye tips og interessant lesning. Har du noen gang vært innom hjemmesiden til Troutbitten og lest om hans Mono Rig? Jeg fisker mye med denne riggen og er veldig fornøyd. Mvh Bjørn-Roar
×
×
 • Create New...