Gå til innhold

collet

Members
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av collet

  1. He-he. Nordmarka er jo først og fremst stedet for vann og tjern, men noen elver er det jo, uten at det pleier å være der man får markas peneste ørreter. Men noen elver er det jo. Kan anbefale Katnoselva, løkene der er fine og jeg vet den huser større ørret enn det jeg har klart å lure der. Sørkedalselva nevnes også øftesom en god ørretelv, litt mye og tett skog trekker ned. Langt kortere å gå enn til Katnoselva. Lykke til, og si gjerne ifra om du fikk noe.
  2. Kjøpte i fjor et par vadesko med tanke på at de nettopp skulle ta lite plass under transport. Ente opp med et par av merket Aqua'Z fra New-Divers. Totalt ukjent for meg og jeg finner ikke noe info om dem på nettet. Kjøpte dem hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Torggata, Oslo. Vet ikke om de fortsatt fører dem. Men de har vært meget gode, ikke minst fordi de tar veldig lite plass.
  3. Har alltid blitt fortalt at fluesnøret må byttes hver sesong, og alltid gjort det. Men når man har tre-fire ulike liner begynner det å bli dyrt. Har bla snører som brukes kun ved fem-ti ganger per sesong. Må alle liner byttes etter et år? Finnes det noe man kan gjøre for å forlenge levetiden? Evt noen snører som holder lengre enn andre?
  4. Vannene rundt Tryvann- og Skjennungstua er et bra startsted for Nordmarka og veldig lett tilgjengelig. Midt på sommeren kan det være litt mye folk her om det er fin-vær. Egentlig best etter at isen er gått i april-mai. Store Tryvann er vannet med den største fisken, kan være endel folk derfor best på kveldstid. Lille Tryvann er et lite og oversiktlig myrvann med brukbare forhold for kasting, endel småfisk. Skomakertjern er min favoritt i dette området, veldig lite tjern som huser fisk opp mot de 600 grammene du etterspør. (et forbehold her er at man har bygd ut alpintanlegget, jeg har ikke fisket der siden de gjorde det. Tjernet er blitt mindre sjarmerende av det og muligens et dårligere fiskevann) Bjordammen er mer gjemt enn de nevnte, med en fin teltplass. Litt vanskelig med flue her, omtrent bare i der bekken renner ut. Men det er til gjengjeld et spennende sted i skumringen en vårkveld. Skjennungsvann huser i likhet med Store Tryvann et vann med en del pen ørret. Overraskende få som fisker her.
×
×
  • Opprett ny...