Jump to content

Bjørn Huse

Members
 • Posts

  346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Bjørn Huse last won the day on February 25 2015

Bjørn Huse had the most liked content!

Reputation

46 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for gode og avklarende svar alle sammen Har sett desse pakkene med sadelfjær som Worldmaster nevner, men ikkje i seinere tid. Ut fra det som Mr.Bean seier så kan det bli vanskeligt å finne så store sadelfjær som eg ønsker. Får ta jobben med å sortere litt i dei nakkene som eg har. Mvh Bjørnen.
 2. Hei,. Kan noen forklare meg forskjellen på desse nakkene? Begge er merka med "dryfly hackle" i tillegg står det rooster saddle på den grizzly. På grizzlyen så er alle fjæra samme størrelse, #16 på hacklemåler og dette begrenser seg til berre nokre typer/størrelser fluer. Den andre har jo eit vidt spekter av fjær, men kvar fjær er ikkje samme størrelse heile lengda og gir da eit varierende resultat. Eg lager i hovedsak fallskjermdøgnfluer og kunne tenkt meg ein nakke som er lik den eg har, berre i fjærstørrelse #12 på ein hacklemåler. Finnes dette? Kanskje noen vil bytte/kjøpe grizzlynakken? Er ikkje mange fjæra som er brukt av den. Mvh Bjørn Huse.
 3. Hei Kjetil. Takk for ein flott tur i går. Håper vi treffer neste gang vi er ut og. Bjørnen.
 4. Takk for tilbakemeldinger kikken. Eg fikk melding fra ein kompis om at største fluefanga steinbit var på 5,86 kg. Kanskje ikkje den er registrert? Bjørnen.
 5. Hei. Har vært ein tur å fiska i dag og. Klarte å lure ein liten SØ i dag og hadde nokre følgefisker av samme type Kom plutselig ein torsk sigande langs med land som ville ha flua mi også. Denne måtte desverre bli med heim til middag da eg fekk så mykje kjeft av konemor etter at eg slepte steinbiten som eg fekk forrige gang. I tillegg ein god del små lyr og pale/sei. Alt i alt så har det vært nokre fine dagar med bra uttelling. Bjørnen.
 6. :)Takker for tilbakemeldinger. Følgefisken hadde tydeligt to finner på siden slik som sjørøya, havabboren har vel berre ein. Bjørnen.
 7. Vanskeligt å sei vekta, men vil tippe 3kg+. Takker for tilbakemeldinger. Var ein ganske spesiell tur da eg såg to fisker til som ikkje er heilt dagligdags for meg. Den eine var ein rognkjeks/kall på eit par kilo som svømte forbi rett nedfor berget som eg fiska fra. Den andre var ein følgefisk som var heilt mørk/svart over ryggen med tydelige kvite kanter på finnene. Ut fra bilder som eg har sett på nettet så vil eg tippe sjørøye, men har ikkje høyrt om at sjørøya går så langt sør som Vestlandet. Nokon som kan bekrefte/avkrefte dette? Skal tilbake på fredag å prøve meir Bjørnen.
 8. Hei. Har vært ein tur i sjøen å fiska i dag. Starta i grålysninga på ein plass som har levert tidlegare. Håpet var å få kontakt med ein sø, men det blei det ikkje. Fiska i ei grunn vik med leopardbunn, er utvada til ca livet da eg plutseligt ser ein steinbit som ligg rolegt på bunnen nokre meter fra meg. Lurer først på om den er dau, men kjenner at pulsen stig da den plutseligt opner kjeften og knuser nokre blåskjell som heng på ein stein rett ved sida av den. Fisken har intense auger som ser på meg og eg føler at knusinga av skjella var ein advarsel om at beina mine er neste mål Adrenalinet fosser i kroppen og eg begynner å rygge forsiktigt bakover. Tenker litt att og fram om kor mange som vil tru på denne historien om eg ikkje har bevis. Med tanke på at fisken tydeligt er aggresiv så tar eg flua, ein kutlingimitasjon. Kaster litt forbi, lar den synke ned mot bunnen og drar den tilbake forbi fisken. Etter eit par forsøk så løfter den seg fra bunnen og suger flua i seg Da fisken kjenner den henger fast kommer den rett mot meg. Bilder av knuste bein og blod raser forbi i hodet mitt, heldigvis klarer eg å stramme opp stanga og fisken svinger tilside og går utover mot dypet. Eg rygger innover mot land med fisken på slep. Heldigvis henger flua ytterst i leppa og ved hjelp av krokutløysertanga så er fisken laus. Tar nokre kjappe bilder før eg slepper den og fisken svømmer rolegt utover og forsvinn i dypet. Er ein C&R mann så er ein C&R mann Bjørnen.
 9. Du er hjartans velkommen når som helst.... Bjørnen.
 10. Hei Andrè. Fantastisk film. Ein ting er sjølve fiskinga, men den uhøytidlige stemningen med gode venner er like viktigt nett her. Med tanke på vestlandsværet no med snø og slaps så varmde det godt med ein sånn film nett no Takk Andrè Bjørnen.
 11. Hallo. Eg har fått tre regnbuer på samme plass i desember måned (Kvinnherad komune) så det har nok vært rømming før Nina. Som bilde viser så hadde nok ikkje denne komt gjennom dopingkontrollen. Få skiten på land!!! Bjørnen.
 12. Når det gjeld impregnering av CDC så liker eg å dyppe heile myggen i Dry-dip etter at eg har bundet den. Eg lar den stå å tørke nokre timar før bruk. Virker mykje bedre enn berre å dyppe den og så kaste. Ser for meg at det ikkje er så mykje impregnering igjen etter nokre blindkast. Bjørnen.
 13. Når eg lager CDC-mygg så har eg funnet ut at den celleplasten som er brukt til å pakke inn pckontakter og andre ting fungerer utmerket som vingemateriell. Plasten har ein regnbueeffekt som fungerer som trigger i tillegg til å likne på ekte insektsvinger Som kropp bruker eg svart bindetråd ribbet med pearl. eit tynt lag med uv-lim for varighet. CDC`n binder eg inn vha. magic tool og dubbingløkke. (CDC på den første myggen blir frisert før fisking.) Bjørnen.
×
×
 • Create New...