Jump to content

Rakkelhøna

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Rakkelhøna last won the day on November 12 2017

Rakkelhøna had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1568 profile views

Rakkelhøna's Achievements

 1. Jeg har sanser for "bling-fluer" og bruker perler i ulike farger på nymfer og buzzere i god tro på å få noen søte fisk, men jeg er nok fortsatt i den eksperimentale fasen med lite erfaring i bagasjen. Få fluer er derimot like godt gjennomtenkt som Rune sine. Jeg har også brukt en del svarte perler ( ). De gjør det enkelt å lage et fint hode på buzzeren, bindingen går kjapt og flua får et mer naturtro utseende. Også denne syntes jeg var veldig inspirerende: .
 2. Jeg har laget noen buzzere med vanlige perler, men jeg vet ikke het, inntil nå har jeg ikke brukt dem enda. På en fisketur traff jeg en ivrig konkurransefisker. Han kikket litt i boksen min, pekte på dem og sa "nam, nam".
 3. Jeg er ganske sikker på at det var disse jeg kjøpte: På den nettsiden til beadsjar.co.uk vil du finne et hav av varianter.
 4. "Drop beads" eller "Miyuki beads" kan man kjøpe i forskjellige hobbybutikker på nett, f. eks. her
 5. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Bruk av perler har de siste årene blitt mer vanlig. Om det revolusjonerer flubinderverden skal være usagt, men det dukker stadig opp spennende mønstre med perler. Miyuki nymfen er et godt eksempel på det. Perler brukes ofte på nymfer eller buzzere og gir dem en lett fortygning og et «fishy» utseende, i tillegg fungerer den som en trigger for fisken. Perlene i Miyuki-nymfen kalles «drop beads» eller «Magatama beads». I motsetning til vanlige perler har de en dropeaktig form som gjør at de sitter godt på kroken. Første gang jeg så en slik Miyuki-nymfe var i den siste utgaven av Fly Tyer. Jeg har notert meg at flua ble bundet på en Daiichi krok 1280 og 1260, selv brukte jeg en TMC 3761. Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
 6. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Jeg husker godt den første riktig fine, prikkete ørreten jeg fikk på flue. Den tok på en enkel flue jeg hadde fått av en erfaren fluefisker som jeg traff ved elvebredden. Fluen var laget av CDC, og bak krokøyet hadde den et lite orange «hotspot». Mannen fortalte at den ble kalt F-Fly. Ved nærmere undersøkelser fant jeg ut at F i F-Fly stod for Fratnik. Marjan Fratnik (1919-2012) var en kjent slovensk fluefisker. Hans yrkesliv gjorde det mulig for han å reise og fiske rundt omkring i hele verden. I 1977 kjøpte Fratnik en kopi av Jules Rindlisbachers bok «Der praktische Fliegenfischer». Boken vekket stor interesse for CDC hos Fratnik. Ved sitt første besøk i Sveits besøkte han butikken til Rindlisbacher og kjøpte noen «Entenbürselfliegen» (fritt oversatt – anderompeflue) i forskjellige farger. Fluene fisket svært godt, men de var dyre og tålte lite. Fratnik tok saken i egen hender og noen forsøk senere, resulterte i hans egen «Fratnik Fly». Etter flere publiseringer i ulike fluefiskemagasiner i begynnelsen av 80-tallet fikk fluen stor anerkjennelse. Originalen ble bundet helt uten kroppsmaterial. Slik som hos Nort Country Spider brukte Fratnik bare tråd (Gossamer Silk). I senere tid ble F-fly utstyrt med forskjellige materialer som CDC-dubbing, hareøre,...Den ble laget i ulike farger, med ribbing og på forskjellige kroktyper. Fluen har den gode egenskap at den imiterer ulike insekter, alt fra små klekkere, døgnfluer, mygg og vårfluer, en fiskefanger av rang. Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
 7. Så sant. Den TMC har de kvalitetene som jeg har savnet iblant på min Regal-stikke. Jeg syns jeg er utrolig heldig.
 8. Tusen takk for en fantastisk premie. Jeg gleder meg veldig til å ta bindestikken i bruk... og nye fluemønstre kommer plutselig Mvh Høna
 9. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Denne fluen fant jeg i en bok fra 1995 som heter «The Wold`s Best Trout Flies». Det var Torill Kolbu som hadde laget den. Hun er en av fluebinderne som har gitt meg mest inspirasjon til å begynne med fluebinding. Jeg har forandret litt på materialene på denne steinflueimitasjonen i forhold til hva Torill bruker i orginalen. I steden for antron pleier jeg å hekle med polyestertråd, og så liker jeg å bygge opp kroppen med bindetråd eller polyfloss som alternativ til dubbing som Torill brukte. Torill laget fluen med 2 par med bein av biots. Torill Kolbu brukte en Mustad krok (80000 KEBR). Jeg har valgt å bruke TMC-krok 3761 til denne fluen. Theo Bakelaar har i samme boken beskrevet en lignende flue som han kaller «Big Bull Goldbead Stonefly». Han brukte Flexibody på bakkroppen og 3 par ben, noe som stemmer med det naturlige insektet. Dette er smak og behag, fisken kan neppe telle. Kroken han brukte var en TMC 5263 #2 (!) Til større imitasjoner med tre par ben brukte jeg en Daiichi 1730 #12. Fluen fiskes med utapert fortom over bunnen, med eller uten nappindikator. Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
 10. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Det er mange meninger om semirealistiske fluer. Noen synes at det er helt unødvendig å gi nymfer øyne og ben. Jeg er veldig enig i det, men som så ofte handler fluebinding om smak, behag og mest av alt det man har tro på. Noen ganger liker jeg å bruke litt tid på fluene mine, og koser meg med detaljene. Denne bindebeskrivelsen har jeg ikke laget for at du skal begynne å lage slike fluer, men heller med tanke på at du skal finne inspirasjon til teknikker og materialer som du kan bruke på dine egen fluer. Slik som det vises på bildene, har jeg laget fluene på ulike kroker og i ulike størrelser, med svart tungstenhode og bla. heklet med gule tråder. Fluen fiskes f. eks. som dropper under en tørrflue, eller med nappindikator i flytende vann. Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
×
×
 • Create New...